9 fantasztikus ok, amiért érdemes nyelvet tanulnod

Küszködés a nyelvtanulás? Nos, ha így érzed, akkor jó helyen vagy! Mert most arról lesz szó, hogyan boldogít téged a nyelvtanulás.


 
1. A fejlődés boldoggá tesz.

Ha az ember elmondhatja magáról, hogy valamit megtanult, tehát jobbnak és többnek érzi magát, mint tegnap vagy tegnapelőtt, akkor az feltétlenül gazdagítja lelki életét. Hiszen a boldogság egyik legfontosabb kritériuma a folyamatos fejlődés.

A nyelvtanulás lehetővé teszi, hogy elkönyvelhess olyan kisebb sikereket, mint hogy megint megtanultál egy új szót, le tudsz írni egy tökéletes mondatot, vagy jól meg tudod oldani a házi feladatod. Ugyanakkor a fejlődés soha nem áll meg, és egy napon azon kapod magad, hogy sikeresen megértesz egy mozifilmet, feszengés nélkül kommunikálsz az adott idegen nyelven, vagy gondolkodás nélkül írsz levelet.

Ilyenkor az ember önbecsülése is automatikusan megemelkedik, ami a boldogság fontos tényezője!
 


2. Frissen tartja és fejleszti az agyat.

Számos kutatás bizonyítja, hogy a nyelvtanulás még idősebb korban is nagyon hasznos, ugyanis olyan idegpályákat ingerel, melyek használatával javul a memória. Ha belegondolunk, ez teljesen logikus, hiszen a nyelvtanuláshoz rengeteg féle készségre van szükség.

Először is memóriára a szavak és szabályok észben tartásához. Azután a nyelvtani szabályok helyes alkalmazása logikát és kombinációs készséget igényel. Úgyhogy biztos lehetsz benne, hogy a nyelvtanulás agyad egészségéhez is hozzájárul!
 
3. A továbbtanuláshoz és a karrierhez elengedhetetlen.

Ez ma már tény, nincs rajta mit szépíteni. Ebből következik, hogy az életben való sikeredhez is szorosan hozzátartozik. Ha nincsenek külfölddel kapcsolatos terveid, a legtöbb szakma esetén akkor is nagyon fontos minimum egy, de inkább két idegen nyelven beszélni. Azt pedig nem láthatod, mit hoz számodra a jövő: előfordulhat, hogy külföldre szólít az élet, és akkor vitathatatlan az idegen nyelv jelentősége.
 


4. Élvezhetőbbé, teljesebbé teszi az utazást.

Ha van lehetőséged kikapcsolódás céljából külföldre utazni, egyszerűen ég és föld a különbség aközött, hogy beszéled az adott ország nyelvét (esetleg egy köztes kommunikációs nyelvet), vagy sem.

Sokkal magabiztosabban, önállóban tudsz kommunikálni, ügyet intézni, és vészhelyzet esetén nem esel olyan könnyen pánikba.

Arról ne is beszéljünk, hogy a nyelv birtokában olyan információkhoz juthatsz, mellyel olcsóbban, könnyebben foglalhatsz szállást, ehetsz vagy vásárolhatsz az adott országban.

A további tippeket megtalálod itt! 
Valamint más, érdekes ötletekre lelhetsz itt, a Napiboldogsag.com oldalon. Ha tetszett, csatlakozz hozzájuk a Facebookon is.


Szerző:
Anni - Napiboldogsag.com 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

6 csodálatos ok, hogy minden reggel 6 órakor kelj ki az ágyadból!

A sikeres emberek már korán reggel talpon vannak, és frissen vetik bele magukat az aznap rájuk váró feladatokba. Eghosa Aihie blogger két éven keresztül, minden reggel 6 órakor kelt fel, azóta élete teljesen megváltozott. Lássuk milyen változásokat idéz elő a korai ébredés.

Egyszerre hat magyar vízilabdázó lett halhatatlan

Hat magyar vízilabdázót választottak be a sportág halhatatlanjai közé Mindannyian háromszoros olimpiai bajnokok, mostantól pedig a Hírességek Csarnokának is tagjai.

Nagyszüleink még tudták... 10 alapvető tudás, amit újra meg kell tanulnunk

Nagyszüleink még tudták, mára viszont kiveszőben a praktikus megoldások

Így gondolnak a gyerekek a gyógyszerészekre (egy fantasztikusan kedves videó)

Néhány napja, egészen pontosan szeptember 25-én volt a Gyógyszerészek Világnapja. Ennek alkalmából gyermekeket kérdeztek meg arról, hogy mi a véleményük a szakmáról.

Mennyit tudsz a világ legnagyobb dolgairól?

A bolygónk hatalmas, de nem a leghatalmasabb a Naprendszerben. Tudod melyik bolygó a legnagyobb? És melyik emlős? A kérdésekre választ is kapsz.


NAPI BOLDOGSÁG