5 hasznos jótanács, hogy a leglassabb munkanap is gyorsan elteljen!

Hallod, ahogy a falióra monoton ketyegése számolja a másodperceket? Reménykedve nézel az órádra, hátha már eltelt legalább fél óra, majd megdöbbentve konstatálod, hogy alig 5 perce néztél rá a mutatókra? Most hoztunk nektek pár hasznos jótanácsot, amit kissé könnyebbé és gyorsabbá teszik a munkanapodat!


1. Keresd meg a munkád azon szegmensét, amit akkor és ott a lehető leglelkesebben tudsz csinálni!

Ideális esetben az ember munkája mindennap új kihívást nyújt, méghozzá olyat, melyre egész életünkben vágytunk. Sajnos ez az ideális eset igen ritkán valósul csak meg, úgyhogy nekünk magunknak kell kézhez ragadnunk az irányítást. Ne légy rest megkeresni a munkádnak azt a részét,  melyet lelkesen, teljes erőbedobással fogsz tudni csinálni. Hidd el, miközben beletemeted magad a feladatba, az idő repülni fog melletted.2. Legyen nasifiókod!

Semmi sem jobb a kimerülőfélben lévő agynak, mint egy kis csokoládé elmajszolása egy rövidke szünet kíséretében. Legyen egy fiókod, ahova az egészséges (mert az is kell, természetesen!) és néhány kedvenc, de nem olyan egészséges harapnivalót rejtesz. Ezeket erőtlen pillanataidban használd fel! :)


3. Ne csak ülj egész nap, sétálj is egy kicsit!

A hosszú, széken töltött órák után jól fog esni a testednek és a lelkednek is egy kis séta. Legyen az akár az ebédszünetben és kint a szabadban, vagy egy kör az irodában, igenis szakíts arra egy kis időt, hogy megmozgasd a tagjaidat. A vérkeringésed felfrissül, s te magad is fittebbnek fogod érezni magad és újult erővel állsz a feladatok elé!


4. A teljesítményedet tartsd szem előtt és ne a hátralévő feladatokat számold!

Ne hagyd, hogy a még elvégzendő feladatok tömege maga alá temessen lelkileg. Mindig azokból a feladatokból meríts erőt, melyeket már letudtál, s így őket már elvégezted. Annyival kevesebb teendőd maradt! 


5. Állíts fel magadnak célkitűzést a hét vége előtt!

Ezek lehetnek egyszerű, vagy összetett dolgok, egy a lényeg, megvalósíthatóak legyenek! Hidd el, megelégedéssel fog eltölteni az, hogy péntekre a saját magad által kitűzött célokat is meg tudtad valósítani, így pozitívabban, vidámabban fogsz elmenni a hétvégi pihenődre! :)Forrás: popsugar

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia 


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Kiszökött, hogy megölelje legjobb barátját a magányos kutyus

Kiszökött a kapun, hogy megölelhesse az utca túloldalán lakó legjobb barátját ez a magányos husky. Szívmelengető képek és kutyabarátság a négyzeten!

A különbség egy főnök és egy igazi vezető között (+brutálisan őszinte illusztrációk)

Tíz rövid pontban és hat brutálisan őszinte illusztrációban megmutatjuk, milyen kvalitásoktól válik valaki vezetővé - és milyen hibáktól lesz türannoszi főnök. Ha vezető beosztásban vagy, érdemes nagyon magadba nézni és megfontolni, vajon jól bánsz-e az alkalmazottaiddal és a hatalmaddal...

40 inspiráló mondat, amit akár minden nap elmondhatsz a gyerekednek

Szülőként a mi felelősségünk megtanítani gyerekeinek, hogy szeressék és tiszteljék magukat, s bánjanak a testükkel úgy, mint a legbecsesebb kincsükkel, amelyben a lelkük lakik, és ami egy életen át szolgálja őket.

Bámulatos felvételeket készít a vizslákról egy magyar fotós

A kutyák is egyéniségek, Göblyös Péter képei is ezt igazolják. Fotóit most egy jótékony célú vizslafotó kiállításon láthatjuk, Érden.

A valódi optimizmus margójára: az üres pohár legalább tiszta

Azt mondják optimista az, aki szerint a pohár félig tele van, pesszimista az, aki szerint félig üres. Azt is mondják, hogy optimista az, aki szerint az üres pohárban az a jó, hogy legalább tiszta. Az valódi optimizmus viszont az, hogy a pohár gyakorlatilag mindig tele van, ha mással nem, hát levegővel.


NAPI BOLDOGSÁG