25 lélekemelő tevékenység, amiket pénz nélkül csinálhatsz

Materialista társadalomban élünk. Ha nincs pénz, nincs szinte semmi - se öröm, se biztonságérzet, se vágyak, se tervek. Pedig ennek nem kellene így lennie! Hiszitek vagy sem, bármiféle anyagi ráfordítás nélkül (vagy esetleg minimálissal) is lehet szórakoztató, érdekes, inspiráló tapasztalatokat szerezni - íme 25 tipp, hogyan!


1. Keresd meg a lakóhelyed környékén a legszebb helyet, és tölts el ott egy kis időt - merengj, álmodozz, gondolkozz, lazulj.

2. Olvass el egy könyvet. Kezdj például egy olyan klasszikussal, mint Kosztolányi Dezső Pacsirtája vagy George Orwell 1984 című regénye.

3. Látogass el egy olyan múzeumba, ahol van ingyenes kiállítás, és merülj el a művészetben!

4. Menj el egy parkba, és futkározz, játssz egy kicsit, élvezd a szabad levegőt!

5. Takaríts ki - az sosem árt. 

6. Írj. Bármit. Nem kell sikerkönyvnek lennie, bőven elég, ha papírra veted azt, ami a lelkedet nyomja. Meglátod, megkönnyebbülsz.


7. Menj el a könyvtárba, és add át magad a könyvek erejének. 

8. Biciklizz! Minden porcikád hálás lesz a mozgásért, ráadásul "átmosod" friss levegővel a tüdődet, amire nagyon nagy szüksége van. 

9. Sétálj! Napi fél óra séta elengedhetetlen az egészséghez. 

10. Lépj be önkéntesnek valamilyen szervezetbe, és segíts azoknak, akik valóban rászorulnak.

11. Tornázz! De edzőterem helyett csináld a gyakorlatokat a szabadban.

12. Találkozz a barátaiddal. De ne üljetek be kávézóba, vagy hasonló helyekre, inkább válasszatok egy kényelmes padot (persze kizárólag jó időben), és beszélgessetek! Úgy igazán, szívből. 


13. Hívd fel a nagyszüleidet, szüleidet. Hiányzol nekik. 

14. Frissítsd fel az önéletrajzodat, bármikor jól jöhet.

15. Tölts el egy kis időt a kertben, az erkélyen - a növényeid hálásak lesznek érted. 

16. Aludj!

17. Ismerkedj meg egy új nyelvvel. Az interneten remek lehetőségek közül választhatsz, ráadásul nem kell költened tanárra sem!

18. Nézd át az e-mail fiókodat, és kíméletlenül töröld ki a felesleges leveleket. Járj el ugyanígy az egész számítógépeden: felesleges képek, fájlok, szövegek menjenek a kukába!

19. Találj egy új hobbit!


20. Romantikázz a szerelmeddel!

21. "Kézügyeskedj" - alkoss, barkácsolj, fess, rajzolj, varrj!

22. Vedd birtokba a konyhát, és főzz valami finomat.

23. Ha van kisállatod, szeretgesd egy kicsit, ha nincs, akkor célozd meg a családod!

24. Nézz meg egy jó filmet!

25. Ha elég erőt, elszántságod érzel magadban, és úgy érzed, lesz plusz időd, keress másodállást! Ez a leginkább költségkímélőbb megoldás - nem hogy nem költesz, de még pénz is áll a házhoz, ha kapsz egy jó munkát! Egy próbát megér...


Pozitív Nap 


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ahogy még nem használtad a parafadugót, de holnaptól fogod! 7 okos tipp (+videó)

Mihez is kezdjünk a parafadugókkal, amik az esti borozgatásból visszamaradnak? Nos, ahelyett, hogy kidobod, 7 olyan okos és mégis pofonegyszerű megoldást mutatunk, amikkel nagyban megkönnyítheted az életed.

18 pofonegyszerű, filléres DIY ötlet, hogy meglegyen az ünnepi hangulatod!

Csillog-villog a város, az emberek karácsonyi ritmusban nyüzsögnek kint is, bent is. Az évnek ebben a szakaszában szeretünk mindenféle díszekkel pepecselni, közben betenni régi számokat, és narancs-szegfűszeg illatba burkolózni. Már csak egy kandalló hiányzik, meg egy doromboló cica...

Zseniális átalakítások a konyhádban: így hasznosítsd újra a nem használt konyhai cuccokat

Konyha. Pont az a hely, ahol a főzésen kívül is kiélheted kreatív hajlamaidat. Gyakorlatilag bármit, bármilyen konyhai eszközből készíthetsz. Hogy miért mondjuk ezt? Mert igaz! Képekkel is bizonyítjuk!

Őszi DIY dekor - így öltöztesd újra otthonodat fillérekből!

Egy lakás, egy ház csak egy élettér, egészen addig amíg mi magunk, akik benne élünk nem varászolunk belőle otthont. Hogyan? Például kreatív, saját dekorral!


NAPI BOLDOGSÁG