Így próbál aludni anyja hasán az egynapos tengeri vidra + bűbájos videó

Több mint cuki: anyukája hasán pihen az újszülött tengeri vidra. Az egynapos vidra bébi nem is találhatott volna kényelmesebb matracot, mint anyukája pocakját...Aranyos felvételeket készítettek a kaliforniai Monterey Bay Akvárium munkatársai és látogatói egy gondoskodó tengeri vidráról és kicsinyéről. A vidramama nagy odafigyeléssel gondozza kis utódját, akit egy percre sem akar egyedül hagyni. Csupán rövid időre engedi el kicsinyét, addig amíg élelmet szerez. Az anyuka viszont nem a park lakója, hanem vadon élő tengeri vidra, aki csak egy biztonságos helyet keresett, ahol életet adhat kicsinyének, és így talált a park egy medencéjére - a dolgozók legnagyobb örömére.


Egyébként a tengeri vidrák nagy törődéssel gondozzák és táplálják kicsinyeiket, néha árvákat is elfogadnak. Már sokat írtak a vidraanyák kicsinyük iránti szeretetéről: egy anya állandó figyelmet mutat kis utódjával szemben, a mellén ölelgeti, hogy távol tartsa a hideg víztől és alaposan átvizsgálja bundáját. Amikor táplálékszerző útra indul, a kicsit moszatokkal tekeri be, hogy a hullámok ne vigyék el, ha a kölyök ilyenkor nem alszik, akkor hangosan sír anyja visszatértéig. Ha elpusztul a kölyök, az anya még napokig gondozza.

Ez a tüneményes videó a szülés másnapján készült, amin a vízen lebegő anyukát és az újszülött tengeri vidrát látjuk, aki el is szundított mamája hasán. Az anyuka pedig mintha meg is puszilgatná kicsinyét, ahogy a videó készítője is elmondja, egy olyan különleges pillanat ez, mikor a tengeri vidra meglepő hasonlóságot mutat az emberekkel...
Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Az babák tízparancsolata, avagy nyílt levél a szülőknek egy újszülöttől

A skót NHS Ayrshire Maternity Unit Facebook-oldalán tűnt fel az a nyílt levél, amelytől az internet már megint egy kicsivel jobb hellyé vált. Azóta már az "újszülöttek tízparancsolataként" is emlegetik, annyira találó és szívhez szóló tanácsok vannak benne friss szülők számára.

A fotó, ami mindent elmond tűzoltóinkról!

Égő autóból kimentett gyerekeket nyugtattak az M7-esen... Le a kalappal mindegyikük előtt. Ők az igazi hősök.

Könnyeket csal a szemedbe Liptai Claudia anyák napi üzenete

"Nincs nap hogy ne törne rám a hiányod. Lassan 7 éve, hogy nem érzem az illatod és az ölelésed. Ha a gyerekeimre nézek, még jobban érzem azt az űrt, amit hagytál. Hogy nem kapnak a borsólevesedből, a rajongásodból, a semmihez sem hasonlítható nagymamaságodból" - olvassátok el Liptai Claudia megható anyák napi üzenetét.

Csodás eredmény: díjat nyert Kudich Zsolt a világ legrangosabb fotópályázatán

A világ egyik legrangosabb, vagyis a National Geographic fotópályázatán több ezer kép közül harmadik helyezést ért el Kudich Zsolt Nagy kócsagok című képe, az Állatok akcióban elnevezésű kategóriában - számolt be róla a National Geographic Magyarország.

Ezért bújnak egymáshoz a madarak - lélekemelő fotósorozat

Többé már nem fedi homály, hogyan tartják magukat melegen az egymáshoz bújó állatok.


NAPI BOLDOGSÁG