A valós arcok kedvenc rajzfilmfiguráink mögött - micsoda hasonlóság!

El se tudnánk képzelni kedvenc rajzfilmhőseinket a jól megszokott hangjuk nélkül. Persze, mi magyarok már egy újraszinkronizált verzióját ismerjük az ilyen meséknek. Az eredeti hangot azonban olyan színészek adták, akik, ha jobban megnézzük kiköpött hasonmásai az általuk megszólaltatott karaktereknek.


Furcsán szólna, ha az Aladdin Dzsinnje egyszer csak mély hangon szólalna meg? Vagy az Oroszlánkirály Szimbája cérnavékony hangon sípolna? Persze, hogy zavaró lenne és azonnal fel is tűnne.


Szerencsére a szinkron nagyon nagy hangsúlyt kap egy mese készítésekor, s a lehető legideálisabb embert igyekeznek megtalálni egy-egy mesehős megszólaltatására, legyen szó bármilyen nyelvről. így lehet például az, hogy nem véletlenül adta Robin Williams a hangját az Aladdin Dzsinnjének, s magyarul is ugyanaz volt a mesefigura szinkronhangja, mint a színészé.


No, de hogyan is hasonlíthatna a színész a megszólaltatott hősre? Hát így...! :)

Forrás: boredpanda 

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

12 aranyköpés gyerekkorunk nagy kedvencétől, Dr. Bubótól

Igaz, ami igaz, anno nagyon szerettük. Ma pedig érdemes újra elmerülnünk benne, mert bőven. hordoz mondanivalót a 21. század emberének is.

Tíz híres férfi, aki cicababák helyett vérbeli nőket választott

Ha úgy akarnák, sorban állnának az ajtajukban a modellek, sőt talán sorban is állnak, de nekik más az igazi. Matt Damontól Jon Bon Jovin át Sebastian Vettelig színészek, zenészek és sportolók bizonyítják, hogy a sztárvilágban is az igaz szerelem a hosszú kapcsolat titka.

"Nagyon hiányzol, Atikám!" - Eszenyi Enikő megható videója volt férjéhez, Kaszás Attillához

Tíz éve (igen, már tíz éve!), hogy Kaszás Attila 47 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt. Volt felesége, Eszenyi Enikő szívszorító videóval emlékezett meg róla, 18 évig voltak házasok.

Nincs különbség köztünk és köztük: a sztárok igazi arca

Andrew H. Walker fotós bemutatta, hogy a sztárok valódi arca mennyire különbözik azoktól a fotóktól, melyeket nap mint nap látunk az újságokban. Valójában egy mondattal lehetne összegezni, olyanok mint mi.

Almafa - egy mese, amit minden szülőnek és gyereknek egyszer látni kell!

Úgy élj, hogy ha a gyerekeid a becsületességre és a tisztességre gondolnak, te juss eszükbe! - könnyű mondat, rendkívüli tartalommal, aminek betartása, nem kis erőfeszítést követel tőlünk!


NAPI BOLDOGSÁG