A valódi optimizmus margójára: az üres pohár legalább tiszta

Azt mondják optimista az, aki szerint a pohár félig tele van, pesszimista az, aki szerint félig üres. Azt is mondják, hogy optimista az, aki szerint az üres pohárban az a jó, hogy legalább tiszta. Az valódi optimizmus viszont az, hogy a pohár gyakorlatilag mindig tele van, ha mással nem, hát levegővel.Az életszemlélet

Az optimista szerint a világ és az emberek jók. Abban hisznek, hogy a dolgok végül rendeződnek - mint az átlagos filmekben, melyek sikerének kulcsa, hogy a társadalom, az emberek vágynak a happy endre. Az optimizmus szoros kapcsolatban van az önbecsüléssel és az egészséggel.

A két véglet

Az optimizmus mindenkiben tevékenyen benne van, a depressziós betegek ösztönös öngyógyító módszere, hogy keresik az optimisták társaságát. Mint mindent, az optimizmust is lehet túlzásba vinni, ezt nevezik struccpolitikának. Az ilyen ember csak a pozitív dolgokat veszi tudomásul, a problémákról nem is akar tudni. Ez viszont a problémák felhalmozódásához vezethet.

Mi tehát az optimizmus?

Minden ember optimista valamennyire, ám azok élnek valóban optimista életet, akik képesek gondolataikban a rosszat jóra fordítani, ami egy idő után, megfelelő mennyiségű gyakorlás után, azt eredményezi, hogy kevesebb negatív gondolatuk lesz, nem foglalkoznak apró, bosszúságot okozó dolgokkal, szemüket az élet következő lépésére szegezik, és abban bizakodnak, hogy az jó lesz.

Mivel tud többet az optimista ember?

Mivel nem a negatív dologra koncentrál, ami "lehúzza" őt, hanem a jó dolgokra, amellett, hogy boldogabbnak érzi magát, a jó dolgokból energiát merít a következő feladathoz. Ez teszi lehetővé, hogy - a nagy számok törvénye alapján - egyre több pozitív dolognak lehessen részese. Egy találó idézet arra, hogyan kezeli a pesszimista és az optimista a problémákat: az eső lényege ugyanaz, de a mocsarakban a töviseket növeszti, a kertekben pedig a virágokat.


Döntés és hit kérdése

Az optimista ismeri önmagát, felméri lehetőségeit, ennek megfelelően választ célt. A pesszimista ezzel szemben olyan célokat tűz ki maga elé, amiket nagy valószínűséggel nem tud elérni. Úgy él, mint aki arra keres igazolást, hogy a világ nem jó, és nem is lesz az. A pesszimista ember szeret pesszimista lenni. Tehát, igaz a mondás: aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé!

Egy kis buddhizmus - tanácsok melyeket meg kellene fogadni

Első és legfontosabb: Mosolyogj, lélegezz, és apránként haladj. A második legfontosabb: gondolkozz kevesebbet, mosolyogj többet. A harmadik: rohanj kevesebbet, sétálj többet. A negyedik: fogyassz kevesebbet, alkoss többet. Az ötödik: zajong kevesebbet, csendesedj el többet. Ne a múltban és a jövőben élj, hanem a jelenben.


Néhány megfontolandó idézet

,,Nem biztos, hogy a pozitív hozzáállás minden problémádat megoldja, de elég embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen kipróbálni."

,,Akárki is próbál lehúzni téged, ő már alattad van."

,,Ha padlón vagy, szedj fel onnan valamit!" (Sophie Magory)Forrás: bien.hu - Jankovics Anna

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy megunhatatlan filmjelenet! Ismerős?

Ez egy igazi, number one filmtörténeti másfél másodperc, amit sokaknak nem kell bemutatni. De még így is bármikor érdemes leporolni és elővenni. Sőt, nem csak ezt a 1,5 percet, az egész filmet! Lássuk!

Valószínűleg ez lesz a legmegdöbbentőbb 6 perc életedből, amit filmnézés közben töltesz el!

Szavakkal bemutatható vajon ez a videó? 6 perc, ami nem lesz kellemes. A valóság lesz. Hogy mit szűrtök le belőle, azt rátok bízzuk. Itt valóban feleslegesek a szavak...

Ezzel a titkos fegyverrel csábítja el a nő a férfit (és ez nem a szépsége)

Minden emberben megvan az a csábító erő, tulajdonság, adottság, amivel leveszi az ellenkező nemet a lábáról. Azonban pontosan nem lehet meghatározni, hogy ki mitől válik vonzóvá.

Ki mondta, hogy a nők nem tudnak vezetni? Sose becsülj le egy nőt...

Parkolóban ügyetlenkedő leány, cikázó anyuka, kormányba kapaszkodó nagyi: ha bármi hibát lát az úton, rögtön tudja sok férfi sofőr az okát: "naná, hogy nő". Vajon mindez csak rosszindulatú előítélet?

100 éves ikerpár receptje a boldogsághoz

Mindketten édesanyák, nagymamák és dédnagymamák. Az ikerpár (saját bevallásuk szerint) megízlelte már az élet minden aspektusát: a nehézségeket, a próbatételeket, a könnyed boldogság érzését, az örömöt és a család által megélhető szeretetet. 6 dolog alapvető szerintük az élethez!


NAPI BOLDOGSÁG