A valódi optimizmus margójára: az üres pohár legalább tisztaAz életszemlélet

Az optimista szerint a világ és az emberek jók. Abban hisznek, hogy a dolgok végül rendeződnek - mint az átlagos filmekben, melyek sikerének kulcsa, hogy a társadalom, az emberek vágynak a happy endre. Az optimizmus szoros kapcsolatban van az önbecsüléssel és az egészséggel.

A két véglet

Az optimizmus mindenkiben tevékenyen benne van, a depressziós betegek ösztönös öngyógyító módszere, hogy keresik az optimisták társaságát. Mint mindent, az optimizmust is lehet túlzásba vinni, ezt nevezik struccpolitikának. Az ilyen ember csak a pozitív dolgokat veszi tudomásul, a problémákról nem is akar tudni. Ez viszont a problémák felhalmozódásához vezethet.

Mi tehát az optimizmus?

Minden ember optimista valamennyire, ám azok élnek valóban optimista életet, akik képesek gondolataikban a rosszat jóra fordítani, ami egy idő után, megfelelő mennyiségű gyakorlás után, azt eredményezi, hogy kevesebb negatív gondolatuk lesz, nem foglalkoznak apró, bosszúságot okozó dolgokkal, szemüket az élet következő lépésére szegezik, és abban bizakodnak, hogy az jó lesz.

Mivel tud többet az optimista ember?

Mivel nem a negatív dologra koncentrál, ami "lehúzza" őt, hanem a jó dolgokra, amellett, hogy boldogabbnak érzi magát, a jó dolgokból energiát merít a következő feladathoz. Ez teszi lehetővé, hogy - a nagy számok törvénye alapján - egyre több pozitív dolognak lehessen részese. Egy találó idézet arra, hogyan kezeli a pesszimista és az optimista a problémákat: az eső lényege ugyanaz, de a mocsarakban a töviseket növeszti, a kertekben pedig a virágokat.


Döntés és hit kérdése

Az optimista ismeri önmagát, felméri lehetőségeit, ennek megfelelően választ célt. A pesszimista ezzel szemben olyan célokat tűz ki maga elé, amiket nagy valószínűséggel nem tud elérni. Úgy él, mint aki arra keres igazolást, hogy a világ nem jó, és nem is lesz az. A pesszimista ember szeret pesszimista lenni. Tehát, igaz a mondás: aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé!

Egy kis buddhizmus - tanácsok melyeket meg kellene fogadni

Első és legfontosabb: Mosolyogj, lélegezz, és apránként haladj. A második legfontosabb: gondolkozz kevesebbet, mosolyogj többet. A harmadik: rohanj kevesebbet, sétálj többet. A negyedik: fogyassz kevesebbet, alkoss többet. Az ötödik: zajong kevesebbet, csendesedj el többet. Ne a múltban és a jövőben élj, hanem a jelenben.


Néhány megfontolandó idézet

,,Nem biztos, hogy a pozitív hozzáállás minden problémádat megoldja, de elég embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen kipróbálni."

,,Akárki is próbál lehúzni téged, ő már alattad van."

,,Ha padlón vagy, szedj fel onnan valamit!" (Sophie Magory)Forrás: bien.hu - Jankovics Anna

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Mennyire életrevaló a gyerekünk? Tesztelhetjük!

Sokan vannak, akik felnőttek bár, de gondot okoz számukra egy csekk kitöltse, vagy egy családi költségvetés elkészítése. Felnőnek úgy a gyermekeink, hogy nem látják a valódi világot, nem tudnak a "működési elveiről". Hogy ez a szülő kímélete vagy a fiatal érdektelensége miatt van így, a végkifejletet nézve tulajdonképp mindegy is...

A merész döntések visznek téged oda, ahol lenned kell (Ne félj meghozni őket)

Utunk mindenképp vezet valahová, csak épp nem mindegy, hogy hová. A merész döntések visznek téged oda, ahol lenned kell.

Átmész a világ legrövidebb IQ-tesztjén? Mindössze 3 egyszerű kérdésből áll

Milyen gyorsan tudja megadni a helyes választ három meglehetősen egyszerű kérdésre? Intuícióira vagy az eszére hallgat? De úgy is kérdezhetnénk: hogy áll a közérthető matematikával? Nézzük a tesztet.

100 évesen kertet művel és állatokat tart az egykori lágerszakács

Vaskor István- a vidék újságírója, a Sokszinú Vidék magazin munkatársa készített egy csodálatos interjút. Alanya egy olyan ember, akinek élete mindannyiunk előtt példaként lebeghet. Csodálatos interjú kitartásról, élni akarásról, hűségről.

Világunkban a boldogság joggá vált, amit hajszolunk. Pedig a felé vezető út optimista hozzáállással van kikövezve...

Vannak, akik természetüknél fogva sokkal pozitívabbak az átlagnál, de az optimizmus nem állandó tulajdonság. Ez választás kérdése, ami felett kontrollunk van. Minden reggel megvan az irány a jókedv, vagy a morcosság felé. Kutatások igazolják, hogy hosszú távon az optimista embereknek áll a világ, hiszen ők jobban kezelik a stresszt, ritkábban betegednek meg, hosszabb ideig élnek, boldogabbak és sikeresebbek, mint pesszimista társaik.


NAPI BOLDOGSÁG