Rajongásig szerethetők a grafikus makkból készült figurái

Néhány évvel ezelőtt, a Prágában élő grafikus, Petr Václavek valami különös őszi elfoglaltságot keresett gyermekei és saját maga szórakoztatására. Megtalálta. Kis makk figurákat kezdett készíteni- írja a Sokszínű Vidék magazin.


Az egész azzal kezdődött, hogy természetes játékokat keresett gyermekei szórakoztatására. Elsőként a gesztenyékből alkotott  különböző figurákat, de miután a kertjük bővelkedett a makkokban, így azzal kezdett el alkotni.

Így jött létre Dubánci.


Általában a figurák megszületéséhez történet is kapcsolódik, előfordult, hogy éppen az eső szolgáltatta az új ötletet. Václavek minden ősszel visszatér kedvenceihez és a hét végék zömét Dubáncik készítésével tölti.

A kis figurák készítéséhez természetes anyagokat használ, tölgy leveleket és gallyakat, esetenként más természetes anyagokat, mint nyírfakéreg, kúpok vagy dióhéj. Mint meséli bármi jó, amiket a gyerekekkel való sétáinkon találunk a parkban.


"A készítésnél megpróbálok élethű formákat létrehozni, mielőtt elkezdem a ragasztást, utánanézek például a helyes póznak. Ragasztópisztolyt használok, mert ezzel pontosan és gyorsan megy a művelet."

2015-ben kezdte el fotózni a kis figurákat és miután közzétette facebook oldalán is, hamarosan az internetezők kedvence lett.

"Azt még nem tudom, hogy mit kezdek az elkészült Dubáncikkal, egyelőre az ablakainkban sorakoznak. Ha kellő mennyiségű darab lesz, szeretnék egy képregényt készíteni belőlük."

A grafikus ehhez várja az ötleteket, javaslatokat a honlapján, és addig is arra biztat mindenkit, hogy bátran kezdje el mindenki. Tapasztalatból mondja, hogy ennél jobb és szórakoztatóbb elfoglaltság nincs.


Sokszinuvidek.24.hu


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy moszkvai srác elképesztőt alkot a kocsikra tapadt szutyokból

Az orosz Nikita Golubev nem főállásban rajzol képeket mocskos autókra. A srác dizájnerként és illusztrátorként keresi a kenyerét, de legújabb projektjében Moszkva retkes járműveit használja vászonként.

Kreatív munkássrácok: tarolt ez a zseniális betonozós videó!

Letarolja a Facebookot ez a zseniális betonozós videó. Ha nálad is aktuális felújítás, építkezés, gyakorolhatod a technikát.

20 bizonyíték, hogy gyerekek nélkül dögunalom lenne az élet

A gyerekek - bármennyire is tudnak fárasztóak és kimerítőek lenni - a legnagyobb örömforrások, hiszen velük mindig történik valami. És még mások gyerekeinek képein is sírva lehet röhögni!

Sírva nevetős: unatkozó könyvesbolti eladókon még nem szórakoztunk ekkorát

Minél unalmasabb, amit csinálsz, annál könnyebb érdekessé tenni. Annál feltűnőbb lesz, bármilyen aprósággal is színesíted. Nem kell sok. Lejjebb találod a nagyon jó példákat erre... :)


NAPI BOLDOGSÁG