"Minden a bokorral kezdődött" - gyermeki lélekkel a szerelemről: Kata és Pocak története (+videó)

"Azt nem tudom elmondani milyen a szerelem, csak a szívemben érzem"- mondta ezt egy 6 és fél éves kislány az ovis korszakában.Talán nincs is olyan ember, aki ne emlékezne arra a pár évvel ezelőtti hangfelvételre, ami még most is az interneten terjed. Kata és Tamás gyerekszerelméről szól ez a videó. Szerkesztőségünket érdekelte mi lett a - mára már felnőtt- szereplőkkel."Azt nem tudom elmondani milyen a szerelem, csak a szívemben érzem"- mondta ezt egy 6 és fél éves kislány az ovis korszakában.

Nagyon sok felnőtt, aki ma meghallgatja ezt a videót, és elolvassa ezt a cikket, példát vehet erről a gyermeki kitárulkozásról, melyről a kislány Kata a legőszintébben képes beszélni a világnak.
Gáspár Sarolta felvétele megmarad az örökkévalóságnak! A rádiós műsorvezetője volt az "Apró-cseprő" gyermeknevelési műsornak. Több mint 20 évvel ezelőtt készítette el a riportot, mely a "félhét" éves Katáról, és a bokorban kezet csókoló Pocakról szól. Hallgassátok meg ti is:"- Mesélj még a Pocakról, meg arról, hogy neked hogy is van ez a szerelmi történet az életedben. Mert én még nem nagyon ismerek olyan hatéves kislányt, aki igazán úgy érzi, hogy ő szerelmes. És el is tudja mondani.- Hát azért...ezt nem tudom kifejezni.- Nem tudod kifejezni?- Nem.- Hát, mit érzel akkor, amikor azt mondod, hogy most beteg a Pocak. Honnan tudod, hogy hiányzik?- A szívemből. Úgy érzem a szívemből, hogy hiányzik a Pocak.- Mondd, Kati, és titeket sosem csúfolnak, hogy "Két szerelmes pár, mindig együtt jár?"- Nem. Inkább mindig jönnek utánunk.- Hogyhogy jönnek utánatok?- Mindig mi vagyunk mindenhol elsők."
Ha érdekel a teljes riport itt el is olvashatod!

És mi lett velük ezalatt a több mint húsz év alatt?

Nagy nehezen sikerült felkutatnunk őket. Az internet mágikus világában keresgélve rábukkant szerkesztőségünk Póczak Tamásra és G. Katára!Póczak Tamás akkor és most! Fotó: Tamás Zsanett/Pozitív Nap


Póczak Tamás 33. születésnapját tölti ez év novemberben, jelenleg Érden él, és még mindig vár egy ilyen őszinte szerelemre. Tamás készségesen és őszintén vallott pár olyan megválaszolatlan kérdésről, melyre azóta is kíváncsiak az olvasók:

Mit éreztél, amikor megtudtad, hogy ilyen dolgokat váltottak ki ovis társad szavai az emberekből?

Amikor először előkerült a felvétel, hívogattak a barátok, és a rokonok telefonon. Mindenki meghatódott.
Részemről felnőtt fejjel nagyon örülök, hogy Kata csengő hangja és angyali stílusa szint és reményt visz a mai világba, hogy tisztán láthassuk, hogy a gyermek lelke tiszta. Remélem sok kellemes percet fog szerezni még sok embernek.

 Mire emlékszel azokból az időkből?

Nem sok emlékképem van az oviból. Néhány játék, néhány osztálytárs. A "bokor" az emlékezetes, állandóan ott játszottunk. Az volt a "bunker"!

Megmutatod majd a gyerekeidnek a felvételt, ha nagyobbak lesznek?

Persze, biztos meg fogom mutatni. De nem gondolom, hogy a mai fiatalságot ebben a felgyorsult világban nevelni kell a "fejcsavarásra". Gondoljunk csak bele, milyen rutinjuk van, amikor egy játékot, csokit szeretnének. Sokszor nehéz nemet mondani. Ha az ellenkező nem figyelmére van szükségük, azt is könnyen megszerzik. Hisz ők még tiszta lelkűek. Ez nekik könnyebben megy, mint nekünk.

