Ételeink díszítésénél az ünnep mivoltát kell leginkább szem előtt tartani. Húsvét alkalmával, a díszek lehetnek tojás, csibe és nyúl alakúak, illetve elengedhetetlenek a friss zöldségek is, amelyek tálalásnál minden alkalommal jól mutatnak. Ehhez élénk színeket használunk, így válasszunk paradicsomot, uborkát, retket, de a sárgarépa se maradjon ki.
A legegyszerűbb ételt is feldobhatjuk változatos színekkel, még akkor is, ha dekorálni nem szeretnénk. A főtt sonka köré rakhatunk pár előre megfőzött, megtisztított tojás, illetve hosszú, száras retket, hiszen ne felejtsük, a kevesebb, néha több.
Aki azonban szeretne ellesni pár díszítési praktikát, nézze meg az alábbi képriportunkat:
Jöjjön még néhány húsvéti dekor az osztrákoktól és a németektől (mert ők is nagyon lelkes dekoratőrök):
Pozitív Nap