Mi fán terem a búzafű? - Ann Wigmore születésnapja alkalmából

Március 4-én született Ann Wigmore, az élő ételek anyja. Kevesen ismerik, pedig munkássága révén emberek ezrei gyógyultak ki halálos betegségeikből. A búzafű és az élő ételek népszerűsítésével számos rákos betegen segített és a mai napig – szó szerint - táplálkoznak tudásából.


Ann Wigmore Forrás: loveforlife.com.au


Kisgyermek korában Litvániában a nagymamájától leste el a gyógyítás minden csínját-bínját. Édesapja még születése előtt emigrált Amerikába, édesanyja pedig öt évvel később követte őt. Anna csak 13 évesen, 15 éves bátyja és nagybátyjuk társaságában követte szüleit Ellis Island-re. Később kórházi nővérként dolgozott, férjhez ment és 1941 július 9-én megszületett Wilma lánya.

Hosszas betegeskedés és számos egészségügyi probléma után talált vissza a nagyanyai tanításokhoz és kezdett újra foglalkozni gyógyfüvekkel, természetes orvosságokkal.
1968-ban Ann megalapította a Hippocrates Egészség Intézetet, Viktoras Kulvinskas-szal. Innentől  úgy ismerték, mint „az élő ételek anyja”. Úttörő volt és fegyverei útja során a búzafű és a nyers élő ételek voltak, mint a test, lélek és szellem méregtelenítői, védelmezői.

Ann Wigmore 1994-ben, Bostonban hunyta örök álomra a szemét, a Hippokratész Intézetben kiütött tűzvész okozta füstmérgezés által. Halála után a Hippokratész Intézetet elkeresztelték Ann Wigmore Alapítványnak. Vezetését Brian Clement vette át, aki a székhelyet Bostonból West Palm Beach-be, Floridába tette át. Az Ann Wigmore alapítványon felül még számos intézet ápolja munkásságát. Magyarul megjelent könyve: A búzafű.„Az élő ételekkel való táplálkozás egy kimagasló táplálkozási forma, mivel felismeri, s helyesen ítéli meg a nyers és a főtt ételek, s a természetes és a mesterséges tápanyagok közötti különbséget. A hagyományos táplálkozással foglalkozó iskolákban kevés idő jut az enzimek és az ételek életerejének, vagy az élő (nyers) ételek értékeinek a főtt ételekével szembeni megvitatására. Ha az egészségre helyezzük a hangsúlyt, akkor a különbség az alapvetően egészséges, eleven lét és a csupán felszínes lélegzés között válik érzékelhetővé. – Dr. Ann Wigmore

Szerző: mitugrászLuca - Pozitív nap
Forrás:
Wikipedia, Nyersétel Akadémia

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A legjobb hazai buszmegállók, ahol jó várakozni

Várakozni senki nem szeret, mégis ilyen buszmegállókban kellemesebben telnek a percek. De most mutatunk egy rendhagyó hazai összeállítás, ahol igenis várakozni jó

Ezért bújnak egymáshoz a madarak - lélekemelő fotósorozat

Többé már nem fedi homály, hogyan tartják magukat melegen az egymáshoz bújó állatok.

3500 madáretetőt készített repülő barátaink védelméért

A madarak azon kevés állatok közé tartoznak, melyek még köztünk, a városokban élnek. Projektjét éppen azért kezdte el, hogy ez a jövőben se legyen másként.

Nagyszüleink még tudták... 10 alapvető tudás, amit újra meg kell tanulnunk

Nagyszüleink még tudták, mára viszont kiveszőben a praktikus megoldások

A valaha volt legkreatívabb pihenőhelyek - utcai padok, amikre örömmel ülnél le!

Egy kiadós séta, vagy egy városnézés után kellemes leülni egy padra és gyönyörködni a látképben, figyelni az elhaladó embereket, kitalálni, hogy mivel is foglalkozhatnak


NAPI BOLDOGSÁG