300 forintért ez a meseszép nyaraló lehet a tiéd Szicíliában


Egy euróért árulják a házakat három olasz faluban, amelynek vezetői azt remélik, hogy az alacsony árajánlattal újra sikerül benépesíteni a településeiket - írja a Daily Mail. A szíciliai Gangiban, a piemonti Carrega Ligurében és az abruzzi Lecce Nei Marsiban található házakkal csak egy baj van, az, hogy akad, amelyikre akár 18 ezer eurót is költeni kell, hogy be lehessen költözni.

A három olasz település polgármestere attól tart, ha nem sikerül újra életet lehelni a helyekbe, akkor akár szellemvárosokká is válhatnak. A munkahelyhiány, a természeti katasztrófák és a bűntények miatt Olaszországban több falu áll teljesen üresen. Lecce Nei Marsi rajta van az UNESCO világörökség-listáján, a település polgármestere pedig el szeretné kerülni, hogy a történelmi jelentőségű épületek teljesen tönkremenjenek, ám erre a karbantartásra szánt közpénzek nem elegendőek.

A most kiárusított házak többsége még az 1800-as években épült. Vannak közöttük olyanok, amelyek kevesebb felújításra szorulnak - ezeket 100 euró körüli összegért árulják.


Pozitív Nap

Forrás: itt

 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Meglepő, de ez novemberben az ország egyik kedvenc receptje

Abszolút klasszikus, letisztult, hagyományos, pofon egyszerű, könnyű és ráadásul még olcsó is. A cidris novemberi napokra pedig tuti befutó. Lássuk a magyarok kedvenc frankfurti levesét!

9 évesen kezdte, mára 14 milliárd fa elültetésénél jár a fiatal srác

Gyerekeket ritkán hívnak meg az Egyesült Nemzetek Szövetségének közgyűlésére, de a német Felix Finkbeiner többször is a pódiumra állhatott

Svédországban annyira dübörög az újrahasznosítás, hogy kifogytak a szemétből

Annyira jól működik Svédországban az újrahasznosítás, hogy évek óta külföldről importálják a szemetet. A svéd háztartási hulladékok kevesebb mint egy százaléka került hulladéklerakókba 2011 óta.

A világ 13 kedves helye, ahol egy jobb élet lakik

Az "élj úgy, hogy más is úgy tudjon élni" filozófiája mind a környezet-, mind az állatvédelemre hívja fel a figyelmet. Az alábbi megvalósult ötletek követendő példák lehetnek, sőt, annak is kell lenniük.

A valaha volt legkreatívabb pihenőhelyek - utcai padok, amikre örömmel ülnél le!

Egy kiadós séta, vagy egy városnézés után kellemes leülni egy padra és gyönyörködni a látképben, figyelni az elhaladó embereket, kitalálni, hogy mivel is foglalkozhatnak


NAPI BOLDOGSÁG