5 dolog, amiért a kertészkedés boldog embert terem

Napjaink rohanó, kütyüs, betonnal tarkított világában igazi felüdülés, ha kijuthatunk a szabadba. Ennél csak az a jobb, amikor ezt a saját kerítésünkön belül tehetjük meg. Hogy a kert ápolásához meghozzuk a kedved, öt indokot adunk arra, hogy kerted csinosítása miért fog lelki boldogságot okozni Neked is, mert földes kézzel, hidd el, boldogabb az élet!Nézzük mi mindent nyerhetsz a kertészkedéssel:

1) Ellazít, oldja a stresszt

Őrlődés a munkán, állandóan kattogó kerekek a mindennapok malmában. Jellemző a mai kor emberére. Kikapcsol azonban, ha olyan tevékenységet csinálsz, ami eltér a napi rutintól. Szakértők szerint például minden természetben töltött tevékenység pozitív hatással van a hangulatunkra és a kedvünkre. A kertészkedés jól ismert hatása, hogy képes elnyelni a stresszt és a szorongást. Tehát, ha nehéz életszakaszon mész át, gondolj a kertészkedésre és vedd elő a kis szerszámokat.


2) Kalóriát égetsz

Avagy a kertészkedés egyben jótékony mozgás, ami a testedet is felpezsdíti.Igen, a palánták gondozása, a gyep ápolása nem csak a gondolataidat tereli el a napi gondokról, de a testedet is átmozgatja. Egy kis emelgetés itt, térdelés ott, fűnyíró tologatás és meg is van a napi aktivitás! Intenzitástól függően kerted rendezésével akár 330 kalóriát is elégethetsz óránként.

3) Feltöltődsz D-vitaminnal

Amikor kertészkedsz a szabadban teszed és ér a nap. Kapsz tehát egy jó adag D-vitamint, ami segít megvédeni a csontokat, erősíti az immunrendszert, és megtartja a jó közérzetet. Ne feledd megvédeni magad a nap káros sugaraitól: viselj napszemüveget, kalapot vagy sapkát és megfelelő napvédő krémet.4) Imádni fogod a kapcsolatot a természettel

Amellett, hogy jó friss levegőn lenni, profitálhatsz a kertészkedés gyógyító erejéből is. Számos tanulmány kimutatta, hogy a természetben, a természettel töltött idő jó hatással van az egészségre. Így azt is megjegyezhetjük, hogy a gyógyulófélben lévő betegek gyorsabban lábadoznak, ha erdők, virágok és fák környezetében vannak. Egyeseknek a vérnyomása már csak attól is javul, hogy a tájban gyönyörködhetnek.5) Örömöd leled majd kezed virágzó munkájában

Ültess virágok! Sokat! És hagyd, hogy kiviruljon a környezeted. Gondolj bele a munka előtti kávéd közben a reggeli napfény, hogy játszik majd a gyönyörű virágoskerteden. Vagy amikor hazaérsz egy húzósabb nap után milyen jó érzés lesz belépni nyárra már virágba borult kertedbe. Még nincs késő, most is kivitelezheted. Hogyan? Íme a tippünk:


Ezeket ültesd, hogy a tied legyen a legszebb kert az utcában: 6 csodálatos virágEz a hat csodás nyári virág, most a tied lehet virághagyma válogatás formájában nagyon kedvező áron a Bakker-Holland szakértelme által. Ültesd őket virágágyásba, vagy helyezd egy szép cserépben a teraszra, erkélyre. A minőségük kiváló, ezért ad a Bakker 100%-os virágzási garanciát. Ezek a hagymák pompás virágaikkal egzotikus hangulatot hoznak kertedbe! Nyártól őszig a legszebb formákban és színekben virágoznak. Kevés törődést igényelnek, és minden kertbe illenek.
Új nyári virághagymáidat itt megrendelheted, most ajándékot is kapsz hozzá!
 


Pozitív Nap

Szponzorált tartalmat olvastál

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Több ezernyi lótusz nyílt ki egy thaiföldi nemzeti parkban tíz év szünet után

A színpompás növény a szárazság és a környezetszennyezés miatt az elmúlt években teljesen eltűnt a park tavaiból tavaiból. De 2017-ben csodával határos módon újra nyílni kezdtek. Fantasztikus felvételek következnek!

26 év. Ennyi idő alatt újratelepítette az esőerdőt ez a házaspár

Felemelő történet a hétköznapok valós hőseiről. Egy házaspár, akik virágzó erdőt teremtett ott, ahol már szinte minden élet eltűnt...

Ezek a virágok most nekünk nyílnak: most öltözik pirosba sokfelé a határ (vöröslő képsorozat a pipacsmezőkről)

Pirosba öltözött az ország sok részén a határ. Ezek a virágok most nekünk nyílnak...

100 éves ikerpár receptje a boldogsághoz

Mindketten édesanyák, nagymamák és dédnagymamák. Az ikerpár (saját bevallásuk szerint) megízlelte már az élet minden aspektusát: a nehézségeket, a próbatételeket, a könnyed boldogság érzését, az örömöt és a család által megélhető szeretetet. 6 dolog alapvető szerintük az élethez!

11 zseniális ültetési öltet: így hasznosíts kreatívan újra a kertedben

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk azonban újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek.


NAPI BOLDOGSÁG