Hófehér feketerigót kaptak lencsevégre


A színeltérést genetikai mutáció okozza, az albínó madarak általában nem élnek sokáig, mert a ragadozóknak feltűnő célpontok.


Egy teljesen fehér feketerigó él a nottinghamshire-i Rufford Abbey Country Parkban. A rigó eredetileg olyan volt, mint a többi, ám egy genetikai mutáció következtében fekete tollai az elmúlt néhány év során teljesen fehérré váltak. A park őrei még 2011 nyarán készítették ezt a képet a különleges madárról.

A Nottinghamshire-ben élő madár fajtájától "homlokegyenest" eltérő színét genetikai mutáció okozza, amely megakadályozza, hogy színezőanyag kerülhessen tollazatába. A hasonló rendellenességgel élő albínó madarak általában nem élnek sokáig, mert a ragadozóknak feltűnő célpontok. A hófehér feketerigó azonban fütyül erre, már négy éve él vidáman a Rufford Abbey Country Parkban, illetve annak környékén, hóban pedig még jól is jöhet neki színezete - írja a BBC

A park egyik munkatársa, John Clegg a következőket mondta: „Ez a kis énekesmadár tulajdonképpen a szemünk láttára, az elmúlt évek során lett fehér, és mára már a parkunk egyik leghíresebb lakója. Leginkább a melegebb hónapokban tűnik fel, vagyis már néhány hónapja nem láttuk, de reméljük, hogy jól van, és visszatér még.”

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Játékból lánykérés, lánykérésből játék

A világrekordok könyvébe egyenlőre nem került be, a BBC sem tudósított róla, és a közösségi oldalak sem voltak hangosak a hírtől. Mégis megtörtént és megérdemli, hogy nagy dobra legyen verve, mert ilyen játékos lánykérést még nem látott a világ. Nem klisé, nem nyálas, egyszerűen kreatív és elgondolkodtató.

Íme a tökéletes férj és a tökéletes feleség

Egy Facebook által készült felmérés szerint ilyen a tökéletes férj és feleség, legalábbis a kitöltő házaspárok véleménye alapján biztosan. Párt statisztika alátámasztja, hogy továbbra sem ment ki a divatból a szeretet.

"Fantomféltékenység", van okunk rá?

Nem kevés kapcsolat ment már tönkre a világegyetem fennállása óta pusztán féltékenység miatt. Akkor is féltékenykedünk, ha nincs kire, ez pedig nem éppen egészséges magatartás. Egy pozitív gondolattal elindulva, egészen a gyökerétől bontogatjuk a témát. Vajon honnét ered a "fantomféltékenység"?

Imádni való ötlet: eljegyzési fotók 101 kiskutya stílusban

Láttunk már különleges esküvői fotókat, eljegyzési fotósorozatot, de a jelenlegi képkockák nyomába sem érnek az eddigieknek. Nézzük mi történik, ha egy Disney klasszikus szereplőit ábrázoló, esküvő előtti fotósorozattal találkozik az ember lánya.

Állati jelzőtáblák - Nézz a lábad elé!

A kisállatokak ugyanannyi joguk van a közterületekhez, mint nekünk.