Az 5 legjobb zenei flashmob itthon és a nagyvilágban, amik szebbé tették az arcokat!

Mi a boldogság kulcsa? Nem tudjuk. De semmi pánik, azért ötleteink vannak. Egy például a sok közül: a zene. A zene segít átlendülni mélypontokon, felvidít, ha úgy adódik, megtöri a csendet, ha arra van szükséged. Lehet hangos és halk, mély és "laza", a hangulatodhoz tudod igazítani.A zene felszabadít. Gyógyít. Összeköt. Egy nyelvek feletti ősi kód, amit mindannyian értünk, átérzünk. Megmutatunk öt videót, amik mindennek a pár perces lenyomata!


1. Testvér lészen minden ember

Talán maga a mester, Ludvig von Beethoven lenne a legbüszkébb, ha látná, hogy IX. szimfóniájának zárótételéből az ismert dallamok ilyen hatással vannak ma is az emberekre. Egész biztosan nem rökönyödne meg az utcán, mint helyszínen, vagy a "szedett-vedett" hallgatóságon... És Friedrich Schiller, a nagyszerű német költő sem sértődne meg azon, hogy kicsik és nagyok majd 230 évvel később együtt éneklik sorait.2. Metrózzunk filharmonikusokkal!


A Koppenhágai Filharmonikusok metróra szálltak és eljuttatták a Peer Gynt-et egy véletlenszerű hallgatósághoz. A véletlenszerű hallgatóság pedig hálásnak bizonyult. Nem is csoda, hiszen nem csak egy hihetetlen gyönyörű kivitelű zeneművet élvezhettek meglepetésszerűen, de egy élményt kaptak. A művészet szavak nélkül ad és mindenkinek azt amire éppen szüksége van. Arról a metróról mindenesetre sugárzó mosollyal távoztak az emberek.3. Bolero a pályaudvaron

Ám a Koppenhágai Filharmonikusoknak nem ez volt az első megmozdulásuk. Előzőleg Ravel Boleróját vitték ki egy pályaudvarra -és most nem a ruhadarabra gondoltunk. Meglepetés szempontjából a műnek nagy előnye, hogy lépcsőzetesen építkezik, vagyis az egyes hangszerek egymás után lépnek be a műbe.4. Aida opera szelíd motorossal Szombathelyen

Szombathely ezt a napot még sokáig nem fedledi: valaki motorosdzsekiben, egy Harley Davidsonon ülve gurult be a térre, ahol már frakkba öltözött zenészek várták. Majd előkapott egy hegedűt, és rázendített Giuseppe Verdi Aida című operájának indulójára. Szép lassan megérkezett a Savaria Szimfonikus Zenekar többi tagja is és kibontakozott a csoda...5. Az Amazing Grace és a karácsonyi fényvillamos

Végső soron tényleg hálásak lehetünk, hogy nem kell messzire mennünk az ilyen előadásokért. A Bolyki Soul and Gospel kórus például a kivilágított karácsonyi villamosra pattant fel Budapesten, hogy megmelengesse a szíveket. El is érték a céljukat, de hát Bolyki Balázs hangjával nem is csoda.Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

12 aranyköpés gyerekkorunk nagy kedvencétől, Dr. Bubótól

Igaz, ami igaz, anno nagyon szerettük. Ma pedig érdemes újra elmerülnünk benne, mert bőven. hordoz mondanivalót a 21. század emberének is.

Előre szólunk, gombóc nő az ember torkában: 2017 legszebb esküvői képei

A Fearless Awards kiválasztotta a legjobb esküvői fotókat a 2017-es évből, mi pedig ezekből szemezgettünk. Ezek a képek bizonyítják, hogy milyen csodák rejlenek egy-egy jól elkapott pillanatban.

A legjobb apa-baba pillanatok +VIDEÓ

Az apukák és babák közös produkciói mindig különösen szívet melengetőek. Anyaként pedig nem a gyomrunkon, hanem a gyerekünkön keresztül vezet az út a szívünkhöz. Elhoztuk most nektek a legaranyosabb apa-baba videót az internet nagy tengeréből, hogy mindenkinek mosolyt csaljunk az arcára.

Videón, ahogy kirobban az öröm egy 11 éves kislányból, amikor megtudja, örökbe fogadhatják

Az amerikai kislány megható reakcióját egy térfigyelő kamera vette fel az iskolájában. "Az őszinte öröm legtisztább megnyilvánulása." Így jellemezte a Utah államban található American Heritage iskola munkatársa a 11 éves lány reakcióját a hírre, hogy nevelőszülei hivatalosan is örökbe fogadhatják.

Világunkban a boldogság joggá vált, amit hajszolunk. Pedig a felé vezető út optimista hozzáállással van kikövezve...

Vannak, akik természetüknél fogva sokkal pozitívabbak az átlagnál, de az optimizmus nem állandó tulajdonság. Ez választás kérdése, ami felett kontrollunk van. Minden reggel megvan az irány a jókedv, vagy a morcosság felé. Kutatások igazolják, hogy hosszú távon az optimista embereknek áll a világ, hiszen ők jobban kezelik a stresszt, ritkábban betegednek meg, hosszabb ideig élnek, boldogabbak és sikeresebbek, mint pesszimista társaik.


NAPI BOLDOGSÁG