Mi lennél, ha a pénz nem számítana? (Egy videó, amit egyszer látni kell az életben!)


A filmben Alan Watts, 1973-ban elhunyt neves brit filozófus gondolatait hallhatod. Ha most úgy döntesz megnézed a filmet, olyan másodpercek várnak rád, melyek után gondolatok és kérdések fognak megrohanni. Annyit kérünk, utána adj magadnak pár percet a megválaszolásukra is!Tényleg ennyire egyszerű lenne?

Nézz körbe mennyi ember éli le az életét úgy, hogy gyakorlatilag nem csinált semmit egész idő alatt... Felkel reggel - bemegy dolgozni - hazamegy - lefekszik - másnap elölről kezdi a mókuskereket, és így szalad el a munkával töltött 45 év.

Lássuk be: ez nem normális, ez nem lehet a cél. Sokkal többről kell, hogy szóljon itt, a földi életünk. Ha szereted, imádod amit csinálsz, azon áldás lesz! Tehát valós értéket fogsz teremteni...


"Van egy olyan érzésem, hogy az élet célja nem lehet az, hogy az ember mintaszerűen végigcsinálja azt, amit az összes felmenője megtett előtte, majd ahogy jól végezte a dolgát, fogja magát és tökéletesen meghal. Ebben a csodálatos logikával, körforgásszerűen működő rendszerben ez nekem gyenge válasznak tűnik. Illetőleg abban a formában, ahogy azt kisgyerekkorom óta belém sulykolja a társadalom, valamiért nem gömbölyű."
~ Józsi Bácsi


Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A merész döntések visznek téged oda, ahol lenned kell (Ne félj meghozni őket)

Utunk mindenképp vezet valahová, csak épp nem mindegy, hogy hová. A merész döntések visznek téged oda, ahol lenned kell.

HÚSLEVES (nem egyszerűen gyógyszer és ebéd, nem egy szimpla étel, a húsleves a minden)

Ez a film a karácsonyi húsleves készítését dolgozza fel, de ne a klasszikus főzőműsorra gondoljon valaki, ha esetleg tervbe veszi a megnézését. Inkább a főzés hangulata, és közege ami lényeges. A videó hangulata, a nyugalma, visszarepít egy szebb világba!

Drón + hegy = leesett áll (az Alpok még soha nem tűnt ennyire gyönyörűnek)

A fenti egyenletet professzor Gabriel Kocher igazolta, aki a drónvideózás doktora, és a hegyekre van ráindulva.

Te segítenél egy bajba jutott állaton? Ezek az emberek az életük kockáztatása árán is megtették! (+videó)

Ezek a hősök a saját életüket kockáztatták, hogy segítsenek egy állatnak... Hősies állatmentések egy megható válogatásban.

Ez a kisfilm megmutatja, mit jelent igazán szeretni (+videó)

Mit üzen Neked ez a videó? Írd meg nekünk, kíváncsiak vagyunk rá! :)


NAPI BOLDOGSÁG