Így próbál aludni anyja hasán az egynapos tengeri vidra + bűbájos videó

Több mint cuki: anyukája hasán pihen az újszülött tengeri vidra. Az egynapos vidra bébi nem is találhatott volna kényelmesebb matracot, mint anyukája pocakját...Aranyos felvételeket készítettek a kaliforniai Monterey Bay Akvárium munkatársai és látogatói egy gondoskodó tengeri vidráról és kicsinyéről. A vidramama nagy odafigyeléssel gondozza kis utódját, akit egy percre sem akar egyedül hagyni. Csupán rövid időre engedi el kicsinyét, addig amíg élelmet szerez. Az anyuka viszont nem a park lakója, hanem vadon élő tengeri vidra, aki csak egy biztonságos helyet keresett, ahol életet adhat kicsinyének, és így talált a park egy medencéjére - a dolgozók legnagyobb örömére.


Egyébként a tengeri vidrák nagy törődéssel gondozzák és táplálják kicsinyeiket, néha árvákat is elfogadnak. Már sokat írtak a vidraanyák kicsinyük iránti szeretetéről: egy anya állandó figyelmet mutat kis utódjával szemben, a mellén ölelgeti, hogy távol tartsa a hideg víztől és alaposan átvizsgálja bundáját. Amikor táplálékszerző útra indul, a kicsit moszatokkal tekeri be, hogy a hullámok ne vigyék el, ha a kölyök ilyenkor nem alszik, akkor hangosan sír anyja visszatértéig. Ha elpusztul a kölyök, az anya még napokig gondozza.

Ez a tüneményes videó a szülés másnapján készült, amin a vízen lebegő anyukát és az újszülött tengeri vidrát látjuk, aki el is szundított mamája hasán. Az anyuka pedig mintha meg is puszilgatná kicsinyét, ahogy a videó készítője is elmondja, egy olyan különleges pillanat ez, mikor a tengeri vidra meglepő hasonlóságot mutat az emberekkel...
Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Csodás eredmény: díjat nyert Kudich Zsolt a világ legrangosabb fotópályázatán

A világ egyik legrangosabb, vagyis a National Geographic fotópályázatán több ezer kép közül harmadik helyezést ért el Kudich Zsolt Nagy kócsagok című képe, az Állatok akcióban elnevezésű kategóriában - számolt be róla a National Geographic Magyarország.

Ezért bújnak egymáshoz a madarak - lélekemelő fotósorozat

Többé már nem fedi homály, hogyan tartják magukat melegen az egymáshoz bújó állatok.

2016 legviccesebb pillanatai az állatvilágból

A legjobb fotóról a későbbiekben döntenek.

Állati mostohatesók - "testvérpárok", pedig nagyon nem egy alomból vannak!

"Úgy hasonlítotok, mint két tojás!" - szoktuk mondani olykor olyan gyermekekre, akik között nincsen rokoni kötelék. Vajon állatok között is létezik ilyen hasonlóság? :)

Igazán különleges állatok, akikről el sem hiszed, hogy léteznek

A természet nagy mókamester. Ugyan tudjuk, hogy a dolgoknak csak véges számú kombinációja létezhet, azért a jó öreg Anyatermészet időről időre meglep minket.


NAPI BOLDOGSÁG