Ott a helyed: szedd magad nárcisz- és tulipánszüret vár a Balatonnál

Isteni programot biztosít a hétvégére és húsvétra is az, hogy Kőröshegyre is beköszöntött a tavasz. Szedd magad akció vár tulipánnal és nárcisszal, ennél léleksimogatóbb programot nem is lehetne kitalálni!A Kőröshegyi Levendulást 2012-ben alapították a Balaton déli partján, Balatonföldvár közelében, Kőröshegyen. A gazdaságban az elmúlt 5 évben azért dolgoztak, hogy erős és egészséges növényeket neveljenek, a levendulák mellé pedig "becserkésztek" tengernyi tulipánt és nárciszt is a birtokra.

Fotók: Facebook/Kőröshegyi Levendulás

Mivel visszavonhatatlanul itt a tavasz - hiszen megérkeztek az első fecskék és országszerte folyamatosan nyílnak a vadvirágok is - Kőröshegyen is bimbózik a tulipán- és a nárciszmező.

Amint Facebook-oldalukon írják:

Már nyílnak nálunk a tulipánok és nárciszok! Ha lenne kedved körülnézni a birtokon, megismerkedni velünk, szeretettel várunk virágot szedni április 8-9-én, illetve a húsvéti hosszú hétvége minden napján 10 és 17 között.

A belépés ingyenes, a tulipán és nárcisz fajtánként eltérő áron lesz megvásárolható.

Az idei évtől szeretnék mindenkivel megosztani levendulabokraik virágait és a birtokról látható csodálatos balatoni panorámát is.

Júniusban minden levendula imádó saját kézzel arathatja majd a balatoni levendulát is, felfedezve a környék természeti szépségeit.

Fotók: Facebook/Kőröshegyi Levendulás

Nyitó fotó: MTI - Koszticsák Szilárd

Forrás: Sokszinuvidek.24.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Virágtenger az asztalra: gyönyörű virágok, amik nélkül nem múlhat el a húsvét!

Csempészd be a tavaszt az otthonodba mesésen illatozó, könnyen elkészíthető virágkompozíciókkal, hogy gyönyörű legyen a húsvéti asztal, amikor körülüli a család. Mutatjuk a (szerintünk) legjobb húsvéti virágokat, és tippjeinket!

Most zajlik a földkerekség egyik legszebb virágzása - megmutatjuk!

Március végével és áprilisban egy hatalmas, színpompás hullám söpör végig Japánon. A városok, kertek, hegyek és völgyek rózsaszínbe és fehérbe borulva ünneplik a tavaszt, a világ pedig tátott szájjal irigykedik a képek láttán.

olcsó félórás fogás, amiket "megcsapott" a tavasz szele

A hét végén beköszöntött az április! Olcsó, tavaszias, félórás fogásokra voksoltunk, hogy teljes legyen a tavaszi életérzés! Gyertek velünk főzni...

Illatozik a tavasz, virágba borultak a mandulafák Tihanyban

A Balaton gyöngyszeme egyébként is szívünk csücske. Most azonban a tavasz hangulata a legfontosabb...

A legfontosabb tennivalóid a kertben és a balkonodon március második felére!

Hosszú és nagyon hideg volt a tél, így a természet is picit lassabban ébred a szokásosnál. Azonban már végre beköszöntött a tavasz, és a kertes gazdák azt sem tudják, mit fogjanak először kezükbe, annyi a teendő. Cikkünk első része most nekik szól! Akinek azonban nincs kertje, picit könnyebb dolga van. Legjobb esetben egy terasz vagy balkon csinosításával, azaz a virágok kiültetésével kell törődni.


NAPI BOLDOGSÁG