Díszvendégek vagyunk a lengyelországi biofesztiválon!

Magyarország a díszvendége a lengyelországi Lodzban megrendezett Natura Food Nemzetközi Hagyományos- és Bioélelmiszer Vásárnak. A magyar termékek mellett az érdeklődőket néptáncokkal is szórakoztatja a magyar delegáció.


A bioborok, biopálinkák, bioételek és más, bio és természetes alapanyagokat felhasználó élelmiszer-előállítók és forgalmazók mutatkoznak be a lengyelországi Lodzban rendezett háromnapos Natura Food Nemzetközi Hagyományos- és Bioélelmiszer Vásáron. A rendezvényen, ahol Magyarország díszvendégként szerepel, magyar folklór táncosok és énekesek is fellépnek. 

A különféle bio és természetes alapanyagokat felhasználó élelmiszerek bemutatkozása mellett bízunk abban, hogy lengyel-magyar üzleti kapcsolatok kialakítására is lehetőség nyílik a vásár alkalmával – fogalmazott Bognár Lajos helyettes államtitkár Közép-Kelet Európa egyik legjelentősebb szakkiállításának és vásárának megnyitóján.

Magyarország elsősorban olyan termékekkel mutatkozik be, amelyek a lengyel piacról hiányoznak.

A szaktárca fontosnak tarja, hogy egyre nagyobb nyilvánosságot kapjanak a bio és a természetes alapanyagokat felhasználó élelmiszer-előállítók és forgalmazók, ezért örömmel fogadták el a vendéglátó ország felkérését. A részvétellel alkalom nyílik arra, hogy a vásárra látogatók betekintést kaphassanak a magyar ökológiai gazdálkodási szektorba, illetve a kiállítókon keresztül a magyar biotermék palettába.

A rendezvényen az ökológiai ellenőrzés és tanúsítás, valamint a kutatási szektor is képviselteti magát. Ezúttal elsősorban azokkal a termékekkel (biobor, biopálinka) mutatkozik be Magyarország, amelyek a lengyel biopiacról hiányoznak. De helyet kaptak a bioételek is, többek között pékáruk, húskészítmények, zöldségek és gyümölcsök, fűszerek, és vitaminokban, rostban gazdag, hozzáadott adalékanyagokat nem tartalmazó termékek.


Forrás: piacesprofit.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A Dalai Láma üzenete a magyarokhoz

Figyeljünk oda jól a szavaira! Ugyan a felvétel már több mint 10 éves, aktualitása ma is nagyon erős. .

Íme, az ország hét csodája!

Gyakran esünk abba a hibába, hogy a természetet azonosítjuk egy szép idős fával, egy kellemes vizű tóval, egy aranyos állattal, a hétvégi kirándulással vagy horgászattal. Mindez valóban fontos, és a rekreációs értéket nem szabad lebecsülni, de amikor természetről beszélünk, ennél sokkal többről van szó.

Ez biztosan le fog nyűgözni: holnap kerül a mozikba az eddigi legszebb film Gemencről

Nem szabad kihagyni, kicsiket és nagyokat egyaránt le fog nyűgözni! :)

Magyarra fordították a dalszöveget, majd vissza - óriási röhögés lett belőle

Az amerikai The Tonight Show-ban megmutatták, hogyan bénázik a Google Translate, ha a magyar nyelvvel kell megküzdenie...

10 gyönyörű versrészlet a magyar költészet napjára

Azt mondták neki, az Attila név nem létezik, így gyerekkorában sokáig Pistának szólították. Árult vizet, lopott fát, tanított és írt, mégis mindig nyomorgott. Egyetemre ment, képezni akarta magát, de eltanácsolták. Rövid élete során végig önmagát kereste, ám nem tudta megtalálni lelki békéjét. Ő volt József Attila: születésnapját, április 11-ét a magyar költészet napjaként tartják számon.


NAPI BOLDOGSÁG