Hófehér feketerigót kaptak lencsevégre


A színeltérést genetikai mutáció okozza, az albínó madarak általában nem élnek sokáig, mert a ragadozóknak feltűnő célpontok.


Egy teljesen fehér feketerigó él a nottinghamshire-i Rufford Abbey Country Parkban. A rigó eredetileg olyan volt, mint a többi, ám egy genetikai mutáció következtében fekete tollai az elmúlt néhány év során teljesen fehérré váltak. A park őrei még 2011 nyarán készítették ezt a képet a különleges madárról.

A Nottinghamshire-ben élő madár fajtájától "homlokegyenest" eltérő színét genetikai mutáció okozza, amely megakadályozza, hogy színezőanyag kerülhessen tollazatába. A hasonló rendellenességgel élő albínó madarak általában nem élnek sokáig, mert a ragadozóknak feltűnő célpontok. A hófehér feketerigó azonban fütyül erre, már négy éve él vidáman a Rufford Abbey Country Parkban, illetve annak környékén, hóban pedig még jól is jöhet neki színezete - írja a BBC

A park egyik munkatársa, John Clegg a következőket mondta: „Ez a kis énekesmadár tulajdonképpen a szemünk láttára, az elmúlt évek során lett fehér, és mára már a parkunk egyik leghíresebb lakója. Leginkább a melegebb hónapokban tűnik fel, vagyis már néhány hónapja nem láttuk, de reméljük, hogy jól van, és visszatér még.”

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

+1 egyszerű, de nagyszerű tipp - A jól működő párkapcsolat kulcsai

A boldog és harmonikus párkapcsolat hosszútávon is könnyen fenntartható, mindössze pár apróságra kell odafigyelned.

12 igazi ok, amiért egy férfit szívből lehet szeretni

Íme néhány vicces, apró momentum, amiért - vagy éppen ami ellenére - odavagyunk azért, akit választottunk.

12 igazi ok, amiért egy nőt szívből lehet szeretni

Íme néhány vicces, apró momentum, amiért - vagy éppen ami ellenére - odavagyunk azért, akit választottunk.

Őfelsége szarvasai London szívében (képriport)

Londonban van egy csodálatos park, ahová nem érnek el a nagyváros zajai. A neve Richmond Park. Hihetetlen, hogy ilyen közel van a metropolis örökké dobogó szívéhez, mert annyira más világ. A parkban több, mint hatszáz szarvas éli békés életét.

A bizonyíték, hogy lélektársak vagyunk!

Gondolkodtál már azon, hogy mi az esélye annak, hogy megtaláld életed szerelmét? - teszi fel a kérdést a napiboldogsag.com bejegyzése. És egy frappáns videót hoz válaszként...