Ételeink díszítésénél az ünnep mivoltát kell leginkább szem előtt tartani. Húsvét alkalmával, a díszek lehetnek tojás, csibe és nyúl alakúak, illetve elengedhetetlenek a friss zöldségek is, amelyek tálalásnál minden alkalommal jól mutatnak. Ehhez élénk színeket használunk, így válasszunk paradicsomot, uborkát, retket, de a sárgarépa se maradjon ki.
A legegyszerűbb ételt is feldobhatjuk változatos színekkel, még akkor is, ha dekorálni nem szeretnénk. A főtt sonka köré rakhatunk pár előre megfőzött, megtisztított tojás, illetve hosszú, száras retket, hiszen ne felejtsük, a kevesebb, néha több.
Aki azonban szeretne ellesni pár díszítési praktikát, nézze meg az alábbi képriportunkat:
Nyusziforma, egy kis mártogatóssal és friss zöldségekkel
Az egyszerű néha több...
Aprósütemény nyusziformával
...és nagy sütemény tojás dekorációval
Bevágjuk a tetejét, és a készen vannak a fülek
A tojás elengedhetetlen, készítsünk belőle csibéket
Egyszerű mufinból így lesz húsvéti csoda
A keresztre is gondolhatunk...
A megterített asztalra is húsvéti dekorációk kerülnekJöjjön még néhány húsvéti dekor az osztrákoktól és a németektől (mert ők is nagyon lelkes dekoratőrök):




Pozitív Nap



