Belépés

Hamarosan új szerelvényeken utazhat a budapesti lakosság


Aláírta a 2-es és 4-es metrószerelvények gyártásról és leszállításáról szóló szerződés módosítását szerdán Tarlós István főpolgármester és Patrick Kron, az Alstom elnök-vezérigazgatója Budapesten.
Tarlós István az aláírás után azt mondta, óvatos optimizmusra van okuk, de sok múlik azon, hogy az Alstom megszerzi-e a típusengedélyt a 2-es metróra szánt szerelvényekre. 2010 őszén semmi jele nem volt a megegyezésnek, "20 fillérben" sem fogadott volna, hogy megállapodás születik. "Ez a ciklus legnagyobb sikere" - hangsúlyozta. A főpolgármester szavai szerint fordulópontot jelentett, hogy Patrick Kron Budapestre látogatott, ekkor mozdultak el a holtpontról, és új irányt vettek a megbeszélések. Elmondása szerint nem akarnak a múlttal foglalkozni, mert az "sebeket téphet fel". 
Tarlós István főpolgármester (j) és Patrick Kron, a francia Alstom elnök-vezérigazgatója kezet fog, miután aláírták a metrókocsikról szóló szerződés módosítását a Városházán. MTI Fotó: Kovács Tamás
Patrick Kron, az Alstom csoport elnök-vezérigazgatója azt mondta, pozitív irányban mozdultak el, és úgy véli, nem lesz probléma a típusengedély megszerzésével. Az elkövetkezendő napokban újra megindítják az ehhez szükséges eljárásokat. Hozzátette: nagyon nehéz, de konstruktív és szorgalmas munka eredménye a megállapodás, ez után az első lépés lesz a típusengedély megszerzése.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Megegyezett a főváros az Alstommal

Minden vitás kérdésben megegyezett a főváros az Alstommal a metrószerelvények ügyében.

Új kocsik a 2-es metró vonalán: 1023 utas, 209 ...

Az új, 100 méter hosszú, légkondicionált metrószerelvények ez év szeptember elején állhatnak ...


Népszerű termékek
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Kalocsai mintás szappan
1189 Ft

Kalocsai mintával díszített szappan díszcsomagolásban.

Megnézem a terméket
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése