A Vidékfejlesztési Minisztérium számos intézkedéssel segíti és biztosítja, hogy a családok asztalára biztonságos és kiváló minőségű ételek kerüljenek – idézik a tárca közleményében Kardeván Endrét, az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkárt.
A piacokon megvásárolható jó minőségű élelmiszereket a háztartásokban is megfelelő konyhatechnikai módszerrel kell elkészíteni, így elkerülhetőek az élelmiszer eredetű megbetegedések. Ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) széles körű tájékoztatást nyújt a tudatos vásárlástól a megfelelő konyhatechnológiai módszereken át a biztonságos ételkészítés elsajátításához.
Az Országgyűlés múlt év elején törvényben döntött arról, hogy el kell készíteni az élelmiszerlánc-biztonsági stratégiát. A stratégia elkészítése során egyértelművé vált, hogy nem elég csupán az élelmiszerláncban ügyelni az egyes láncszemek biztonságára, hanem fokozottan kell figyelni a háztartásokban is. Ezért indította útjára a hatóság az Ételt csak okosan! kampányt - tartalmazza a közlemény.