Árverésre kerül Audrey Hepburn "római vakációs" ruhája

Árverésre kerül az a legendás ruha, amelyet az 1953-as Római vakáció című filmben és az alakításáért kapott Oscar-díj átvételekor viselt Audrey Hepburn.


Fotó: imdb.com

Az antik és vintage ruhadarabokra specializálódott londoni Kerry Tayor aukciósház szerint az elefántcsontszínű csipkeruha valószínűleg 40-60 ezer font (14-21 millió forint) közötti áron fog elkelni a november 29-ei árverésen. A filmcsillag a Római vakáció zárójelenetében viselte az Edith Head által tervezett toalettet. A ruhát aztán kissé átalakították az Amerikai Filmakadémia 1953-as díjkiosztó ceremóniájára, ahol Hepburn a filmben nyújtott alakításáért vehette át a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat.


A fekete-fehér moziban feltűnt kosztümök elismeréseként pedig Head is megkapta a legjobb jelmeztervezésért járó arany szobrocskát - idézte fel a BBC brit közszolgálati médium internetes oldala (www.bbc.co.uk). A filmben - amelyben Hepburn egy unatkozó hercegnőt alakít, aki beleszeret a Gregory Peck által életre keltett amerikai újságíróba - a színésznő egy kalappal és egy kabátkával kombinálta a finom darabot. A "szerencsehozó ruhának" becézett felöltőt Hepburn az édesanyjának, Ella van Hemmstranak ajándékozta, aki végül egy amerikai barátjának adta azt az eredetiséget bizonyító levéllel együtt. A toalettet most ez a család bocsátja árverésre.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Erre a végtelenül cuki, Oscar-díjas kisfilmre érdemes áldozni hat percet

A magyar Oscar-nyertes film, a "Mindenki" sikere örömkönnyeket csalt sokunk szemébe, de van egy másik kedvenc, ami szintén díjat nyert, és tavaly már sokan láttuk is. Ez a "Piper".

Elsődlegesnek az emberi kapcsolatokat tartotta, mégis elfért egy őzgida a lakásában... - ilyen volt a valódi Audrey Hepburn

Vagyon és férfiszemek kísérték lépten-nyomon. A médiából sok mindent tudunk a színésznő életéről, néhány érdekességet azonban a legtöbb médium elfelejtett közölni. Már csak emiatt sem hagyhatjuk ki élete örök szerelmét, kedvenc háziállatát, egy őzgidát és + 1 különlegességet életéből.

Nyílik az Audrey Hepburn kiállítás!

A stílusikon életét és karrierjét bemutató fotókiállítás nyílik a londoni National Portrait Galleryben.

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Büszkék vagyunk: egy magyar rajzfilm is bekerült az Oscar-döntőbe!

A 26 éves Bucsi Réka a Symphony No. 42 című kisfilmjével bűvölte el a bírákat.


NAPI BOLDOGSÁG