2015 legjobb képei - a NatGeo szerint

A National Geographic Channel minden nap új fotóval lepi meg olvasóit honlapján a világ valamely csodás tájáról. Az olvasók döntése alapján megvan 2015 húsz legnépszerűbb "nap képe" fotója is, köztük egy csodás magyar felvételt is büszkén megmutathatunk!


A NatGeo online oldala mindennap megosztja a "A nap fotóját", év végén pedig átnézték az eddigi nyerteseket és kiválogatták a legjobbakat, illetve legnépszerűbbeket. A 2015-ös best of listára pedig felkerült Dvornik Gábor Sződligeten készült, misztikus fotója is! a fotókat a lap munkatársai, illetve a Your Shot online fotós közösség tagjai készítették.


1. Clinton Berry GoPróval készítette azt a felvételt, amely azt a pillanatot örökíti meg az Antarktiszon, amint a pingvin a berendezést összekeveri egy finom falattal, így egyszerre félelmetes és lenyűgöző is a kép:
2. Egy másik csodás fotó a csendes-óceáni Palaunál, a Jellyfish Lake-nél készült, Eil Malk képén egy fiatal nőt sárga medúzák vesznek körül. Az arany medúzák nem csípnek, ártalmatlanok az emberre, és csak ezen a területen élnek:3. De megmutatják a természet csodáit is, például a világító planktonokat Irán tengerpartjainál, amelyet Pooyan Shadpoor kapott el:


4. Az északi fényt Izlandon Andrew George mutatta meg:
5. Ernie Vater is a Your Shot tagja, és az észak-amerikai Felső-tónál lévő nemzeti parkban a befagyott tó partjánál fotózta.6. Jeff Hester is hihetetlen pillanatot kapott el a mexikói Alsó-Kaliforniában, amikor bemutatja a feleségét fürdés közben, egy hatalmas halraj alatt:7. A Bajkál-tó Szibéria délkeleti részén Földünk legöregebb és legmélyebb tava, a csodás képet Alekszej Trofimov készítette:


8. Az egyik legszebb képet egy magyar fotós, Dvornik Gábor készítette a Sződligetnél. "Ez a kis tó része az életemnek" - nyilatkozta Dvornik a National Geographic-nak, majd elmesélte a fénykép készítésének körülményeit. Nem múlik el hónap, hogy ne kattintana párat a nemzeti park területén, van úgy, hogy hetente többször is kilátogat. Azt mondja, minden évszakban tartogat valami különlegességet ez a terület, de az, hogy ilyen szép, ködös idő legyen, mint amit a képen sikerült elkapnia, az meglehetősen ritka. A szél azonban a Duna közelsége miatt állandóan jelen van.

A magyar fotós elmondta: egész éjszaka fent volt, hogy az álmából ébredő tavat le tudja fényképezni. Úgy nyilatkozott: kísérteties és nagyon szeszélyes volt odakint, úgy érezte magát, mint egy fantasy filmben, egy mesében, ami elvarázsolta az egész nemzeti parkot. Annyira euforikus állapotba került aznap, hogy mintegy 500 képet készített és 2-3 alkalommal is körbejárta a tavat.


9. A madárhalász, Xingping, Guanxi tartomány, Kína, Fotó: Abderazak Tissoukai


10. Óriás Bébi, Tonga, Fotó: Karim Iliya


11.Plitvicei tavak őszbe borulva, Horvátország, Fotó: Vedrana Tafra


12. Erdők anyja, Morondava, Madagaszkár Fotó: Marsel Van Oosten


13. Reggeli kölyök, Észtország, Fotó: Kalmer Lehepuu


14. Ki van ott? India, Fotó: Ciezary Wyszynski


15.Valami halszerű - Brit Kolumbia, Kanada Fotó: Ian Mcallister


16. Széllel szemben Quebec, Kanada, Fotó: Dominic Roy


17. Télen - fehéren, Gran Paradiso Nemzeti Park, Olaszország Fotó: Stephano Unterthiner


18. Rajtakapva :)  Gran Paradiso Nemzeti Park, Olaszország, Fotó: Stefano Unterthiner


19. Bonnaire-sziget, Karib térség Fotó: Marc Henauer


20. Császári virágzás - Császári palota, Kyoto, Japan Fotó: Yukio Miki
Pozitív Nap

Képek: NatGeo

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Lenyűgöző fotókon mutatja meg magát a Hortobágy

A Hortobágy hazánk első nemzeti parkja, hungarikum és a Világörökség része is.

"Jó lenne, ha minden városi gyereknek lenne vidéki nagyija!" - Nyári élmények egy kislány szemével

Boncser Orsolya, fényképész, nem csupán kislányáról készült fotóival, hanem Szuzi nagyiéknál töltött élményteli gondolataival meséli el, milyen is a nyaralás nagyiéknál.

Hóbagoly szállította az aranyat a magyar természetfotósnak

Aranyérmet nyert Kércz Tibor fotográfus a 2017-es francia PX3, Prix de la Photographie Paris nemzetközi fotópályázaton - írja a National Geographic.

Az igazság, ami az emberek online fotói mögött van

Naponta több millió ember fotózza magát, ebédjét, hobbiját, pillanatát, akármijét a legnagyobb online közösségi oldalakra (Instagram, Facebook), hogy eladja magát, esetleg még egy új identitást is felkapjon. Olyan képeket készítenek, amik idilliek, tökéletesek és meglehetősen sterilek. Egy Bangkokban élő fotós megmutatta, hogy mi áll a hamis Instagram-fotók mögött. Egy vietnami fiatalokból álló csapat, pedig zseniális leleplező videót készített. Mutatjuk!

Kerti tó vagy medence? 8 meggyőző érv a természet oázisa mellett

Nem túlzás azt mondani, hogy sokunk álma egy kerti medence vagy tó. Jó hír, hogy a mindkettőt megvalósíthatjuk egyszerre, ha vegyszermentes, természetes medence mellett döntünk.


NAPI BOLDOGSÁG