Rajongásig szerethetők a grafikus makkból készült figurái

Néhány évvel ezelőtt, a Prágában élő grafikus, Petr Václavek valami különös őszi elfoglaltságot keresett gyermekei és saját maga szórakoztatására. Megtalálta. Kis makk figurákat kezdett készíteni- írja a Sokszínű Vidék magazin.


Az egész azzal kezdődött, hogy természetes játékokat keresett gyermekei szórakoztatására. Elsőként a gesztenyékből alkotott  különböző figurákat, de miután a kertjük bővelkedett a makkokban, így azzal kezdett el alkotni.

Így jött létre Dubánci.


Általában a figurák megszületéséhez történet is kapcsolódik, előfordult, hogy éppen az eső szolgáltatta az új ötletet. Václavek minden ősszel visszatér kedvenceihez és a hét végék zömét Dubáncik készítésével tölti.

A kis figurák készítéséhez természetes anyagokat használ, tölgy leveleket és gallyakat, esetenként más természetes anyagokat, mint nyírfakéreg, kúpok vagy dióhéj. Mint meséli bármi jó, amiket a gyerekekkel való sétáinkon találunk a parkban.


"A készítésnél megpróbálok élethű formákat létrehozni, mielőtt elkezdem a ragasztást, utánanézek például a helyes póznak. Ragasztópisztolyt használok, mert ezzel pontosan és gyorsan megy a művelet."

2015-ben kezdte el fotózni a kis figurákat és miután közzétette facebook oldalán is, hamarosan az internetezők kedvence lett.

"Azt még nem tudom, hogy mit kezdek az elkészült Dubáncikkal, egyelőre az ablakainkban sorakoznak. Ha kellő mennyiségű darab lesz, szeretnék egy képregényt készíteni belőlük."

A grafikus ehhez várja az ötleteket, javaslatokat a honlapján, és addig is arra biztat mindenkit, hogy bátran kezdje el mindenki. Tapasztalatból mondja, hogy ennél jobb és szórakoztatóbb elfoglaltság nincs.


Sokszinuvidek.24.hu


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ahogy még nem használtad a parafadugót, de holnaptól fogod! 7 okos tipp (+videó)

Mihez is kezdjünk a parafadugókkal, amik az esti borozgatásból visszamaradnak? Nos, ahelyett, hogy kidobod, 7 olyan okos és mégis pofonegyszerű megoldást mutatunk, amikkel nagyban megkönnyítheted az életed.

3 szendvicsrecept, ami új dimenziót nyit a konyhádban

Kint hideg van, nincs időd nagyon főzni, de ennél valami laktató, finom, melege ételt? Íme, a megoldás: három szendvics, ami nem éppen a hétköznapi vajas-sonkás megoldás szintjén áll.

Használd ki a mínuszokat, készítsd el életed első jéggömbjét!

Fantasztikus dolgokra képes a természet, ezt bizonyítják a világhálón rohamosan terjedő fotók a megfagyott buborékcsodákról.

A kutyának se kellett az Adidasnál ez a reklám, amit egy diák csinált, most mégis erről beszél mindenki (+videó)

Egy filmes hallgató szebb reklámot készített az Adidasnak, mint amilyenről azok álmodhatnának, de nem fogadták el! Már bánhatják. mivel valószínű ez lett volna az eddigi legszebb filmje a sportmárkának.

18 pofonegyszerű, filléres DIY ötlet, hogy meglegyen az ünnepi hangulatod!

Csillog-villog a város, az emberek karácsonyi ritmusban nyüzsögnek kint is, bent is. Az évnek ebben a szakaszában szeretünk mindenféle díszekkel pepecselni, közben betenni régi számokat, és narancs-szegfűszeg illatba burkolózni. Már csak egy kandalló hiányzik, meg egy doromboló cica...


NAPI BOLDOGSÁG