Rajongásig szerethetők a grafikus makkból készült figurái


Az egész azzal kezdődött, hogy természetes játékokat keresett gyermekei szórakoztatására. Elsőként a gesztenyékből alkotott  különböző figurákat, de miután a kertjük bővelkedett a makkokban, így azzal kezdett el alkotni.

Így jött létre Dubánci.


Általában a figurák megszületéséhez történet is kapcsolódik, előfordult, hogy éppen az eső szolgáltatta az új ötletet. Václavek minden ősszel visszatér kedvenceihez és a hét végék zömét Dubáncik készítésével tölti.

A kis figurák készítéséhez természetes anyagokat használ, tölgy leveleket és gallyakat, esetenként más természetes anyagokat, mint nyírfakéreg, kúpok vagy dióhéj. Mint meséli bármi jó, amiket a gyerekekkel való sétáinkon találunk a parkban.


"A készítésnél megpróbálok élethű formákat létrehozni, mielőtt elkezdem a ragasztást, utánanézek például a helyes póznak. Ragasztópisztolyt használok, mert ezzel pontosan és gyorsan megy a művelet."

2015-ben kezdte el fotózni a kis figurákat és miután közzétette facebook oldalán is, hamarosan az internetezők kedvence lett.

"Azt még nem tudom, hogy mit kezdek az elkészült Dubáncikkal, egyelőre az ablakainkban sorakoznak. Ha kellő mennyiségű darab lesz, szeretnék egy képregényt készíteni belőlük."

A grafikus ehhez várja az ötleteket, javaslatokat a honlapján, és addig is arra biztat mindenkit, hogy bátran kezdje el mindenki. Tapasztalatból mondja, hogy ennél jobb és szórakoztatóbb elfoglaltság nincs.


Sokszinuvidek.24.hu


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A legjobb hazai buszmegállók, ahol jó várakozni

Várakozni senki nem szeret, mégis ilyen buszmegállókban kellemesebben telnek a percek. De most mutatunk egy rendhagyó hazai összeállítás, ahol igenis várakozni jó

Lehengerlő látvány: fűzfavesszőből készült alkotások

A fűzfát már régóta használják a kertekben dekorálás céljából, de egyéb, kreatív alkalmazásának is ezernyi példája ismert.

Csodálatos ételkölteményeket kapnak reggelire a peremartoni ovisok

A peremartoni óvodában a konyhás nénik igazán figyelnek arra, hogy mindennap változatos reggeli várja a gyerekeket. És ez nemcsak a tartalomra igaz, hanem a formára is.

ZSIMÜ: Összművészeti zsongás egy hétig Budapesten

Számtalan értékes program várja az érdeklődőket, mi most közülük hármat ajánlunk nektek, amik (szerintünk) ütősen és tartalmasan pezsdítik a főváros tavaszi zsongását!

Egy moszkvai srác elképesztőt alkot a kocsikra tapadt szutyokból

Az orosz Nikita Golubev nem főállásban rajzol képeket mocskos autókra. A srác dizájnerként és illusztrátorként keresi a kenyerét, de legújabb projektjében Moszkva retkes járműveit használja vászonként.


NAPI BOLDOGSÁG