9 fantasztikus ok, amiért érdemes nyelvet tanulnod

Küszködés a nyelvtanulás? Nos, ha így érzed, akkor jó helyen vagy! Mert most arról lesz szó, hogyan boldogít téged a nyelvtanulás.


 
1. A fejlődés boldoggá tesz.

Ha az ember elmondhatja magáról, hogy valamit megtanult, tehát jobbnak és többnek érzi magát, mint tegnap vagy tegnapelőtt, akkor az feltétlenül gazdagítja lelki életét. Hiszen a boldogság egyik legfontosabb kritériuma a folyamatos fejlődés.

A nyelvtanulás lehetővé teszi, hogy elkönyvelhess olyan kisebb sikereket, mint hogy megint megtanultál egy új szót, le tudsz írni egy tökéletes mondatot, vagy jól meg tudod oldani a házi feladatod. Ugyanakkor a fejlődés soha nem áll meg, és egy napon azon kapod magad, hogy sikeresen megértesz egy mozifilmet, feszengés nélkül kommunikálsz az adott idegen nyelven, vagy gondolkodás nélkül írsz levelet.

Ilyenkor az ember önbecsülése is automatikusan megemelkedik, ami a boldogság fontos tényezője!
 


2. Frissen tartja és fejleszti az agyat.

Számos kutatás bizonyítja, hogy a nyelvtanulás még idősebb korban is nagyon hasznos, ugyanis olyan idegpályákat ingerel, melyek használatával javul a memória. Ha belegondolunk, ez teljesen logikus, hiszen a nyelvtanuláshoz rengeteg féle készségre van szükség.

Először is memóriára a szavak és szabályok észben tartásához. Azután a nyelvtani szabályok helyes alkalmazása logikát és kombinációs készséget igényel. Úgyhogy biztos lehetsz benne, hogy a nyelvtanulás agyad egészségéhez is hozzájárul!
 
3. A továbbtanuláshoz és a karrierhez elengedhetetlen.

Ez ma már tény, nincs rajta mit szépíteni. Ebből következik, hogy az életben való sikeredhez is szorosan hozzátartozik. Ha nincsenek külfölddel kapcsolatos terveid, a legtöbb szakma esetén akkor is nagyon fontos minimum egy, de inkább két idegen nyelven beszélni. Azt pedig nem láthatod, mit hoz számodra a jövő: előfordulhat, hogy külföldre szólít az élet, és akkor vitathatatlan az idegen nyelv jelentősége.
 


4. Élvezhetőbbé, teljesebbé teszi az utazást.

Ha van lehetőséged kikapcsolódás céljából külföldre utazni, egyszerűen ég és föld a különbség aközött, hogy beszéled az adott ország nyelvét (esetleg egy köztes kommunikációs nyelvet), vagy sem.

Sokkal magabiztosabban, önállóban tudsz kommunikálni, ügyet intézni, és vészhelyzet esetén nem esel olyan könnyen pánikba.

Arról ne is beszéljünk, hogy a nyelv birtokában olyan információkhoz juthatsz, mellyel olcsóbban, könnyebben foglalhatsz szállást, ehetsz vagy vásárolhatsz az adott országban.

A további tippeket megtalálod itt! 
Valamint más, érdekes ötletekre lelhetsz itt, a Napiboldogsag.com oldalon. Ha tetszett, csatlakozz hozzájuk a Facebookon is.


Szerző:
Anni - Napiboldogsag.com 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Sikerfilmek törölt jelenetei, amelyek úgy átírnák a sztorit, hogy rájuk sem ismernél

Az egyikben csak egy mondatot változtattak meg, a másiknak a végét írták át, a harmadikból perceket vágtak ki. A lényeg, hogy a végeredmény mindegyik esetben más lett, mint amit eredetileg terveztek.

Ezek 2016 legjobb drónfotói

A Hong Kong-i SkyPixel 2016-os légifotó pályázatára 27 ezer pazar kép érkezett. Ezeket választották a legjobbnak közülük, és a képek láttán erősen elgondolkoztunk, hogy veszünk egy drónt mi is.

Kisgyerekek és óriási kutyáik (képriport)

Andy Seliverstoff fotói tökéletesen ábrázolják mindazt az érzést, amit egy kutya és egy gyermek nyújtani tud...

Ilyen gyönyörű képeket még nem láttál a jeges Balatonról

Ahogy megérkeztek a komoly fagyok, a Balatonon is megindult a jégzajlás. Gyönyörködjünk hát a következő fantasztikus képekben!

8 egyszerű lépés, hogy 2017 egy remek év legyen

Az élet sokkal szebb annál, mint ahogy azt a legtöbb ember elképzeli. Tudatosan, lépésről lépésre oda kell figyelnünk a szép dolgokra, és ezzel párhuzamosan a negatív eseményeket minél gyorsabban le kell zárnunk.


NAPI BOLDOGSÁG