Meddig tartott ez a bájos "szerelem"?

Ez a szerelem ovis szerelem. Nem volt időtartama. Ovi után Katával nagyon eltávolodtunk. Aztán később, kicsi a világ alapon kiderült, hogy egy szakközépiskolai osztálytársamnak volt általános iskolában osztálytársa. Így került elő Kata újra.

Tehát maradtatok barátok?
Igen! Felnőttünk, de nagyon távol egymástól. Más életet élünk. Más a környezet. A közösségi oldalaknak köszönhetően nagyjából tudtam, és ma is tudom, hogy mi történik vele, és nagyon örülök a boldogságának!

Katával mi történt azóta?
Kinn él New Yorkban, azóta házas, van családja és boldog!

Veled mi történt?
Egyedül élek, ugye az élet nem egy film, vannak kapcsolati bonyodalmak... nem minden olyan letisztult, mint gyerekkorban. Van egy kisfiam, nagyon szeretem őt, nagyon sokat jelent nekem! Az anyukájával él, akivel nagyon jó barátok vagyunk.

Mit gondolsz ma a szerelemről? Létezik őszinte szerelem?  
Létezik. Határozott a véleményem. De a mai világ nagyon más értékrendek alapján működik. És sajnos ezt is befolyásolja.

Napjainkban a szerelem, ha létezik, akkor ilyen gyermeklelkűnek, őszintének, feltételek nélkülinek kellene lennie. Amikor még kicsik voltunk, felhőtlenül tudtunk örülni a kis dolgoknak is, és megláttuk a szépséget mindenhol. Ne bújjunk maszk mögé, mert az igaz boldogság nem épülhet holmi színészkedésre! Lehet, hogy az ő történetük együtt nem volt "happyend", de külön-külön is tisztában vannak ez élet szépségeivel, sikeresek valamiben, és gyermekeiket már ebben a szellemiségben próbálják nevelni.

Az érzelmi sivárság ellenszere tehát nem más, mint a GYERMEKLELKŰ ŐSZINTESÉG!


Írta: Tamás Zsanett - Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Videón, ahogy kirobban az öröm egy 11 éves kislányból, amikor megtudja, örökbe fogadhatják

Az amerikai kislány megható reakcióját egy térfigyelő kamera vette fel az iskolájában. "Az őszinte öröm legtisztább megnyilvánulása." Így jellemezte a Utah államban található American Heritage iskola munkatársa a 11 éves lány reakcióját a hírre, hogy nevelőszülei hivatalosan is örökbe fogadhatják.

10 apró, de annál fontosabb mérföldkő egy nő életében

Ahogyan az ember öregszik, megtanulja, vannak olyan események az életében, amelyek talán nem olyan látványos, kézzelfogható eredmények, mint egy előléptetés vagy a gyerek kitűnő bizonyítványa, de annál fontosabbak az önismeretünk és a belső békénk tekintetében.

Tíz híres férfi, aki cicababák helyett vérbeli nőket választott

Ha úgy akarnák, sorban állnának az ajtajukban a modellek, sőt talán sorban is állnak, de nekik más az igazi. Matt Damontól Jon Bon Jovin át Sebastian Vettelig színészek, zenészek és sportolók bizonyítják, hogy a sztárvilágban is az igaz szerelem a hosszú kapcsolat titka.

Ezzel a titkos fegyverrel csábítja el a nő a férfit (és ez nem a szépsége)

Minden emberben megvan az a csábító erő, tulajdonság, adottság, amivel leveszi az ellenkező nemet a lábáról. Azonban pontosan nem lehet meghatározni, hogy ki mitől válik vonzóvá.

Ez a kisfilm megmutatja, mit jelent igazán szeretni (+videó)

Mit üzen Neked ez a videó? Írd meg nekünk, kíváncsiak vagyunk rá! :)


NAPI BOLDOGSÁG