Akik csak képek segítségével kommunikálnak a világgal

Adrienn és Adrián testvérek, mindketten autisták. Egyáltalán nem beszélnek, ám találtak egy másik utat a kommunikációhoz.


Április 16-án 16 óra 30 perckor, a Lehel téri Csarnok Galériájában különleges kiállítás nyílt meg, olyan fotósok munkáiból, akik csak a képek segítségével kommunikálnak a világgal. Szentannai Adrienn és Szentannai Adrián testvérek és autisták. Három hónapja fogtak először fényképezőgépet a kezükbe, amelynek kezelését meg kellett tanulniuk, hiszen a fotószakkör, aminek tagjai, nem amatőr kamerákkal dolgozik.

Adrienn legsűrűbben önmagát, Adrián a részleteket fotózza.
Fotó: Szentannai Adrienn


Tanáruk, Koncz Dezső szerint hihetetlen gyorsan megtanulták használni a gépeket, és az is hamar kiderült, hogy mindketten egyéni stílusban fotóznak. Adrienn fotói zömében az önmaga felé fordított képekből állnak, míg Adrián a részletek művésze.

A tegnap megnyílt kiállításon harminc kép kerül falra, amelyet a nagyközönség két
héten keresztül láthat, elemezhet. Egyáltalán nem beszélő autista fiatalok
által készített fotókból még soha nem nyílt kiállítás Magyarországon.


Forrás: index.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

100 éves ikerpár receptje a boldogsághoz

Mindketten édesanyák, nagymamák és dédnagymamák. Az ikerpár (saját bevallásuk szerint) megízlelte már az élet minden aspektusát: a nehézségeket, a próbatételeket, a könnyed boldogság érzését, az örömöt és a család által megélhető szeretetet. 6 dolog alapvető szerintük az élethez!

Ezek 2016 legjobb drónfotói

A Hong Kong-i SkyPixel 2016-os légifotó pályázatára 27 ezer pazar kép érkezett. Ezeket választották a legjobbnak közülük, és a képek láttán erősen elgondolkoztunk, hogy veszünk egy drónt mi is.

Kisgyerekek és óriási kutyáik (képriport)

Andy Seliverstoff fotói tökéletesen ábrázolják mindazt az érzést, amit egy kutya és egy gyermek nyújtani tud...

Ilyen gyönyörű képeket még nem láttál a jeges Balatonról

Ahogy megérkeztek a komoly fagyok, a Balatonon is megindult a jégzajlás. Gyönyörködjünk hát a következő fantasztikus képekben!

8 egyszerű lépés, hogy 2017 egy remek év legyen

Az élet sokkal szebb annál, mint ahogy azt a legtöbb ember elképzeli. Tudatosan, lépésről lépésre oda kell figyelnünk a szép dolgokra, és ezzel párhuzamosan a negatív eseményeket minél gyorsabban le kell zárnunk.


NAPI BOLDOGSÁG