A valós arcok kedvenc rajzfilmfiguráink mögött - micsoda hasonlóság!

El se tudnánk képzelni kedvenc rajzfilmhőseinket a jól megszokott hangjuk nélkül. Persze, mi magyarok már egy újraszinkronizált verzióját ismerjük az ilyen meséknek. Az eredeti hangot azonban olyan színészek adták, akik, ha jobban megnézzük kiköpött hasonmásai az általuk megszólaltatott karaktereknek.


Furcsán szólna, ha az Aladdin Dzsinnje egyszer csak mély hangon szólalna meg? Vagy az Oroszlánkirály Szimbája cérnavékony hangon sípolna? Persze, hogy zavaró lenne és azonnal fel is tűnne.


Szerencsére a szinkron nagyon nagy hangsúlyt kap egy mese készítésekor, s a lehető legideálisabb embert igyekeznek megtalálni egy-egy mesehős megszólaltatására, legyen szó bármilyen nyelvről. így lehet például az, hogy nem véletlenül adta Robin Williams a hangját az Aladdin Dzsinnjének, s magyarul is ugyanaz volt a mesefigura szinkronhangja, mint a színészé.


No, de hogyan is hasonlíthatna a színész a megszólaltatott hősre? Hát így...! :)

Forrás: boredpanda 

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

"Nagyon hiányzol, Atikám!" - Eszenyi Enikő megható videója volt férjéhez, Kaszás Attillához

Tíz éve (igen, már tíz éve!), hogy Kaszás Attila 47 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt. Volt felesége, Eszenyi Enikő szívszorító videóval emlékezett meg róla, 18 évig voltak házasok.

Nincs különbség köztünk és köztük: a sztárok igazi arca

Andrew H. Walker fotós bemutatta, hogy a sztárok valódi arca mennyire különbözik azoktól a fotóktól, melyeket nap mint nap látunk az újságokban. Valójában egy mondattal lehetne összegezni, olyanok mint mi.

Almafa - egy mese, amit minden szülőnek és gyereknek egyszer látni kell!

Úgy élj, hogy ha a gyerekeid a becsületességre és a tisztességre gondolnak, te juss eszükbe! - könnyű mondat, rendkívüli tartalommal, aminek betartása, nem kis erőfeszítést követel tőlünk!

Kedvenc filmhőseink kontra valóság - így néznek ki az igaz történetek valódi szereplői

A legszebb, legmeghatóbb és legizgalmasabb történeteket a való élet írja. Éppen ezért előszeretettel nyúl a filmszakma is ezekhez a sztorikhoz. A megtörtént eseményeken alapuló, valós személyek életét megfilmesítő mozik azonban olykor eltérnek a valóságból.

Állati mostohatesók - "testvérpárok", pedig nagyon nem egy alomból vannak!

"Úgy hasonlítotok, mint két tojás!" - szoktuk mondani olykor olyan gyermekekre, akik között nincsen rokoni kötelék. Vajon állatok között is létezik ilyen hasonlóság? :)


NAPI BOLDOGSÁG