Amit jószerével mindenki ehet, aki egészségesen akar étkezni azok a saláták. Persze az ételintoleranciák elhatalmasodó világában arra is nagyon figyelni kell, hogy egy-egy ilyen ételbe mi kerül.
Mi az elképzelésünk a salátáról? Valami zöld, valami szósszal nyakon öntve. Nem is tévedhetnénk ennél nagyobbat. A saláták alapanyagainkat tárháza igencsak tágas, s ebből kifolyólag változatosan lehet elkészíteni őket.
A következő képek mindenkinek segítenek egy kicsit elereszteni a fantáziáját, főleg, ha a saláta eddig a hétvégi nokedlihez fogyasztott fejes-ecetes verzió volt.
Színkavalkádra fel! ;)
Bulgur, tofu, kelkáposzta és körte varázslatos kombinációja
Ki mondta, hogy a salátában csak zöldség lehet?
Bogyós gyümölcsök, mangó, chili és földimogyoró gazdagítja ezt a csodát.
Rukkola saláta, mandulával, asztalt sárgabarackkal, avokádóval és mandulával bolondítva.
Fehérrépa és lencsesaláta tükörtojással gazdagítva.
Színpompás koriandersaláta, csirkehússal és mangós-limeos-chilis salsával.
Grillezett kelkáposztacsoda ricottával és aszalt szilvával.
Grillezett barackos rukkola saláta, fenyőmaggal, mozzarellával, befejezésül menta pestoval bolondítva.
Gyümölcsök újratöltve: epres-pekándiós salátacsoda.
Persze a saláta nem csak zöldségekből állhat: tésztasaláta "light".
Első pillantásra azt hinnénk, hogy egy gyönyörű caprese (bazsalikom, paradicsom, mozzarella) salátát láthatunk, azonban ez az újraálmodott verzió: paradicsom helyett meggyel és némi mandulával.
A vérnarancs is bátran felhasználható salátákhoz, például ehhez a rukkolás, húsoshoz.
Ha már a vérnarancs is sztár lehetett: ezt a varázslatos citrusos salátát (rukkola ágyon) az édeskömény teszi még különlegesebbé.Ti is kedvet kaptatok egy kis salátázáshoz? :)
Forrás: buzzfeed
Pozitív Nap - Gerecs Zsófia