Hamarosan új szerelvényeken utazhat a budapesti lakosság

Aláírta a 2-es és 4-es metrószerelvények gyártásról és leszállításáról szóló szerződés módosítását szerdán Tarlós István főpolgármester és Patrick Kron, az Alstom elnök-vezérigazgatója Budapesten.
Tarlós István az aláírás után azt mondta, óvatos optimizmusra van okuk, de sok múlik azon, hogy az Alstom megszerzi-e a típusengedélyt a 2-es metróra szánt szerelvényekre. 2010 őszén semmi jele nem volt a megegyezésnek, "20 fillérben" sem fogadott volna, hogy megállapodás születik. "Ez a ciklus legnagyobb sikere" - hangsúlyozta. A főpolgármester szavai szerint fordulópontot jelentett, hogy Patrick Kron Budapestre látogatott, ekkor mozdultak el a holtpontról, és új irányt vettek a megbeszélések. Elmondása szerint nem akarnak a múlttal foglalkozni, mert az "sebeket téphet fel". 
Tarlós István főpolgármester (j) és Patrick Kron, a francia Alstom elnök-vezérigazgatója kezet fog, miután aláírták a metrókocsikról szóló szerződés módosítását a Városházán. MTI Fotó: Kovács Tamás
Patrick Kron, az Alstom csoport elnök-vezérigazgatója azt mondta, pozitív irányban mozdultak el, és úgy véli, nem lesz probléma a típusengedély megszerzésével. Az elkövetkezendő napokban újra megindítják az ehhez szükséges eljárásokat. Hozzátette: nagyon nehéz, de konstruktív és szorgalmas munka eredménye a megállapodás, ez után az első lépés lesz a típusengedély megszerzése.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Fényvillamosok a sínen! Végre elindultak az ünnepi nosztalgiajáratok (képekkel)

Az ünnepi időszak alatt LED-ekkel díszített villamos és troli közlekedik a fővárosban.

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

A metró utasai mentettek meg egy vakvezető kutyát

Egy rosszkor, rossz irányba elindított mozgólépcső okozott bajt. Nemcsak a helyszínen segített valaki, a taxit is fizette a kórházba.

Olcsóbb lehet jövőre a BKV-bérlet

"Tömegközlekedési rezsicsökkentés" - elképzelhető, hogy ezzel az új fogalommal ismerkedhetünk hamarosan Budapesten.


NAPI BOLDOGSÁG