Hófehér feketerigót kaptak lencsevégre


A színeltérést genetikai mutáció okozza, az albínó madarak általában nem élnek sokáig, mert a ragadozóknak feltűnő célpontok.


Egy teljesen fehér feketerigó él a nottinghamshire-i Rufford Abbey Country Parkban. A rigó eredetileg olyan volt, mint a többi, ám egy genetikai mutáció következtében fekete tollai az elmúlt néhány év során teljesen fehérré váltak. A park őrei még 2011 nyarán készítették ezt a képet a különleges madárról.

A Nottinghamshire-ben élő madár fajtájától "homlokegyenest" eltérő színét genetikai mutáció okozza, amely megakadályozza, hogy színezőanyag kerülhessen tollazatába. A hasonló rendellenességgel élő albínó madarak általában nem élnek sokáig, mert a ragadozóknak feltűnő célpontok. A hófehér feketerigó azonban fütyül erre, már négy éve él vidáman a Rufford Abbey Country Parkban, illetve annak környékén, hóban pedig még jól is jöhet neki színezete - írja a BBC

A park egyik munkatársa, John Clegg a következőket mondta: „Ez a kis énekesmadár tulajdonképpen a szemünk láttára, az elmúlt évek során lett fehér, és mára már a parkunk egyik leghíresebb lakója. Leginkább a melegebb hónapokban tűnik fel, vagyis már néhány hónapja nem láttuk, de reméljük, hogy jól van, és visszatér még.”

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Így néz ki egy ingyenes öko-vidámpark, amit egy idős úriember épített fel a saját kezével (+videó)

Bruno, egy idős olasz úriember az elmúlt negyven évében a szabadidejét arra szánta, hogy saját kezűleg felépítsen egy vidámparkot. Az eredményt, hát, kissé nehéz szavakba ölteni!

Helyek, ahol kötelező lerúgni a cipődet - magyarországi mezítlábas parkok!

Kevesen veszik a bátorságot, hogy mezítláb vágjanak neki a természetnek, pedig egy hatalmas élménnyel lehetnek gazdagabbak ezekben a csodás parkokban!

romantikus film, ami a pasidnak is tetszeni fog!

Ha nem tudod rávenni a párod, hogy romantikus filmet nézzen veled, érdemes ezekből válogatni. Biztos a siker!

Magyarország 4 sarka: ahova legalább egyszer az életben el kell látogatnod!

Nyár közeledtével, ha még nem tudod hova lenne érdemes elutazni, akkor hadd segítsünk. Cikkünkben most olyan helyeket mutatunk be, amikről (lehet) hogy hallottál lehet, nem .

Ne ítélj azonnal: egy videó, amit érdemes lesz megnézned

Sokszor képesek vagyunk külsőségek, alapján megítélni valakit. Azonban arra sohasem gondolunk, hogy valójában nem ismerjünk az előttünk lévő embert. Nem tudhatjuk milyen betegsége, problémája lehet...