Akik csak képek segítségével kommunikálnak a világgal

Adrienn és Adrián testvérek, mindketten autisták. Egyáltalán nem beszélnek, ám találtak egy másik utat a kommunikációhoz.


Április 16-án 16 óra 30 perckor, a Lehel téri Csarnok Galériájában különleges kiállítás nyílt meg, olyan fotósok munkáiból, akik csak a képek segítségével kommunikálnak a világgal. Szentannai Adrienn és Szentannai Adrián testvérek és autisták. Három hónapja fogtak először fényképezőgépet a kezükbe, amelynek kezelését meg kellett tanulniuk, hiszen a fotószakkör, aminek tagjai, nem amatőr kamerákkal dolgozik.

Adrienn legsűrűbben önmagát, Adrián a részleteket fotózza.
Fotó: Szentannai Adrienn


Tanáruk, Koncz Dezső szerint hihetetlen gyorsan megtanulták használni a gépeket, és az is hamar kiderült, hogy mindketten egyéni stílusban fotóznak. Adrienn fotói zömében az önmaga felé fordított képekből állnak, míg Adrián a részletek művésze.

A tegnap megnyílt kiállításon harminc kép kerül falra, amelyet a nagyközönség két
héten keresztül láthat, elemezhet. Egyáltalán nem beszélő autista fiatalok
által készített fotókból még soha nem nyílt kiállítás Magyarországon.


Forrás: index.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Családi fotók a fiók legmélyéről - hogyan kerülhettek nyilvánosság elé? Vigyázat könnyfakasztó képek következnek

Ha kínos perceket szeretnénk magunknak, akkor családunkra mindig számíthatunk. De, hogy fotó is legyen róla és az bejárja az egész internetet... Na az már sok lenne.

A gyermeki ártatlanság egy édesanya szemével - a tiszta, nemes szeretet képeken

Ki lehetne ártatlanabb az éppenhogy világrajött életnél? Hiszen ki az, akinek nincs fogalma a rohanó világ zajáról, bajairól? Aki még nem élt benne... Gyermekeink.

Állati mostohatesók - "testvérpárok", pedig nagyon nem egy alomból vannak!

"Úgy hasonlítotok, mint két tojás!" - szoktuk mondani olykor olyan gyermekekre, akik között nincsen rokoni kötelék. Vajon állatok között is létezik ilyen hasonlóság? :)

Árnyjáték, avagy így öltözteti fel a fény hiánya a testet (+fotók)

Minden perfekcionista lelkét simogatják a tökéletes formák, ívek, képződmények. S, hol találhatnánk ezt meg, ha nem a közvetlen közelünkben?

Tökéletesen időzített fotók, amiket második pillantásra fogsz igazán megérteni

A tökéletes pillanat egy legenda. Nem létezik, ahogy a Télapó se (bocsánat azoktól, akiknek ezt ilyen kegyetlenül és hirtelen kellett megtudniuk :)).


NAPI BOLDOGSÁG