Színpompás receptek, melyek az egészséges saláták szerelmesévé tesznek

Amit jószerével mindenki ehet, aki egészségesen akar étkezni azok a saláták. Persze az ételintoleranciák elhatalmasodó világában arra is nagyon figyelni kell, hogy egy-egy ilyen ételbe mi kerül.

Mi az elképzelésünk a salátáról? Valami zöld, valami szósszal nyakon öntve. Nem is tévedhetnénk ennél nagyobbat. A saláták alapanyagainkat tárháza igencsak tágas, s ebből kifolyólag változatosan lehet elkészíteni őket.

A következő képek mindenkinek segítenek egy kicsit elereszteni a fantáziáját, főleg, ha a saláta eddig a hétvégi nokedlihez fogyasztott fejes-ecetes verzió volt.

Színkavalkádra fel! ;)



Bulgur, tofu, kelkáposzta és körte varázslatos kombinációja


Ki mondta, hogy a salátában csak zöldség lehet?
Bogyós gyümölcsök, mangó, chili és földimogyoró gazdagítja ezt a csodát.


Rukkola saláta, mandulával, asztalt sárgabarackkal, avokádóval és mandulával bolondítva.


Fehérrépa és lencsesaláta tükörtojással gazdagítva.


Színpompás koriandersaláta, csirkehússal és mangós-limeos-chilis salsával.


Grillezett kelkáposztacsoda ricottával és aszalt szilvával.


Grillezett barackos rukkola saláta, fenyőmaggal, mozzarellával, befejezésül menta pestoval bolondítva.


Gyümölcsök újratöltve: epres-pekándiós salátacsoda.


Persze a saláta nem csak zöldségekből állhat: tésztasaláta "light".


Első pillantásra azt hinnénk, hogy egy gyönyörű caprese (bazsalikom, paradicsom, mozzarella) salátát láthatunk, azonban ez az újraálmodott verzió: paradicsom helyett meggyel és némi mandulával.


A vérnarancs is bátran felhasználható salátákhoz, például ehhez a rukkolás, húsoshoz.


Ha már a vérnarancs is sztár lehetett: ezt a varázslatos citrusos salátát (rukkola ágyon) az édeskömény teszi még különlegesebbé.

Ti is kedvet kaptatok egy kis salátázáshoz? :)


Forrás: buzzfeed

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy vacsi a tengerszirti barlangba épített olasz étteremben?! Lélgzetelállító...

Polignano a Mare kisvárosában található az adriai tenger fölé nyúló Grotta Palazzese hotel étterme, aminek szépségét még mindig nehezen tudjuk ép ésszel felfogni. De jó lenne ma itt vacsorázni...!

Betiltották a mobilozást egy francia étteremben, hogy beszélgessenek egymással a vendégek

Hean-Noël Fluery a vidámság és a szórakozás nevében betiltotta a mobiltelefonok használatát az asztaloknál.

Tudod, mi történik a testeddel, ha túl sok cukrot eszel?

Nem sok jó, annyit elöljáróban elárulunk. Ráadásul sajnos az elhízáson túl azért (sokkal) több van ebben a dologban.

Told a sü­tőbe a pa­ra­di­cso­mot és így alkoss elképesztő olasz recepteket

Imá­dod az olasz kony­hát, de nincs időd fű­sze­res pa­ra­di­csom­szósz fő­zé­sé­vel pe­pe­cselni? Ez a sült pa­ra­di­csom­szósz könnyen el­ké­szít­hető, és bár­mi­kor, bár­mi­lyen mennyi­ség­ben elő­kap­ha­tod a mély­hű­tőd­ből vagy a kam­rá­ból.

alapanyag, ami nem hiányozhat a konyhádból húsvét előtt

Ja, és az sem elhanyagolható, hogy a húsvéti ünnep közeledtével igen jól mutatnak majd az ünnepi asztalunkon, mert finomak, szezonjuk van és nagyon jól mennek a sonkához, tojáshoz!


NAPI BOLDOGSÁG