Az ő híres zöldséglevese azért nagyszerű, mert gazdag káliumban, ez pedig serkenti a májműködést és a mellékvesék munkáját is megkönnyíti, mint ahogyan a hasnyálmirigyét is, így a vércukorszint könnyebben szabályozhatóvá válik.
Használhatunk a főzéshez ghee-t is, ami a vajból készült egészséges és méregtelenítő hatással rendelkező étek. Ez csökkenti a gyulladásokat, de segít abban is, hogy az elmeszesedni készülő szövetek „olajozottabban” működhessenek. Emellett erősíti az immunrendszert, és úgy tartják, hogy a memóriát is javítja, illetve az intelligenciára is pozitív hatással van.
Ez a leves segít abban, hogy a leghatásosabban megtisztíthassuk szervezetünket. Bieler levese olyan élelmiszer, amellyel nekiindulhatunk a napnak, de ebédre is kiváló.
Szükséges alapanyagok
– 4 közepes méretű, felkockázott cukkini
– 3 bögre, a végeitől megtisztított felvágott zöldbab
– 2 felvágott zellerszár
– 2 szár megtisztított petrezselyem
– 250 ml víz
– tengeri só
– ghee (opcionális)
Elkészítés
Egy fazékba tegyük oda melegedni a vizet, bele a cukkinikat és a zöldbabot. Mikor forrni kezd, vegyük kis lángra a levesünket és fél óráig hagyjuk főni. Nem szabad túlfőzni, csak addig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak. Ezután az egész levest tegyük egy turmixgépbe és adjuk hozzá a petrezselyemzöldet. Jól dolgozzuk össze az egészet, majd tegyük bele a ghee-t, hogy sűrűbb állaga legyen. Ezután jöhet a sózás, ízlés szerint. Fontos, hogy mindig organikus zöldségeket használjunk.
Forrás: itt.