Lila virágba borultak Provence lejtői (+videó)


Franciaország híres a levendula termesztéséről, a gyönyörű levendula mezőkről. Ha minket a búzamezők, akkor Franciaországban a levendulamezők kápráztatják minden évben az emberek, turisták millióit. 

Franciaország négy megyéjében termesztik a francia levendula 94%-át: Alpes de Haute-Provence, Drôme, Hautes-Alpes és Vaucluse -írja a levendula magazin.


A levendula június végétől augusztus végéig virágzik Franciaországban

Ez persze függ a levendulamező nagyságától, a termőterület magassági szintjétől és az időjárástól. Ahhoz, hogy pontosan megszervezzük az utazás időpontját, érdemes előre megnézni, hogy a kiszemelt területen mikor virágzik a levendula, melyhez a levendula útja honlapon is tájékozódhatunk.


A levendula útja

A levendula az idők során Dél-Franciaország és Provence igazi jelképévé vált: a levendula olaj, a levendulás ételek, mézek és szörpök, a parfümkészítés, levendulás aromaterápia, mind mind Provence részévé vált. A levendula útja egy olyan tematikusan összeállított kirándulási, nyaralási terv, mely alapján megismerhetjük mindezt, sőt végigjárhatjuk a híres levendula mezőket, gyárlátogatásokon is részt vehetünk.


Ízelítő a tavalyi Provence-i levendulamezőkről


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Illatozik a tavasz, virágba borultak a mandulafák Tihanyban

A Balaton gyöngyszeme egyébként is szívünk csücske. Most azonban a tavasz hangulata a legfontosabb...

Ennél gyönyörűbb tavaszköszöntő videót aligha láttál

A felvételtől már csak a zenéje felemelőbb. Dőlj hátra, és gyönyörködj te is a természetben!

Most borul fehérbe a legnagyobb magyar hóvirágmező

A tartós hideg és a fagyott talajréteg késleltette a virágzást. De ez a kis virág mindig elsőként győzi le. Most egy olyan programot ajánlunk Nektek, amin részt kell vennetek, ha már ti is várjátok a tavaszt!

Ha szeretnél valami lélegzetelállítóan szépet látni, akkor ezt nézd meg! (+videó)

A levendula legendásan híres nyugtató tulajdonságáról. Ki gondolná, hogy nemcsak a levendulaolaj illata, hanem már csak a levendulamezők látványa is csodálatos nyugalmat adhat az embernek?!

Kezdődik a levendulavirágzás - Mutatjuk, hová érdemes ellátogatni

Szemet gyönyörködtető az év leglilább magyarországi eseménye. Indul sokak kedvencének, a levendulának a virágzása. Az országban több helyen is várják a levendula szerelmeseit.


NAPI BOLDOGSÁG