A Városligeti Műjégpálya ad otthont a Gyorskorcsolya Eb-nek

2012. január 6-8. között a századforduló stílusában felújított Városligeti Műjégpálya ad otthont a kontinens krémjét felvonultató 2012. évi Essent ISU Gyorskorcsolya Európa-bajnokságnak.

Budapesten rendezendő gyorskorcsolya Európa-bajnokság "nem titkolt szándékkal az országimázs építésében is szerepet kap". A MOKSZ csütörtöki közleményében Kósa Lajos úgy fogalmaz, hogy "a magyar korcsolyasport megérett a megújulásra, ezáltal a szövetség is elindul egy új úton, hosszú távra tervezünk a korcsolyázás minden területén". Az országgyűlési képviselő szerint a kontinens legjobb versenyzőit családtagjaik mellett a nemzetközi sajtó is elkíséri Magyarországra, így az országimázs területén is jó lehetőségeket rejt magában az Eb.
A női mezőny magyar résztvevője: Tóth Ágota. (Készítette: Arno Hoogweld)
Hosszú távú céljainak alapjait teremti meg az eseménnyel a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ). Az erős junior bázisra építkező MOKSZ az Európa-bajnoksággal kiválóan támogatja az utánpótlás korosztályt, hiszen egyrészt a tehetséges fiatalokat motiválja a személyes találkozás a kontinens legjobbjaival; másrészt megfelelő körülmények között, korszerű pályán készülhetnek. Jelenlegi felnőttversenyzőink pedig szintén összemérhetik erejüket világ- és Európa-bajnok klasszisokkal. A női mezőnyben Tóth Ágota (hatszoros felnőtt magyar bajnok), a férfiaknál Szöllősi Szabolcs (hétszeres felnőtt magyar bajnok) képviselheti hazánkat. 

A versenyre 20 ország 200 részvevőjét, valamint nézőként az ő szurkolótáborukat várják a szervezők Budapestre. Nemzetközileg is hírértékű az EB helyszíne. Az eredeti állapotában, a századforduló építészeti stílusában, de korszerű technikával felújított Városligeti Műjégpálya a világ legnagyobb szabadtéri műjege. Egyedülálló, hogy egy nagyváros közepén, történelmi környezetben lehet korcsolyázni, miközben a műemléki pálya alkalmas egy világverseny megrendezésére is. "Családbarát Európa-bajnokságot tervezünk, élvezhető, izgalmas futamokkal, játékos kiegészítő programokkal" - mondta Sallak György, a MOKSZ főtitkára. "Reméljük, hogy ennek köszönhetően a korcsolyázást egyre többen megkedvelik, és akár iskolák is alkalmazzák testnevelési órákon."

A jegyvásárlásról az Eb hivatalos honlapján kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

RAGYOGÁS: ilyen mesés a város ilyenkor

A nagy rohanásban is érdemes néhány percre megállni, és csak a fényekre koncentrálni...

Az babák tízparancsolata, avagy nyílt levél a szülőknek egy újszülöttől

A skót NHS Ayrshire Maternity Unit Facebook-oldalán tűnt fel az a nyílt levél, amelytől az internet már megint egy kicsivel jobb hellyé vált. Azóta már az "újszülöttek tízparancsolataként" is emlegetik, annyira találó és szívhez szóló tanácsok vannak benne friss szülők számára.

Tíz híres férfi, aki cicababák helyett vérbeli nőket választott

Ha úgy akarnák, sorban állnának az ajtajukban a modellek, sőt talán sorban is állnak, de nekik más az igazi. Matt Damontól Jon Bon Jovin át Sebastian Vettelig színészek, zenészek és sportolók bizonyítják, hogy a sztárvilágban is az igaz szerelem a hosszú kapcsolat titka.

Ez a kisfilm megmutatja, mit jelent igazán szeretni (+videó)

Mit üzen Neked ez a videó? Írd meg nekünk, kíváncsiak vagyunk rá! :)

Az igazság, ami az emberek online fotói mögött van

Naponta több millió ember fotózza magát, ebédjét, hobbiját, pillanatát, akármijét a legnagyobb online közösségi oldalakra (Instagram, Facebook), hogy eladja magát, esetleg még egy új identitást is felkapjon. Olyan képeket készítenek, amik idilliek, tökéletesek és meglehetősen sterilek. Egy Bangkokban élő fotós megmutatta, hogy mi áll a hamis Instagram-fotók mögött. Egy vietnami fiatalokból álló csapat, pedig zseniális leleplező videót készített. Mutatjuk!


NAPI BOLDOGSÁG