Interaktív digitális tankönyvekből tanulhatnak a Miskolci Egyetem két műszaki karán

Interaktív digitális könyv formájában, ingyenesen mindenki számára hozzáférhetők lesznek ősztől azok a tananyagok, amelyeket a Miskolci Egyetem két műszaki karának oktatói és kutatói fejlesztettek ki az elmúlt hónapokban.
A Miskolci Egyetem főépülete
Gácsi Zoltán, a műszaki anyagtudományi kar dékánja az MTI-vel közölte: a csaknem 100 milliós pályázat augusztus végén zárul, annak keretében a campus műszaki anyagtudományi kara, valamint a gépészmérnöki és informatikai kar közösen korszerűsíti a képzés feltételeit. Ennek érdekében kiemelt műszaki területeken oktatási-tanulási módszereket tökéletesítenek, digitális tananyagmodulokat dolgoznak ki, valamint adatbázisokat hoznak létre. Ezzel a Miskolci Egyetem a régió meghatározó felsőoktatási intézményeként a program kidolgozásával és megvalósításával javítja az észak-magyarországi régió gazdasági versenyképességét.

A fejlesztések a térség fejlődése szempontjából kiemelt fontosságú műszaki területeket érintik: az anyagtudomány és a nanotechnológia, az energiafelhasználás, a korszerű vegyipari technológiák, az öntészet és metallurgia, a gépipari technológiák, a logisztikai hálózatok, a termék- és gyártóeszköz-fejlesztés, a termékbiztonság, a vegyipar és az energetika kérdését. A részt vevő mintegy 160 szakember elmúlt 16 hónapban végzett munkája eredményeképpen 45 tananyag kidolgozása fejeződött be. A tananyagok digitalizálását és interaktív elektronikus könyv formájában való elkészítését a Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. konzorciumi partnerként végzi. 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Önfenntartó házat épített az egyetemista srác

A 21 éves Christopher Cerk a Michigan Egyetem hallgatója, és nem kevés pénzébe került, hogy az egyetem kollégiumában lakjon. Megunta!

Ez igen!- Eldobott gyermekként nőtt fel, senki sem hitt benne, mégis 5 angliai egyetemre vették fel a roma lányt

Perla Scripcariu eldobott gyermekként nőtt fel, és sokszor kellett a roma stigmát viselnie. Ennek ellenére a benne lévő ambíció és kitartás a roma közösség egyik jelképévé tette!

Ennyit változtak a koleszok egy évszázad alatt (+képriport)

Nyakunkon az egyetemi felvételik időszaka, sok fiatalnak most dől el, hogy a következő éveit hol tölti majd – esetleg egy egyetemi kollégiumban...

Emberek és robotok: ilyen lesz a világ 30 év múlva?

Teljesen robotizált világban, digitális identitásuk virtuális környezetében élnek majd az emberek három évtized múlva az előrejelzések szerint.

Bővülne az egyetemi fotógyűjtemény!

Te is segíthetsz a legnagyobb egyetemi fotógyűjtemény létrehozásában!