5 dolog, amiért a kertészkedés boldog embert terem

Napjaink rohanó, kütyüs, betonnal tarkított világában igazi felüdülés, ha kijuthatunk a szabadba. Ennél csak az a jobb, amikor ezt a saját kerítésünkön belül tehetjük meg. Hogy a kert ápolásához meghozzuk a kedved, öt indokot adunk arra, hogy kerted csinosítása miért fog lelki boldogságot okozni Neked is, mert földes kézzel, hidd el, boldogabb az élet!Nézzük mi mindent nyerhetsz a kertészkedéssel:

1) Ellazít, oldja a stresszt

Őrlődés a munkán, állandóan kattogó kerekek a mindennapok malmában. Jellemző a mai kor emberére. Kikapcsol azonban, ha olyan tevékenységet csinálsz, ami eltér a napi rutintól. Szakértők szerint például minden természetben töltött tevékenység pozitív hatással van a hangulatunkra és a kedvünkre. A kertészkedés jól ismert hatása, hogy képes elnyelni a stresszt és a szorongást. Tehát, ha nehéz életszakaszon mész át, gondolj a kertészkedésre és vedd elő a kis szerszámokat.


2) Kalóriát égetsz

Avagy a kertészkedés egyben jótékony mozgás, ami a testedet is felpezsdíti.Igen, a palánták gondozása, a gyep ápolása nem csak a gondolataidat tereli el a napi gondokról, de a testedet is átmozgatja. Egy kis emelgetés itt, térdelés ott, fűnyíró tologatás és meg is van a napi aktivitás! Intenzitástól függően kerted rendezésével akár 330 kalóriát is elégethetsz óránként.

3) Feltöltődsz D-vitaminnal

Amikor kertészkedsz a szabadban teszed és ér a nap. Kapsz tehát egy jó adag D-vitamint, ami segít megvédeni a csontokat, erősíti az immunrendszert, és megtartja a jó közérzetet. Ne feledd megvédeni magad a nap káros sugaraitól: viselj napszemüveget, kalapot vagy sapkát és megfelelő napvédő krémet.4) Imádni fogod a kapcsolatot a természettel

Amellett, hogy jó friss levegőn lenni, profitálhatsz a kertészkedés gyógyító erejéből is. Számos tanulmány kimutatta, hogy a természetben, a természettel töltött idő jó hatással van az egészségre. Így azt is megjegyezhetjük, hogy a gyógyulófélben lévő betegek gyorsabban lábadoznak, ha erdők, virágok és fák környezetében vannak. Egyeseknek a vérnyomása már csak attól is javul, hogy a tájban gyönyörködhetnek.5) Örömöd leled majd kezed virágzó munkájában

Ültess virágok! Sokat! És hagyd, hogy kiviruljon a környezeted. Gondolj bele a munka előtti kávéd közben a reggeli napfény, hogy játszik majd a gyönyörű virágoskerteden. Vagy amikor hazaérsz egy húzósabb nap után milyen jó érzés lesz belépni nyárra már virágba borult kertedbe. Még nincs késő, most is kivitelezheted. Hogyan? Íme a tippünk:


Ezeket ültesd, hogy a tied legyen a legszebb kert az utcában: 6 csodálatos virágEz a hat csodás nyári virág, most a tied lehet virághagyma válogatás formájában nagyon kedvező áron a Bakker-Holland szakértelme által. Ültesd őket virágágyásba, vagy helyezd egy szép cserépben a teraszra, erkélyre. A minőségük kiváló, ezért ad a Bakker 100%-os virágzási garanciát. Ezek a hagymák pompás virágaikkal egzotikus hangulatot hoznak kertedbe! Nyártól őszig a legszebb formákban és színekben virágoznak. Kevés törődést igényelnek, és minden kertbe illenek.
Új nyári virághagymáidat itt megrendelheted, most ajándékot is kapsz hozzá!
 


Pozitív Nap

Szponzorált tartalmat olvastál

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ez bizony nem photoshop: Kék virágszőnyegbe borult a mesebeli erdő

Ha tavasz, akkor virágpompa. Kezdődött mindez a hóvirágok nyílásával, közben bámulatos látványt nyújtott a cseresznyefa virágzása is. Most pedig páratlan látványt nyújtanak a harangvirág-mezők.

Virágtenger az asztalra: gyönyörű virágok, amik nélkül nem múlhat el a húsvét!

Csempészd be a tavaszt az otthonodba mesésen illatozó, könnyen elkészíthető virágkompozíciókkal, hogy gyönyörű legyen a húsvéti asztal, amikor körülüli a család. Mutatjuk a (szerintünk) legjobb húsvéti virágokat, és tippjeinket!

Most zajlik a földkerekség egyik legszebb virágzása - megmutatjuk!

Március végével és áprilisban egy hatalmas, színpompás hullám söpör végig Japánon. A városok, kertek, hegyek és völgyek rózsaszínbe és fehérbe borulva ünneplik a tavaszt, a világ pedig tátott szájjal irigykedik a képek láttán.

Mit üzennek a virágok? - Ezt tudatják veled, ha ezt a 8 szépséget kapod ajándékba

Üzenhetünk is virággal, mert mindegyiknek külön jelentése van. Uraim, tanulmányozzák át a listát, s válasszanak virágot aszerint, hogy mit üzennének szerelmüknek, nőrokonuknak, barátnőjüknek. Hölgyeim, önök pedig olvassanak a virágokból!

Ezeket ültesd, hogy a tied legyen a legszebb kert vagy balkon az utcában: 6 csodálatos virág

Cikkünkben 6 olyan színpompás virágot mutatunk be, melyek a kerted, vagy éppen a balkonod ékei lehetnek. Emellett garantáltan felderítik a lelkedet, ha csak kipillantasz majd az ablakodon.


NAPI BOLDOGSÁG