Rajongásig szerethetők a grafikus makkból készült figurái

Néhány évvel ezelőtt, a Prágában élő grafikus, Petr Václavek valami különös őszi elfoglaltságot keresett gyermekei és saját maga szórakoztatására. Megtalálta. Kis makk figurákat kezdett készíteni- írja a Sokszínű Vidék magazin.


Az egész azzal kezdődött, hogy természetes játékokat keresett gyermekei szórakoztatására. Elsőként a gesztenyékből alkotott  különböző figurákat, de miután a kertjük bővelkedett a makkokban, így azzal kezdett el alkotni.

Így jött létre Dubánci.


Általában a figurák megszületéséhez történet is kapcsolódik, előfordult, hogy éppen az eső szolgáltatta az új ötletet. Václavek minden ősszel visszatér kedvenceihez és a hét végék zömét Dubáncik készítésével tölti.

A kis figurák készítéséhez természetes anyagokat használ, tölgy leveleket és gallyakat, esetenként más természetes anyagokat, mint nyírfakéreg, kúpok vagy dióhéj. Mint meséli bármi jó, amiket a gyerekekkel való sétáinkon találunk a parkban.


"A készítésnél megpróbálok élethű formákat létrehozni, mielőtt elkezdem a ragasztást, utánanézek például a helyes póznak. Ragasztópisztolyt használok, mert ezzel pontosan és gyorsan megy a művelet."

2015-ben kezdte el fotózni a kis figurákat és miután közzétette facebook oldalán is, hamarosan az internetezők kedvence lett.

"Azt még nem tudom, hogy mit kezdek az elkészült Dubáncikkal, egyelőre az ablakainkban sorakoznak. Ha kellő mennyiségű darab lesz, szeretnék egy képregényt készíteni belőlük."

A grafikus ehhez várja az ötleteket, javaslatokat a honlapján, és addig is arra biztat mindenkit, hogy bátran kezdje el mindenki. Tapasztalatból mondja, hogy ennél jobb és szórakoztatóbb elfoglaltság nincs.


Sokszinuvidek.24.hu


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Sírva nevetős: unatkozó könyvesbolti eladókon még nem szórakoztunk ekkorát

Minél unalmasabb, amit csinálsz, annál könnyebb érdekessé tenni. Annál feltűnőbb lesz, bármilyen aprósággal is színesíted. Nem kell sok. Lejjebb találod a nagyon jó példákat erre... :)

9 dolog az otthonunkban, ami a tudomány szerint is boldogabbá tesz

Ezentúl akár esszenciának is tekinthetjük az alábbi tanácsokat.

Ezek 2016 legjobb drónfotói

A Hong Kong-i SkyPixel 2016-os légifotó pályázatára 27 ezer pazar kép érkezett. Ezeket választották a legjobbnak közülük, és a képek láttán erősen elgondolkoztunk, hogy veszünk egy drónt mi is.

Ahogy még nem használtad a parafadugót, de holnaptól fogod! 7 okos tipp (+videó)

Mihez is kezdjünk a parafadugókkal, amik az esti borozgatásból visszamaradnak? Nos, ahelyett, hogy kidobod, 7 olyan okos és mégis pofonegyszerű megoldást mutatunk, amikkel nagyban megkönnyítheted az életed.

Kisgyerekek és óriási kutyáik (képriport)

Andy Seliverstoff fotói tökéletesen ábrázolják mindazt az érzést, amit egy kutya és egy gyermek nyújtani tud...


NAPI BOLDOGSÁG