Hófehér feketerigót kaptak lencsevégreA színeltérést genetikai mutáció okozza, az albínó madarak általában nem élnek sokáig, mert a ragadozóknak feltűnő célpontok.


Egy teljesen fehér feketerigó él a nottinghamshire-i Rufford Abbey Country Parkban. A rigó eredetileg olyan volt, mint a többi, ám egy genetikai mutáció következtében fekete tollai az elmúlt néhány év során teljesen fehérré váltak. A park őrei még 2011 nyarán készítették ezt a képet a különleges madárról.

A Nottinghamshire-ben élő madár fajtájától "homlokegyenest" eltérő színét genetikai mutáció okozza, amely megakadályozza, hogy színezőanyag kerülhessen tollazatába. A hasonló rendellenességgel élő albínó madarak általában nem élnek sokáig, mert a ragadozóknak feltűnő célpontok. A hófehér feketerigó azonban fütyül erre, már négy éve él vidáman a Rufford Abbey Country Parkban, illetve annak környékén, hóban pedig még jól is jöhet neki színezete - írja a BBC

A park egyik munkatársa, John Clegg a következőket mondta: „Ez a kis énekesmadár tulajdonképpen a szemünk láttára, az elmúlt évek során lett fehér, és mára már a parkunk egyik leghíresebb lakója. Leginkább a melegebb hónapokban tűnik fel, vagyis már néhány hónapja nem láttuk, de reméljük, hogy jól van, és visszatér még.”

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Ezek egy jól működő párkapcsolat jellemzői

Sokan, sokféleképpen élik párkapcsolatukat. Sokan keresik a boldogság, a sírig tartó szeretet, szerelem titkát. De vajon mitől függ az, hogy megtaláljuk-e vagy sem?

Amikre megtanít a szakítás...

Íme, az 5 legfontosabb lecke, amit érdemes jól az eszünkbe vésni!

A hosszú házasság 10 titka

Egy igazi házasságon életünk végéig dolgoznunk kell, és még akkor sem biztos, hogy mindent meg tudunk tenni a másikért.

Addig senki sem tudja, milyen betegnek lenni, amíg nem lesz az - sétálj Te is a Parkinson betegekért

Addig senki sem tudja, hogy milyen betegnek lenni, amíg nem lesz az. Április 11-e a Parkinson betegek világnapja, sétálj velünk Te is ezen a napon...

Így még sohasem követhetted nyomon két szerelmes történetét (+videó)

Hogyan lehet bemutatni két szerelmes kapcsolatának alakulását újfajta nézőpontból? Így!