Varázslatos erdő a belvárosban - Milánó függőleges kertje!


A Bosco Verticale, azaz Függőleges Erdő 2014-ben nyitott meg. A két magasba törő épület Milánó Porta Nuova kerületében helyezkedik el. Az nagyobbik torony 110, míg a kisebbik 76 méter magas.

Az épületeken 900 fa talált otthonra a város forgatagában, ezek körülbelül 3, 3 és 9 méter magasak. Ezen felül több, mint 2000 növény kapott még helyet az épületeken. 

A Bosco Verticale egy nagyszerű kezdeményezés eredménye, melynek köszönhetően sokkal több növény került a város szívébe. Ezzel javítva a levegő minőségét, és pozitív hatást gyakorolva az ember hangulatára is. Hiszen szívesebben esik a pillantásunk egy ilyen zöld forgatagra, mint egy szürke felhőkarcolóra.Forrás: twistedsifter

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia 


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ingyen szállhatunk meg olasz vendégházakban - egy feltétellel

La Settimana del Baratto. Magyarul Barter Hét. Így nevezik azt a kezdeményezést, amelynek köszönhetően több ezer olasz vendégszállóban ingyen pihenhetünk meg, ha készek vagyunk érte megdolgozni. A szó legszorosabb értelmében - írja a Condé Nast Traveler.

Alighanem ez az ország legkülönösebb fája

A napokban a Facebookon tettek közzé egy fotót Ceglédbercel egyik fájáról, ami nemcsak pompás színezetével, hanem egyedülálló formájával is lenyűgözi az arra járókat.

"Olyan vagyok, mint a birkák, a szabad levegőnek születtem" - 90 éves néni egy olasz falu egyedüli lakója

Az augusztusban 91. életévét betöltő Paolina Grassi az utolsó lakója Casali Socraggio hegyvidéki falujának Olaszországban a svájci határ közelében

Az igazság, ami az emberek online fotói mögött van

Naponta több millió ember fotózza magát, ebédjét, hobbiját, pillanatát, akármijét a legnagyobb online közösségi oldalakra (Instagram, Facebook), hogy eladja magát, esetleg még egy új identitást is felkapjon. Olyan képeket készítenek, amik idilliek, tökéletesek és meglehetősen sterilek. Egy Bangkokban élő fotós megmutatta, hogy mi áll a hamis Instagram-fotók mögött. Egy vietnami fiatalokból álló csapat, pedig zseniális leleplező videót készített. Mutatjuk!

26 év. Ennyi idő alatt újratelepítette az esőerdőt ez a házaspár

Felemelő történet a hétköznapok valós hőseiről. Egy házaspár, akik virágzó erdőt teremtett ott, ahol már szinte minden élet eltűnt...


NAPI BOLDOGSÁG