Hófehér feketerigót kaptak lencsevégre


A színeltérést genetikai mutáció okozza, az albínó madarak általában nem élnek sokáig, mert a ragadozóknak feltűnő célpontok.


Egy teljesen fehér feketerigó él a nottinghamshire-i Rufford Abbey Country Parkban. A rigó eredetileg olyan volt, mint a többi, ám egy genetikai mutáció következtében fekete tollai az elmúlt néhány év során teljesen fehérré váltak. A park őrei még 2011 nyarán készítették ezt a képet a különleges madárról.

A Nottinghamshire-ben élő madár fajtájától "homlokegyenest" eltérő színét genetikai mutáció okozza, amely megakadályozza, hogy színezőanyag kerülhessen tollazatába. A hasonló rendellenességgel élő albínó madarak általában nem élnek sokáig, mert a ragadozóknak feltűnő célpontok. A hófehér feketerigó azonban fütyül erre, már négy éve él vidáman a Rufford Abbey Country Parkban, illetve annak környékén, hóban pedig még jól is jöhet neki színezete - írja a BBC

A park egyik munkatársa, John Clegg a következőket mondta: „Ez a kis énekesmadár tulajdonképpen a szemünk láttára, az elmúlt évek során lett fehér, és mára már a parkunk egyik leghíresebb lakója. Leginkább a melegebb hónapokban tűnik fel, vagyis már néhány hónapja nem láttuk, de reméljük, hogy jól van, és visszatér még.”

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ne ítélj azonnal: egy videó, amit érdemes lesz megnézned

Sokszor képesek vagyunk külsőségek, alapján megítélni valakit. Azonban arra sohasem gondolunk, hogy valójában nem ismerjünk az előttünk lévő embert. Nem tudhatjuk milyen betegsége, problémája lehet...

Könnyen lehet, hogy ez a világ egyik legszebb természeti látképe

A kanadai nemzeti park csodálatos természeti kincsétől eláll az ember lélegzete!

Band-e Amir - Az afgán Grand Canyon

Nemzeti parkot létrehozni ma már majdhogynem divat lett, azonban nem mindenhol volt egyszerű létrehozni a természetvédelmi területeket.

10 meglepő szám a boldogságról

Szerinted a boldogság számokban nem mérhető? Dehogynem! Már mutatjuk is! :)