Az első pillantások a világra: ilyen, amikor visszakapja a látását egy testvérpár (+videó)

Sonia és Anita sosem látták még egymást. Vakon születtek.

Számunkra potom összegnek tűnik 300 dollár, azonban ennek a két kislánynak az életet jelentette. Ez volt a műtétjük ára, melyet a 20/20/20 elnevezésű szervezet vállalt át. Az ő céljuk, hogy a világon élő 20 millió szintén ilyen műthető vak embernek mind visszaadják a látását.

Anita és Sonia szüleinek nem lett volna lehetőségük ezt a beavatkozást biztosítani gyermekeiknek. Sokan a világ más pontján ugyanebben a cipőben járnak, s így rengeteg ember, aki egyébként könnyedén vissza kaphatná a látását, marad van élete végéig. Értelmetlenül.

Épp ezért nagyszerű, hogy a 20/20/20 és a hozzá hasonló kezdeményezések, kis dolgokkal, kis összegekkel, de mások számára hatalmas lépésekkel igyekeznek jobbá tenni a világot.

A megható történetről szerepeljen most itt a National Geographic videója.
Forrás: ngc

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Hogyan szorítod ökölbe a kezed? Sok mindent elárul rólad

Eszedbe jutott valaha is, hogy még az sem mindegy, hogyan szorítod ökölbe a kezed? Pedig valóban nem az. Ez az önkéntelen avagy tudattalan mozdulat nagyon érdekes dolgot árul el rólad. Szóval, hogyan szorítod ökölbe a kezed? És vajon mit jelent mindez a számodra?

Ismerd fel időben a cukorbetegséget!

Magyarországon több mint félmillió regisztrált cukorbeteg ember él, és további 250 ezer azoknak a száma, akik valójában cukorbetegek, de nem tudnak róla vagy még nem vettek részt diabétesz-szűrésen.

Átmész a világ legrövidebb IQ-tesztjén? Mindössze 3 egyszerű kérdésből áll

Milyen gyorsan tudja megadni a helyes választ három meglehetősen egyszerű kérdésre? Intuícióira vagy az eszére hallgat? De úgy is kérdezhetnénk: hogy áll a közérthető matematikával? Nézzük a tesztet.

Tudod, mi történik a testeddel, ha túl sok cukrot eszel?

Nem sok jó, annyit elöljáróban elárulunk. Ráadásul sajnos az elhízáson túl azért (sokkal) több van ebben a dologban.

Csókay doktor fia haláláról: "Hiszem, hogy egyszer újra megölelem Marcit"

Alig érkezett meg Nigériából, élete első missziójáról, Csókay András világhírű idegsebész, agykutató, máris a kórházba sietett ügyelni... Huszonnyolc éve gyógyít, nemzetközileg elismert idegsebész, mégis minden reggelét gyakorlással kezdi a boncteremben. Családapaként megtörtént vele az, ami minden szülő rémálma: a születésnapján egy tragikus baleset miatt elveszítette legkisebb gyermekét, az akkor 10 éves Marcit.


NAPI BOLDOGSÁG