5 dolog, amiért a kertészkedés boldog embert teremNézzük mi mindent nyerhetsz a kertészkedéssel:

1) Ellazít, oldja a stresszt

Őrlődés a munkán, állandóan kattogó kerekek a mindennapok malmában. Jellemző a mai kor emberére. Kikapcsol azonban, ha olyan tevékenységet csinálsz, ami eltér a napi rutintól. Szakértők szerint például minden természetben töltött tevékenység pozitív hatással van a hangulatunkra és a kedvünkre. A kertészkedés jól ismert hatása, hogy képes elnyelni a stresszt és a szorongást. Tehát, ha nehéz életszakaszon mész át, gondolj a kertészkedésre és vedd elő a kis szerszámokat.


2) Kalóriát égetsz

Avagy a kertészkedés egyben jótékony mozgás, ami a testedet is felpezsdíti.Igen, a palánták gondozása, a gyep ápolása nem csak a gondolataidat tereli el a napi gondokról, de a testedet is átmozgatja. Egy kis emelgetés itt, térdelés ott, fűnyíró tologatás és meg is van a napi aktivitás! Intenzitástól függően kerted rendezésével akár 330 kalóriát is elégethetsz óránként.

3) Feltöltődsz D-vitaminnal

Amikor kertészkedsz a szabadban teszed és ér a nap. Kapsz tehát egy jó adag D-vitamint, ami segít megvédeni a csontokat, erősíti az immunrendszert, és megtartja a jó közérzetet. Ne feledd megvédeni magad a nap káros sugaraitól: viselj napszemüveget, kalapot vagy sapkát és megfelelő napvédő krémet.4) Imádni fogod a kapcsolatot a természettel

Amellett, hogy jó friss levegőn lenni, profitálhatsz a kertészkedés gyógyító erejéből is. Számos tanulmány kimutatta, hogy a természetben, a természettel töltött idő jó hatással van az egészségre. Így azt is megjegyezhetjük, hogy a gyógyulófélben lévő betegek gyorsabban lábadoznak, ha erdők, virágok és fák környezetében vannak. Egyeseknek a vérnyomása már csak attól is javul, hogy a tájban gyönyörködhetnek.5) Örömöd leled majd kezed virágzó munkájában

Ültess virágok! Sokat! És hagyd, hogy kiviruljon a környezeted. Gondolj bele a munka előtti kávéd közben a reggeli napfény, hogy játszik majd a gyönyörű virágoskerteden. Vagy amikor hazaérsz egy húzósabb nap után milyen jó érzés lesz belépni nyárra már virágba borult kertedbe. Még nincs késő, most is kivitelezheted. Hogyan? Íme a tippünk:


Ezeket ültesd, hogy a tied legyen a legszebb kert az utcában: 6 csodálatos virágEz a hat csodás nyári virág, most a tied lehet virághagyma válogatás formájában nagyon kedvező áron a Bakker-Holland szakértelme által. Ültesd őket virágágyásba, vagy helyezd egy szép cserépben a teraszra, erkélyre. A minőségük kiváló, ezért ad a Bakker 100%-os virágzási garanciát. Ezek a hagymák pompás virágaikkal egzotikus hangulatot hoznak kertedbe! Nyártól őszig a legszebb formákban és színekben virágoznak. Kevés törődést igényelnek, és minden kertbe illenek.
Új nyári virághagymáidat itt megrendelheted, most ajándékot is kapsz hozzá!
 


Pozitív Nap

Szponzorált tartalmat olvastál

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Boldogságot teremtő videósorozatot: íme 50 óra a természet hangjaival és lenyűgöző szépségével

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször 10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

Videón, ahogy kirobban az öröm egy 11 éves kislányból, amikor megtudja, örökbe fogadhatják

Az amerikai kislány megható reakcióját egy térfigyelő kamera vette fel az iskolájában. "Az őszinte öröm legtisztább megnyilvánulása." Így jellemezte a Utah államban található American Heritage iskola munkatársa a 11 éves lány reakcióját a hírre, hogy nevelőszülei hivatalosan is örökbe fogadhatják.

Ilyenek az emberek egy csók előtt és csók után (képriport)

Johanna Siring fotós annak járt utána, hogyan szabadíthat fel egyetlen csók. Nos, így néznek ki az emberek egy csók előtt és csók után!

Virágba borult földünk legszárazabb területe: csodaszép fotók a ritka jelenségről

Idén ismét virágba borult földünk legszárazabb területe, a chilei Atacama-sivatag. A virágzó sivatagnak nevezett jelenség olyankor következik be, amikor az El Niño hatására bő csapadék hullik az egyébként rendkívül csapadékszegény területre.

Több ezernyi lótusz nyílt ki egy thaiföldi nemzeti parkban tíz év szünet után

A színpompás növény a szárazság és a környezetszennyezés miatt az elmúlt években teljesen eltűnt a park tavaiból tavaiból. De 2017-ben csodával határos módon újra nyílni kezdtek. Fantasztikus felvételek következnek!


NAPI BOLDOGSÁG