Te jó ég! Hova lettek a budapesti reklámok?(képekkel)

Néhány hónapja írtunk nektek az "OMG who stole my adds?" (magyarul: Istenem, ki lopta el a reklámjaimat?) című kezdeményezésről: Etienne Lavie művész gondolt egyet, és híres festményekkel helyettesítette az idegesítő utcai reklámokat. Az ötlet Budapesten is felütötte a fejét, hiszen a Kreatív Online csapata elképzelte, milyen lenne, ha a plakátokról mondjuk egy Szinyei Merse Pál-alkotás nézne vissza ránk...

Szinyei Merse Pál: A pacsirta (1882)


"Mivel izgalmasnak találtuk Lavie projektjét, megcsináltuk Budapesten mi is. A festményeket a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből válogattuk ki" - írja a Kreatív Online csapata a weboldalán. Nekünk már a francia verzió is nagyon tetszett, de a magyar - természetesen - sokkal közelebb áll a szívünkhöz. 

A szó szerint és átvitt értelemben is Kreatív ötletgazdák csak magyar festők munkáit álmodták a hirdetések helyére - amiért újabb plusz pont jár nekik!

Lotz Károly: Fürdő nő (1901)

Berény Róbert: A csellózó nő (1928)

Csontváry Kosztka Tivadar: A tarominai görög színház romjai (1904-1905)

Bortnyik Sándor: Zöld szamár (1924)

Vaszary János: Aranykor (1898)


Kíváncsian és türelmetlenül várjuk a folytatást!


Pozitív Nap

Forrás: kreativ.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Szem nem marad szárazon! Ez a legszerethetőbb karácsonyi videó (szerintünk)

Tisztában vagyunk vele, hogy a filmekben ábrázolt valóság és a mi saját valóságunk között éles határ húzódik. Átléphetetlen határ - gondoljuk. Pedig van egy műfaj, mely hivatásszerűen keresztül- kasul közlekedik ezen a biztosnak gondolt határon: a reklám... Ebben a reklámban csakis a mi valóságunk örökérvényű igazsága jelenik meg: adni jobb, mint kapni.

RAGYOGÁS: ilyen mesés a város ilyenkor

A nagy rohanásban is érdemes néhány percre megállni, és csak a fényekre koncentrálni...

ZSIMÜ: Összművészeti zsongás egy hétig Budapesten

Számtalan értékes program várja az érdeklődőket, mi most közülük hármat ajánlunk nektek, amik (szerintünk) ütősen és tartalmasan pezsdítik a főváros tavaszi zsongását!

Budapest: az egyik legélhetőbb és a legszebb város a kontinensen (videók, amiktől még budapestiként is lehidalsz)

Legalábbis az Expedia utazási oldal szerint a magyar főváros nem kevesebb mint a legszebb és legélhetőbb a vén Európa kontinensén. Nos, mi ezzel biztosan nem fogunk vitatkozni!

A betondzsungel ösvényein - Ha még nem ismered, akkor ezt nagyon sürgősen pótold!

A Betondzsungel Ösvényein a nagyvárosi élet mindennapjait veszi a célkeresztbe. Jivens O. Breewenses "természetfilm" sorozata, arra vállalkozik, hogy tudományos igényességgel, közelről mutassa be a nagyvárosi emberek különböző csoportjait.


NAPI BOLDOGSÁG