A virág, ami a világ számos részén a diéta része

A hibiszkusz virág Ázsiából származik. Napjainkban több mint 300 faja ismert. Mályvafélék családjába tartozik, hazánkban dísznövényként, de kerti bokorként is ismert.

Mi az amit érdemes tudni róla?

 
1. A hibiszkusz Kínában egyaránt jelképezi a hírnevet és a gazdagságot.A hibiszkusz virága a világ számos részén a diéta része. Ez sem véletlen, hiszen fantasztikus íze mellett számtalan egészségügyi hatása van.

2. Egyebek között szabályozza a koleszterinszintet - hasonlóan a robosztus vörösborhoz, ami köztudottan sok antioxidánst és bioflavonoidokat tartalmaz -. A hibiszkusz teáról is bebizonyosodott, hogy hasonló tulajdonságai miatt alternatív lehetősége lehet a vörösbornak. 

3. Kimutatták azt is, hogy javítja a szív egészségét.

4.Tanulmányok igazolják, hogy a hibiszkusz hatékonyan csökkenti a vérnyomást. A rendszeresen ilyen teát fogyasztók között 7,2  ponttal csökkent a szisztolés értékük.


5. Gazdag C-vitamin tartalma miatt hatásos lehet megfázás esetén, de erősíti az immunrendszert, és hasznos az influenza megelőzésében is.

6. A hibiszkusz stresszoldó vitaminokat tartalmaz, melyek biztosítják a kiegyensúlyozott, nyugodt hétköznapokat, és segítenek a depresszió megelőzésében.

7. Vizelethajtó: javítja a húgyhólyag működését, a bélrendszeri problémákat is enyhíti, így segít a fogyásban.

8. A hibiszkusz jótékony hatásait csak az íze múlja felül, mely télen-nyáron igazi élmény.


Az alábbi recept összetevői erősítik a hibiszkusz előnyös tulajdonságait, így akár az év minden napján érdemes fogyasztani. A csoda tea elkészítésének módja:


Hozzávalók:
2 liter víz, 2 evőkanál hibiszkusz,  1/3 csésze méz (elhagyható), 1/2 kávéskanál fahéj, 1/2 kávéskanál gyömbérpor vagy 1 vékony szelet gyömbér, 1-2 db szegfűbors.

Elkészítése: Forraljuk fel a vizet az összes hozzávalóval, kivéve a hibiszkuszt és a mézet. A felforrt "vízzel" öntsük le a hibiszkuszt, fedjük le és hagyjuk állni 15-20 percig. Szűrjük át egy kancsóba, majd a legvégén, ha szükséges, adjuk hozzá a mézet. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható és finom.



Forrás: sokszinuvidek






Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Több ezernyi lótusz nyílt ki egy thaiföldi nemzeti parkban tíz év szünet után

A színpompás növény a szárazság és a környezetszennyezés miatt az elmúlt években teljesen eltűnt a park tavaiból tavaiból. De 2017-ben csodával határos módon újra nyílni kezdtek. Fantasztikus felvételek következnek!

Otthon, pillanatok alatt elkészítheted a világ legjobb diétás italát: a fűszeres limonádét!

Elegendő mennyiségű folyadék hiányában az anyagcseréd nem működik kellő gyorsasággal. Ismerj meg egy kifejezetten fogyasztó hatású limonádét, amely segít a súlyvesztésben.

Ezek a virágok most nekünk nyílnak: most öltözik pirosba sokfelé a határ (vöröslő képsorozat a pipacsmezőkről)

Pirosba öltözött az ország sok részén a határ. Ezek a virágok most nekünk nyílnak...

11 zseniális ültetési öltet: így hasznosíts kreatívan újra a kertedben

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk azonban újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek.

4 remek alternatíva kenyér helyett

Tudjuk, hogy egy frissen kisült kenyér illatához nem érhet fel semmi, de az ízéhez talán igen!


NAPI BOLDOGSÁG