Hidak, amik minden évben nőnek egy kicsit! (képekkel)


A hidak titka, hogy önmagukat erősítik, hiszen ahogy fejlődik a fa és annak gyökere, úgy lesznek egyre strapabíróbbak és persze egyre gyönyörűbbek. A most bemutatott képeket Amos Chapple fotós lőtte, és azt mondja, egészen hihetetlen, hogy a helyi gyerekek rendszeresen ilyen építményeken járnak iskolába, sőt, rengeteg olyan túrát is szerveznek, amelyek útvonala érinti a természet ezen csodáit.


A hidak vázát egyébként bambusz és a környező gumifák indáinak, gyökereinek együttese alkotja, és bár a bambusz 6-8 év alatt elrothad, a helyiek szerint a fák gyökerei tökéletesen elbírják egy ember súlyát. Pozitív Nap

Forrás: mymodernmet.com

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Boldogságot teremtő videósorozatot: íme 50 óra a természet hangjaival és lenyűgöző szépségével

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször 10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

Csak ámulunk: szenzációsak az év panorámafotói

Nem győzünk álmélkodni az év panorámafotóin! Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg az EPSON nemzetközi panorámafotós pályázatát, a győzteseket pedig szerdán ki is hirdették.

Hogyan szorítod ökölbe a kezed? Sok mindent elárul rólad

Eszedbe jutott valaha is, hogy még az sem mindegy, hogyan szorítod ökölbe a kezed? Pedig valóban nem az. Ez az önkéntelen avagy tudattalan mozdulat nagyon érdekes dolgot árul el rólad. Szóval, hogyan szorítod ökölbe a kezed? És vajon mit jelent mindez a számodra?

Alighanem ez az ország legkülönösebb fája

A napokban a Facebookon tettek közzé egy fotót Ceglédbercel egyik fájáról, ami nemcsak pompás színezetével, hanem egyedülálló formájával is lenyűgözi az arra járókat.

20 hihetetlen hely Európában, melyeket látnod kell!

A vén Európa, a megunhatatlan, a sokszínű, a lehengerlő - maga a múlt és a jelen egyszerre!


NAPI BOLDOGSÁG