Tóth Ágota kvalifikálta magát a budapest gyorskorcsolya Eb-re

Csütörtöktől vasárnapig rendezték a Can-Am bajnokságot, amely az észak-amerikai országok egyik legnagyobb seregszemléje és nyílt nemzetközi verseny is. Tóth Ágota 3000 méteren futott eredményével elérte egyéni csúcsát és egyúttal kvalifikálta magát a januárban Budapesten megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra is.


undefined

A hétvégi versenyen több mint száz versenyző állt rajthoz a különböző távokon és korcsoportokban. Ágota két távon (1500 m és 3000 m) volt érdekelt. A pénteki 1500 m-es versenyen összetettben a 11. helyen zárt az 51 fős női mezőnyben.

Vasárnap a leghosszabb, 3000 m-es táv következett, ahol a gyorskorcsolyázónő remekül osztotta be erejét és tartotta a kezdeti tempót egészen a végéig, így végül 4:23.75-tel új egyéni csúcsot futott. Ezzel két évvel ezelőtti eredményét adta át a múltnak, s egyben megváltotta jegyét a 2012. január 6-8. között a Városligeti Műjégpályán rendezésre kerülő gyorskorcsolya Európa-bajnokságra. Gratulálunk!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Gratulálunk: sporttörténelmet írt a magyar sportoló

Ha eddig még nem ismerted volna Knoch Viktor nevét, most sürgősen változtass ezen!

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Budapest is a rendezők között lesz a 2020-as labdarúgó Eb-n

A Puskás Ferenc Stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek adhat otthont a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon.

Hibátlan teljesítmény: csoportelső férfi vízilabda válogatottunk!

A magyar férfiválogatott szombaton nyolc góllal legyőzte a német nemzeti csapatot a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján.

Szurkoljunk a mieinknek: kezdődik a budapesti vízilabda Európa-bajnokság!

A vízilabda-Európa-bajnokságok történetében hétfőtől Budapesten a 31. férfi és a 15. női kontinensviadal következik. A magyar főváros 1926, 1958 és 2001 után negyedszer házigazda.


NAPI BOLDOGSÁG