Díszvendégek vagyunk a lengyelországi biofesztiválon!

Magyarország a díszvendége a lengyelországi Lodzban megrendezett Natura Food Nemzetközi Hagyományos- és Bioélelmiszer Vásárnak. A magyar termékek mellett az érdeklődőket néptáncokkal is szórakoztatja a magyar delegáció.


A bioborok, biopálinkák, bioételek és más, bio és természetes alapanyagokat felhasználó élelmiszer-előállítók és forgalmazók mutatkoznak be a lengyelországi Lodzban rendezett háromnapos Natura Food Nemzetközi Hagyományos- és Bioélelmiszer Vásáron. A rendezvényen, ahol Magyarország díszvendégként szerepel, magyar folklór táncosok és énekesek is fellépnek. 

A különféle bio és természetes alapanyagokat felhasználó élelmiszerek bemutatkozása mellett bízunk abban, hogy lengyel-magyar üzleti kapcsolatok kialakítására is lehetőség nyílik a vásár alkalmával – fogalmazott Bognár Lajos helyettes államtitkár Közép-Kelet Európa egyik legjelentősebb szakkiállításának és vásárának megnyitóján.

Magyarország elsősorban olyan termékekkel mutatkozik be, amelyek a lengyel piacról hiányoznak.

A szaktárca fontosnak tarja, hogy egyre nagyobb nyilvánosságot kapjanak a bio és a természetes alapanyagokat felhasználó élelmiszer-előállítók és forgalmazók, ezért örömmel fogadták el a vendéglátó ország felkérését. A részvétellel alkalom nyílik arra, hogy a vásárra látogatók betekintést kaphassanak a magyar ökológiai gazdálkodási szektorba, illetve a kiállítókon keresztül a magyar biotermék palettába.

A rendezvényen az ökológiai ellenőrzés és tanúsítás, valamint a kutatási szektor is képviselteti magát. Ezúttal elsősorban azokkal a termékekkel (biobor, biopálinka) mutatkozik be Magyarország, amelyek a lengyel biopiacról hiányoznak. De helyet kaptak a bioételek is, többek között pékáruk, húskészítmények, zöldségek és gyümölcsök, fűszerek, és vitaminokban, rostban gazdag, hozzáadott adalékanyagokat nem tartalmazó termékek.


Forrás: piacesprofit.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A csoda előtted hever! Dunakanyar, ahogyan még nem láttad

Ilyen lélegzetelállítóan szép fotót a Dunakanyarról még nem láttunk. Tényleg nem!

A magyar sódomb, melyhez hasonló csak 2 van a világon

A környék szimbóluma és védjegye az Európában egyedülálló látvány.

"Hortobágy, dicső rónaság..." - a puszta csodái (+fotók)

Kedvcsinálónak itt egy szemkápráztató fotósorozat, mellyel a fotós arra törekszik, hogy amit ajándékba kapott ettől a Hortobágytól, azt a pillanatok megörökítésével viszonozza.

Zseniális magyar találmány a biciklilopások ellen!

Bosszantó dolog, amikor meglovasítják az ember kerékpárját, hiszen tulajdonképpen sehogy, nem lehet a nyomára akadni a sorozatgyártott bicikliknek. És, ha mégis???

Kutyáink értik, amit mondunk nekik - egy új magyar kutatás bizonyította ezt!

AZ ELTE Családi Kutya Programja a világon elsőként vizsgálta meg, hogy a kutyák agya miként dolgozza fel azt, amikor beszélünk hozzájuk: számít, hogy MIT és HOGYAN mondunk!


NAPI BOLDOGSÁG