A Sydney Nemzetközi Ételfesztivál egyik promóciós ötlete volt, hogy az egyes országos nemzeti zászlaját, az adott kultúrára jellemző, tradicionális étkekből alkossák meg.
Olaszország - bazsalikom, tészta és az elmaradhatatlan paradicsom Jó ötlet, még jobb kivitelezés. A színek, az ízek, a nemzetek és azok kulináris jellemzői pofon egyszerűen, mégis sokatmondóan terülnek el a tányérokon, amiket profin lencsevégre is kaptak. Lássuk:
India - csirke curry, rizs Brazília - banánlevél, lime, ananász és passion fruit Kína - egzotikum a négyzeten: dragon fruit (sárkány-gyümölcs) és starfruit (csillag-gyümölcs) Egyesült Államok - hotdogok, ketchup és mustár minden mennyiségben Görögország - olivabogyó és feta sajt Japán - tonhal és rizs (csak a sushi) Libanon - paradicsom, pita és petrezselyem Vietnam - rambutan, licsi és starfruit (csillag-gyümölcs) Ausztrália - húsos pite és szósz Dél-Korea - kimbap ás szósz Franciaország - kék sajt, brie sajt és szőlő Egyesült Királyság - keksz, tejszínkrém és dzsem Törökország - szultánkenyér Spanyolország - Chorizo kolbász és rizs Indonézia - fűszeres curry és rizs Thaiföld - édes-csiliszósz, kókuszreszelék és kék-úszós rák Svájc - svájci sajt és hentes-sonka
Vajon a magyar zászló milyen terítéket kapna? A piros, fehér, zöld trikolórt te milyen tradicionális magyar étkekből raknád ki? Ereszd el a fantáziád és írd meg kommentben nekünk!
Pozitív Nap