Szemkápráztató képek a világról

A 125 éves National Geographic megjutalmazta a nyerteseket a rangos 2013-as Photo Contest pályázatán. Gyönyörű képek kerültek beküldésre, melyre hivatásos és amatőr fotósok egyaránt jelentkezhettek.150 ország 7000 különböző képpel nevezett. 3 kategóriában indulhattak a versenyzők: emberek, helyek, természet. A verseny zsűrije között volt a National Geographic Magazin vezetője Susan Welchman is, akinek feladata az volt, hogy kiválassza a nyertes képet.

Az első díjazott Paul Sounders lett, aki megpillantott egy jegesmedvét a Hudson-öbölben. A nyertes kapott 100 ezer dollárt, és egy utat a NG központjába, Washingtonba, hogy részt vegyen az éves fotó szemináriumon. Valamint, a győztes fotók publikálva lesznek a magazinban is.

Több művész munkája kiemelve lett a versenyen, mely dicséretet kapott a szakmai zsűritől. Zsirmon Réka magyar természetfotós képét tartotta 2013. egyik legjobb természetfotójának a National Geographic zsűrije. 

                                               Zsirmon Réka: „Kócsagtenger"


Szerző: Tamás Zsanett -Pozitív Nap
Képek forrása:  Daily mail
A magyar fotós honlapja: http://www.kudich.hu


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

100 éves ikerpár receptje a boldogsághoz

Mindketten édesanyák, nagymamák és dédnagymamák. Az ikerpár (saját bevallásuk szerint) megízlelte már az élet minden aspektusát: a nehézségeket, a próbatételeket, a könnyed boldogság érzését, az örömöt és a család által megélhető szeretetet. 6 dolog alapvető szerintük az élethez!

Ez volt a húsz legjobb fotó a National Geographicnál 2016-ban

Mókás állatok, döbbenetes tájak, mesébe illő helyszínek, művészi kompozíciók és káprázatos jelenségek: húsz kép az idei évből, amit a legjobbnak választottak a NatGeo-nál és amit muszáj megnézned.

Fotókon a testi gyönyör legmagasabb foka: az orgazmus

Általában nem szeretjük kiteregetni egymás előtt még a lelki életünk szennyesét sem, nemhogy a szexuális kapcsolatunkról beszéljünk másokkal. Lefényképeztetni meg aztán végképp nem!

A szépség eredete (képriport)

Földünk telis tele van ezer és ezer csodával. Eme csoda egyike a diverzitás, a sokféleség, mely ránk, emberekre is igaz. Sokfélék és mégis egyformák, különbözőek és mégis hasonlók vagyunk. A magunk nemében gyönyörűek.

Tótágast álló portrék - egy rendkívüli nézőpont

A fotós, Anelia Loubser nem tett mást, mint az elkészített fotókat fejjel lefelé fordítva tárta a nagyvilág elé, eddig nem látott "tájakra" vezérel elve el minket az emberi arcok rengetegében.


NAPI BOLDOGSÁG