Hófehér feketerigót kaptak lencsevégre


A színeltérést genetikai mutáció okozza, az albínó madarak általában nem élnek sokáig, mert a ragadozóknak feltűnő célpontok.


Egy teljesen fehér feketerigó él a nottinghamshire-i Rufford Abbey Country Parkban. A rigó eredetileg olyan volt, mint a többi, ám egy genetikai mutáció következtében fekete tollai az elmúlt néhány év során teljesen fehérré váltak. A park őrei még 2011 nyarán készítették ezt a képet a különleges madárról.

A Nottinghamshire-ben élő madár fajtájától "homlokegyenest" eltérő színét genetikai mutáció okozza, amely megakadályozza, hogy színezőanyag kerülhessen tollazatába. A hasonló rendellenességgel élő albínó madarak általában nem élnek sokáig, mert a ragadozóknak feltűnő célpontok. A hófehér feketerigó azonban fütyül erre, már négy éve él vidáman a Rufford Abbey Country Parkban, illetve annak környékén, hóban pedig még jól is jöhet neki színezete - írja a BBC

A park egyik munkatársa, John Clegg a következőket mondta: „Ez a kis énekesmadár tulajdonképpen a szemünk láttára, az elmúlt évek során lett fehér, és mára már a parkunk egyik leghíresebb lakója. Leginkább a melegebb hónapokban tűnik fel, vagyis már néhány hónapja nem láttuk, de reméljük, hogy jól van, és visszatér még.”

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A bizonyíték, hogy lélektársak vagyunk!

Gondolkodtál már azon, hogy mi az esélye annak, hogy megtaláld életed szerelmét? - teszi fel a kérdést a napiboldogsag.com bejegyzése. És egy frappáns videót hoz válaszként...

A jó párkapcsolat sokféle lehet - Pál Feri atya beszélgetés

Ha valakinek, akkor Pál Feri atyának a tanításait érdemes meghallgatni, vagyis elolvasni: "Az öt jóra van szükség: jóindulatra, jó szándékra, jóakaratra, jóhiszeműségre és a jóra való törekvésre."

Mi a helyzet az online párválasztással? Érdemes követni vagy felejtsük el?

Fénysebességgel halad a technológia. Ami nincsen fent az interneten, az nem is létezik? Manapság az online ismerkedés nagyon gyakorivá vált, melynek több válfaját mindnyájan jól ismerjük, netán kerültünk is már ilyen helyzetbe. Nézzük, hogy valójában mi végre jó az internetes párkeresés.

"Azáltal, hogy létezem önmagamért lehet szeretni." - Bagdy Emőke a párkapcsolatról (II.rész)

Pozitív, és mindent azzá formál. Nem mereng az akadályokon, a megoldást keresi. Folyton mozgásban van, előre néz. Múltja a művei, a számtalan betű, szó és mondat. Jelene az alkotás, és a jövője minden, ami megalkotható, felépíthető, elindítható szellemi, szakmai áramlat, kutatás vagy eszmei hatás.

Játékból lánykérés, lánykérésből játék

A világrekordok könyvébe egyenlőre nem került be, a BBC sem tudósított róla, és a közösségi oldalak sem voltak hangosak a hírtől. Mégis megtörtént és megérdemli, hogy nagy dobra legyen verve, mert ilyen játékos lánykérést még nem látott a világ. Nem klisé, nem nyálas, egyszerűen kreatív és elgondolkodtató.