Belépés

Ismét Budapesten koncertezik a Dream Theater


Ismét Budapesten ad koncertet a progresszív metálzene amerikai óriása, a Dream Theater: a csapat 2012. február 17-én, a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be új albumát.

Az A Dramatic Turn of Events című korong jövő kedden jelenik meg. A csapat a 11. stúdióalbum anyagát az új dobossal, Mike Manginivel rögzítette, ő tavasszal csatlakozott a Dream Theaterhez és a magyar közönség találkozhatott már vele augusztusban a székesfehérvári FEZEN-en. Mint a koncert szervezője, a Showtime Budapest az MTI-hez eljuttatott összegzésében írja, az új album méltó utódja az olyan mérföldkőnek számító korábbi lemezeknek, mint az Images and Words vagy a Scenes From a Memory. "Az együttes tagjai mindannyian egyetértenek abban, hogy az A Dramatic Turn of Events az egyik legjobban sikerült Dream Theater-album" - közölték. A Dream Theater eddig világszerte mintegy tízmillió lemezt adott el és hétszer lépett fel Magyarországon, hatszor - 1998-ban, 2000-ben, 2002-ben 2005-ben, 2007-ben és 2009-ben - Budapesten, 2011 augusztusában pedig Székesfehérváron. 
(Kép forrása: dreamtheater.net)

A Dream Theater 1985. július 24-én alakult és az 1990-es évek elején vált a progresszív metál egyik élzenekarává. Azóta folyamatosan turnéznak. A banda alapítói közül Mike Portnoy dobos tavaly őszi kilépésével John Petrucci gitáros és John Myung basszusgitáros maradt. Az énekes, a kanadai James LaBrie 1991 óta, James Rudess billentyűs 2000 óta tagja a csapatnak. A zenekarnak már második stúdióalbumával, az 1992-ben megjelent Images and Words című lemezzel sikerült az áttörés; a Pull Me Under azóta is elmaradhatatlan része a koncertrepertoárnak. Több biztató kísérlet (Awake, Falling Into Infinity) után a Dream Theater 1999-ben ült fel a progresszív metál képzeletbeli trónjára a Scenes From a Memory című konceptlemezzel, amelynek története egy 1928-ban meggyilkolt fiatal nő esetét idézi fel. A két kevésbé sikerült stúdióalbum, az Octavarium (2005) és a Systematic Chaos (2007) után a tavaly megjelent Black Clouds and Silver Linings ismét egyszerre volt pörgős és kidolgozott, olyan, amilyen korábban a Scenes From a Memory. "Elképesztő látni, hogy rajongók ezrei kíváncsiak ránk Közép-Európában. Ez megerősít minket abban, hogy amit csinálunk, azt sok ember értékeli és sokan akarnak ennek részévé válni" - mondta James LaBrie a zenekar 2009 júliusi budapesti Aréna-koncertje előtt.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Rockfesztivál egy óvoda felújításáért

Rockfesztivált rendeznek a felvidéki Szilicén október 7-8-án a helyi óvoda megrongálódott ...

Csúcsot döntött a U2 turnéja

A két éven és öt kontinensen átívelő 360 degree Tour anyagi sikeréről még nem ismertek a végső ...


Népszerű termékek
Kalocsai mintás szappan
1189 Ft

Kalocsai mintával díszített szappan díszcsomagolásban.

Megnézem a terméket
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése