Díszvendégek vagyunk a lengyelországi biofesztiválon!

Magyarország a díszvendége a lengyelországi Lodzban megrendezett Natura Food Nemzetközi Hagyományos- és Bioélelmiszer Vásárnak. A magyar termékek mellett az érdeklődőket néptáncokkal is szórakoztatja a magyar delegáció.


A bioborok, biopálinkák, bioételek és más, bio és természetes alapanyagokat felhasználó élelmiszer-előállítók és forgalmazók mutatkoznak be a lengyelországi Lodzban rendezett háromnapos Natura Food Nemzetközi Hagyományos- és Bioélelmiszer Vásáron. A rendezvényen, ahol Magyarország díszvendégként szerepel, magyar folklór táncosok és énekesek is fellépnek. 

A különféle bio és természetes alapanyagokat felhasználó élelmiszerek bemutatkozása mellett bízunk abban, hogy lengyel-magyar üzleti kapcsolatok kialakítására is lehetőség nyílik a vásár alkalmával – fogalmazott Bognár Lajos helyettes államtitkár Közép-Kelet Európa egyik legjelentősebb szakkiállításának és vásárának megnyitóján.

Magyarország elsősorban olyan termékekkel mutatkozik be, amelyek a lengyel piacról hiányoznak.

A szaktárca fontosnak tarja, hogy egyre nagyobb nyilvánosságot kapjanak a bio és a természetes alapanyagokat felhasználó élelmiszer-előállítók és forgalmazók, ezért örömmel fogadták el a vendéglátó ország felkérését. A részvétellel alkalom nyílik arra, hogy a vásárra látogatók betekintést kaphassanak a magyar ökológiai gazdálkodási szektorba, illetve a kiállítókon keresztül a magyar biotermék palettába.

A rendezvényen az ökológiai ellenőrzés és tanúsítás, valamint a kutatási szektor is képviselteti magát. Ezúttal elsősorban azokkal a termékekkel (biobor, biopálinka) mutatkozik be Magyarország, amelyek a lengyel biopiacról hiányoznak. De helyet kaptak a bioételek is, többek között pékáruk, húskészítmények, zöldségek és gyümölcsök, fűszerek, és vitaminokban, rostban gazdag, hozzáadott adalékanyagokat nem tartalmazó termékek.


Forrás: piacesprofit.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ezek 2016 legjobb drónfotói

A Hong Kong-i SkyPixel 2016-os légifotó pályázatára 27 ezer pazar kép érkezett. Ezeket választották a legjobbnak közülük, és a képek láttán erősen elgondolkoztunk, hogy veszünk egy drónt mi is.

Így étkeztünk régen, avagy amikor még aludttejet ettünk joghurt helyett

A magyar konyha, minden híresztelés ellenére, egészséges. Legalábbis az a változata, ahogy eleink főztek még 70-80 évvel ezelőtt is.

Kisgyerekek és óriási kutyáik (képriport)

Andy Seliverstoff fotói tökéletesen ábrázolják mindazt az érzést, amit egy kutya és egy gyermek nyújtani tud...

Ilyen gyönyörű képeket még nem láttál a jeges Balatonról

Ahogy megérkeztek a komoly fagyok, a Balatonon is megindult a jégzajlás. Gyönyörködjünk hát a következő fantasztikus képekben!

8 egyszerű lépés, hogy 2017 egy remek év legyen

Az élet sokkal szebb annál, mint ahogy azt a legtöbb ember elképzeli. Tudatosan, lépésről lépésre oda kell figyelnünk a szép dolgokra, és ezzel párhuzamosan a negatív eseményeket minél gyorsabban le kell zárnunk.


NAPI BOLDOGSÁG