Hófehér feketerigót kaptak lencsevégre


A színeltérést genetikai mutáció okozza, az albínó madarak általában nem élnek sokáig, mert a ragadozóknak feltűnő célpontok.


Egy teljesen fehér feketerigó él a nottinghamshire-i Rufford Abbey Country Parkban. A rigó eredetileg olyan volt, mint a többi, ám egy genetikai mutáció következtében fekete tollai az elmúlt néhány év során teljesen fehérré váltak. A park őrei még 2011 nyarán készítették ezt a képet a különleges madárról.

A Nottinghamshire-ben élő madár fajtájától "homlokegyenest" eltérő színét genetikai mutáció okozza, amely megakadályozza, hogy színezőanyag kerülhessen tollazatába. A hasonló rendellenességgel élő albínó madarak általában nem élnek sokáig, mert a ragadozóknak feltűnő célpontok. A hófehér feketerigó azonban fütyül erre, már négy éve él vidáman a Rufford Abbey Country Parkban, illetve annak környékén, hóban pedig még jól is jöhet neki színezete - írja a BBC

A park egyik munkatársa, John Clegg a következőket mondta: „Ez a kis énekesmadár tulajdonképpen a szemünk láttára, az elmúlt évek során lett fehér, és mára már a parkunk egyik leghíresebb lakója. Leginkább a melegebb hónapokban tűnik fel, vagyis már néhány hónapja nem láttuk, de reméljük, hogy jól van, és visszatér még.”

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Állati jelzőtáblák - Nézz a lábad elé!

A kisállatokak ugyanannyi joguk van a közterületekhez, mint nekünk.

Kapcsolat vs. kémia

Gyakori mondás, hogy az ellentétek vonzzák egymást, melyet legtöbbször kémiai és magánéleti szövegkörnyezetben használunk. Az még rendben van, hogy a kémiában használjuk, mert tudományosan már bebizonyították. De mi van velünk?

Egy megható film a Pilisi Parkerdőért - mentsük meg együtt!

Egy megható film a Pilisi Parkerdőért. Mentsük meg együtt, az ónos esőtől kárt szenvedett természetet...

dolog, amit tudnod kell, mielőtt randizol valakivel, aki szeret egyedül lenni

Ha egy férfi vagy egy nő szeret egyedül lenni, az még nem jelenti azt, hogy nem vágyik kapcsolatra, vagy nem tud kapcsolatban élni. Nagyon is tud, de vannak olyan tulajdonságai, vágyai, amiket a másik félnek tiszteletben kell tartania, különben nem fog működni a szerelem.

Lélegzetelállító kisfilm a Hortobágyról - így még sohasem láthattuk!

A Nemzeti Parkok hetének talán leglátványosabb videóját osztotta meg az "Ahol az égbolt is élmény" címmel Kolláth Zoltán.