Példát mutat emberségből az országtorta verseny kétszeres győztese

A Szó testvérek figyelmet szentelnek azokra, akiknek nem mindig jut élelem az asztalukra.


A salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászat és Pékség neve elsősorban Szó Gellért kétszeres országtorta-győztes révén ismert. Azt kevesebben tudják, hogy pékáruik is keresettek szűkebb pátriájukban: Gellért testvérének, Szó Dánielnek a vezetésével készülnek a finomabbnál finomabb kézműves kenyerek pékségükben.


A testvérek a sikerek fényében is megmaradtak embernek. Facebook-oldaluk legfrissebb bejegyzésében ezt írják:

"Szeretnénk egy kis figyelmet szentelni azoknak, akiknek nem mindig jut élelem az asztalukra! Ezért mostantól minden alkalommal, amikor nap végére marad meg kenyér, illetve péksüti, azt tisztán becsomagolva este fél 7 órakor kitesszük az ajtó elé. Kérjük, hogy mindenki annyit vegyen el belőle, amennyire szüksége van, hogy minél több embernek tudjunk örömet szerezni! Kérünk Titeket, hogy mivel nem valószínű, hogy ezeket a sorokat ezek az emberek olvassák, szóljatok nekik ha utatokba kerülnek! Köszönjük, ha megosztjátok! Szép estét Nektek!"


Ehhez úgy hisszük, nem szükséges magyarázat. Emberségből jeles!


Források: Sokszinuvidek.24.hu / Facebook

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy igazi erőleves a lelkednek: az utas, aki nem fizetett

Íme egy történet, amely valahogy mindig utat talál a szívekhez. Egy történet, amely bármelyikünkkel megeshetett volna. Évek óta kering az interneten, sokan küldik tovább, sokan olvassák. Általában könnyeket csal a szemekbe. És egy kis melegséget a lélekbe. Egy igazi erőleves a hétköznapokra.

"Ember küzdj és bízva bízzál" - avagy a jócselekedet hatalma

Az internet, a tévéadások, a rádió mind-mind azzal van tele, hogy az emberiség megérett a pusztulásra. Valóban így lenne? A következő képeket elnézve: aligha! :)

Adj király adományt! Megható történet egy szívmelengető kezdeményezésről

Legyen egy hely, ahol egymásra találhat az, aki segítene és az, aki segítséget keres. Az Adjkirály egy olvasztótégely, ahol a szükség és a segítőszándék találkozik.

Rég láttunk ennyire szívbemarkolóan őszinte reklámot

A reklám első felében nem tudjuk megítélni, vajon miért is annyira fontos, amit látunk...

Tortaforradalom: a kis nógrádi cukrászat csodát csinált - másodjára is övék az országtorta

"Nem kell külföldre menni, az álmok Magyarországon is megvalósíthatók" - mondták tavaly, és úgy tűnik, nem a levegőbe beszéltek. Ajánljuk az alábbi videóriportot jó szívvel.


NAPI BOLDOGSÁG