Ott a helyed: szedd magad nárcisz- és tulipánszüret vár a BalatonnálA Kőröshegyi Levendulást 2012-ben alapították a Balaton déli partján, Balatonföldvár közelében, Kőröshegyen. A gazdaságban az elmúlt 5 évben azért dolgoztak, hogy erős és egészséges növényeket neveljenek, a levendulák mellé pedig "becserkésztek" tengernyi tulipánt és nárciszt is a birtokra.

Fotók: Facebook/Kőröshegyi Levendulás

Mivel visszavonhatatlanul itt a tavasz - hiszen megérkeztek az első fecskék és országszerte folyamatosan nyílnak a vadvirágok is - Kőröshegyen is bimbózik a tulipán- és a nárciszmező.

Amint Facebook-oldalukon írják:

Már nyílnak nálunk a tulipánok és nárciszok! Ha lenne kedved körülnézni a birtokon, megismerkedni velünk, szeretettel várunk virágot szedni április 8-9-én, illetve a húsvéti hosszú hétvége minden napján 10 és 17 között.

A belépés ingyenes, a tulipán és nárcisz fajtánként eltérő áron lesz megvásárolható.

Az idei évtől szeretnék mindenkivel megosztani levendulabokraik virágait és a birtokról látható csodálatos balatoni panorámát is.

Júniusban minden levendula imádó saját kézzel arathatja majd a balatoni levendulát is, felfedezve a környék természeti szépségeit.

Fotók: Facebook/Kőröshegyi Levendulás

Nyitó fotó: MTI - Koszticsák Szilárd

Forrás: Sokszinuvidek.24.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy fiatal csapat úgy mutatja be a Dunakanyart, ahogyan előttük még senki

Az elmúlt évek legszuperebb kezdeményezésében, a DunakanyarGO-ban az ország egyik méltatlanul mellőzött tájegységét ismerhetjük meg

Szedd magad levendula: idén is eljött a nyár egyik legjobb programja!

A Levendula Fesztivál lesz most hétvégén, 23-25-ig tart Tihanyban, ahol mindenhez hozzájuthatsz, ami levendulás, és persze nagyon sok érdekes programmal készülnek kicsik és nagyok számára.

Páratlan: lombkorona-tanösvény nyílt Somogyban

A kaszói lombkorona tanösvény hosszát és magasságát tekintve is egyedülálló Magyarországon.

ZSIMÜ: Összművészeti zsongás egy hétig Budapesten

Számtalan értékes program várja az érdeklődőket, mi most közülük hármat ajánlunk nektek, amik (szerintünk) ütősen és tartalmasan pezsdítik a főváros tavaszi zsongását!

Virágtenger az asztalra: gyönyörű virágok, amik nélkül nem múlhat el a húsvét!

Csempészd be a tavaszt az otthonodba mesésen illatozó, könnyen elkészíthető virágkompozíciókkal, hogy gyönyörű legyen a húsvéti asztal, amikor körülüli a család. Mutatjuk a (szerintünk) legjobb húsvéti virágokat, és tippjeinket!


NAPI BOLDOGSÁG