A virág, ami a világ számos részén a diéta része

A hibiszkusz virág Ázsiából származik. Napjainkban több mint 300 faja ismert. Mályvafélék családjába tartozik, hazánkban dísznövényként, de kerti bokorként is ismert.

Mi az amit érdemes tudni róla?

 
1. A hibiszkusz Kínában egyaránt jelképezi a hírnevet és a gazdagságot.A hibiszkusz virága a világ számos részén a diéta része. Ez sem véletlen, hiszen fantasztikus íze mellett számtalan egészségügyi hatása van.

2. Egyebek között szabályozza a koleszterinszintet - hasonlóan a robosztus vörösborhoz, ami köztudottan sok antioxidánst és bioflavonoidokat tartalmaz -. A hibiszkusz teáról is bebizonyosodott, hogy hasonló tulajdonságai miatt alternatív lehetősége lehet a vörösbornak. 

3. Kimutatták azt is, hogy javítja a szív egészségét.

4.Tanulmányok igazolják, hogy a hibiszkusz hatékonyan csökkenti a vérnyomást. A rendszeresen ilyen teát fogyasztók között 7,2  ponttal csökkent a szisztolés értékük.


5. Gazdag C-vitamin tartalma miatt hatásos lehet megfázás esetén, de erősíti az immunrendszert, és hasznos az influenza megelőzésében is.

6. A hibiszkusz stresszoldó vitaminokat tartalmaz, melyek biztosítják a kiegyensúlyozott, nyugodt hétköznapokat, és segítenek a depresszió megelőzésében.

7. Vizelethajtó: javítja a húgyhólyag működését, a bélrendszeri problémákat is enyhíti, így segít a fogyásban.

8. A hibiszkusz jótékony hatásait csak az íze múlja felül, mely télen-nyáron igazi élmény.


Az alábbi recept összetevői erősítik a hibiszkusz előnyös tulajdonságait, így akár az év minden napján érdemes fogyasztani. A csoda tea elkészítésének módja:


Hozzávalók:
2 liter víz, 2 evőkanál hibiszkusz,  1/3 csésze méz (elhagyható), 1/2 kávéskanál fahéj, 1/2 kávéskanál gyömbérpor vagy 1 vékony szelet gyömbér, 1-2 db szegfűbors.

Elkészítése: Forraljuk fel a vizet az összes hozzávalóval, kivéve a hibiszkuszt és a mézet. A felforrt "vízzel" öntsük le a hibiszkuszt, fedjük le és hagyjuk állni 15-20 percig. Szűrjük át egy kancsóba, majd a legvégén, ha szükséges, adjuk hozzá a mézet. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható és finom.



Forrás: sokszinuvidek






Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Virágba borult földünk legszárazabb területe: csodaszép fotók a ritka jelenségről

Idén ismét virágba borult földünk legszárazabb területe, a chilei Atacama-sivatag. A virágzó sivatagnak nevezett jelenség olyankor következik be, amikor az El Niño hatására bő csapadék hullik az egyébként rendkívül csapadékszegény területre.

Több ezernyi lótusz nyílt ki egy thaiföldi nemzeti parkban tíz év szünet után

A színpompás növény a szárazság és a környezetszennyezés miatt az elmúlt években teljesen eltűnt a park tavaiból tavaiból. De 2017-ben csodával határos módon újra nyílni kezdtek. Fantasztikus felvételek következnek!

Otthon, pillanatok alatt elkészítheted a világ legjobb diétás italát: a fűszeres limonádét!

Elegendő mennyiségű folyadék hiányában az anyagcseréd nem működik kellő gyorsasággal. Ismerj meg egy kifejezetten fogyasztó hatású limonádét, amely segít a súlyvesztésben.

Ezek a virágok most nekünk nyílnak: most öltözik pirosba sokfelé a határ (vöröslő képsorozat a pipacsmezőkről)

Pirosba öltözött az ország sok részén a határ. Ezek a virágok most nekünk nyílnak...

11 zseniális ültetési öltet: így hasznosíts kreatívan újra a kertedben

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk azonban újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek.


NAPI BOLDOGSÁG