5 hasznos jótanács, hogy a leglassabb munkanap is gyorsan elteljen!

Hallod, ahogy a falióra monoton ketyegése számolja a másodperceket? Reménykedve nézel az órádra, hátha már eltelt legalább fél óra, majd megdöbbentve konstatálod, hogy alig 5 perce néztél rá a mutatókra? Most hoztunk nektek pár hasznos jótanácsot, amit kissé könnyebbé és gyorsabbá teszik a munkanapodat!


1. Keresd meg a munkád azon szegmensét, amit akkor és ott a lehető leglelkesebben tudsz csinálni!

Ideális esetben az ember munkája mindennap új kihívást nyújt, méghozzá olyat, melyre egész életünkben vágytunk. Sajnos ez az ideális eset igen ritkán valósul csak meg, úgyhogy nekünk magunknak kell kézhez ragadnunk az irányítást. Ne légy rest megkeresni a munkádnak azt a részét,  melyet lelkesen, teljes erőbedobással fogsz tudni csinálni. Hidd el, miközben beletemeted magad a feladatba, az idő repülni fog melletted.2. Legyen nasifiókod!

Semmi sem jobb a kimerülőfélben lévő agynak, mint egy kis csokoládé elmajszolása egy rövidke szünet kíséretében. Legyen egy fiókod, ahova az egészséges (mert az is kell, természetesen!) és néhány kedvenc, de nem olyan egészséges harapnivalót rejtesz. Ezeket erőtlen pillanataidban használd fel! :)


3. Ne csak ülj egész nap, sétálj is egy kicsit!

A hosszú, széken töltött órák után jól fog esni a testednek és a lelkednek is egy kis séta. Legyen az akár az ebédszünetben és kint a szabadban, vagy egy kör az irodában, igenis szakíts arra egy kis időt, hogy megmozgasd a tagjaidat. A vérkeringésed felfrissül, s te magad is fittebbnek fogod érezni magad és újult erővel állsz a feladatok elé!


4. A teljesítményedet tartsd szem előtt és ne a hátralévő feladatokat számold!

Ne hagyd, hogy a még elvégzendő feladatok tömege maga alá temessen lelkileg. Mindig azokból a feladatokból meríts erőt, melyeket már letudtál, s így őket már elvégezted. Annyival kevesebb teendőd maradt! 


5. Állíts fel magadnak célkitűzést a hét vége előtt!

Ezek lehetnek egyszerű, vagy összetett dolgok, egy a lényeg, megvalósíthatóak legyenek! Hidd el, megelégedéssel fog eltölteni az, hogy péntekre a saját magad által kitűzött célokat is meg tudtad valósítani, így pozitívabban, vidámabban fogsz elmenni a hétvégi pihenődre! :)Forrás: popsugar

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia 


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Kiégés ellen: irodakutya!

Egy kutya valószínűleg az egész napot át fogja aludni az irodában, de még így sem fogja hagyni, hogy kiégjünk - írja Gesler Lili a Forbes.hu-n. A pszichológus maga is együtt dolgozik kutyájával. Azt vajon tudtad, hogy a Google azt hirdeti magáról: "We are a dog Company" - Azaz kutyás cég vagyunk, és az Amazon Seattle-i központjában is közel 1500 kutya "dolgozik"?

Csinálj mindent szívből, és akkor megtörténik a csoda! Itt a példa rá: egy boldog gazda videója

Nézzétek, milyen egy boldog gazda! Milliókat varázsolt el pajtatánca.

Készen állsz 2017 nagy olvasási kihívására?!

Ha már egy olyan könyved sincs otthon, amit még ne olvastál volna el, ha már senki nem tud olyan olvasnivalót ajánlani Neked, amit már ne tudnál fejből oda-vissza, akkor ez a játék Neked való! Ha úgy érzed, keveset olvasol, pedig igenis szeretnél, akkor még motivációként is jól jöhet ez a kihívás! Kalandozz egy kicsit a könyvek világában!

Az őseink nem úgy aludtak mint mi - Vajon ők csinálták jól?

Meglepő eredményre bukkantak a tudósok őseink alvási szokásairól.

2016 legnagyobb magyar fogyásai

Személyes kedvencem ebből az évből a nagy fogyások közül az az anyuka, aki úgy fogalmazott, hogy "nem vagyok többé konyhamalac". Mivel világéletemben gondom volt a súlyommal, tudom, milyen az, amikor valakinek az egész életét kitölti a kilókkal való küzdelem...


NAPI BOLDOGSÁG