Elképesztő napenergiaház magyar egyetemistáktól

BME-s diákok fergeteges projektje az Odoo, mely egy kizárólag napenergiát hasznosító lakóépületet jelent, és mely egy nemzetközi verseny legjobb 20 helyezettje közé került.

A magyar csapat a közép-európai régióból elsőként jutott be a 2012-es madridi zöld-innivációs versenyre, ahol a világ minden pontjáról érkező egyetemek hallgatói mérik össze tudásukat az alternatív energia innovatív felhasználásának témakörében.

A magyar projektben 70 hallgató vesz részt, nem csupán az egyetem, hanem a piaci résztvevők támogatását is élvezve, jól látható, hogy valódi összefogás jellemzi a magyar nevezést.

A kiállítás, ahol a magyar Odoo is helyet kap az idén!

A verseny fő célja, hogy az alternatív energiához, napenergiához és újrahasznosításhoz köthető építészeti megoldásokat a legújabb technikai fejlesztésekkel ötvözze, illetve mindezt ismertesse meg a laikus nagyközönséggel.

A magyar terv a népi építészeti hagyományoknak tiszteleg a ház-udvar kapcsolat kiemelt megjelenítésével és beépítésével, valamint újraértelmezésével. Természetesen figyelembe véve a helyi éghajlati jellemzőket, így azért markánsan elkülönülő bel és kültéri részeket találhatunk a tervekben.

A BME-s hallgatók videója a projektről angol nyelven.

A BME Solar Decathlon csapatának fő célja elsősorban az, hogy látványosan bemutassa a magyar közönségnek: a napenergia teljes körű és átható használata nem csupán funkcionális lehet, hanem esztétikus, valamint elérhető is.

A projekt célja továbbnyúlik a madridi versenyen, hiszen a fejlesztések és a megoldások a jövőben a piaci szegmensben is megjelenhetnek, előremozdítva a környezettudatos építészet fejlődését hazánkban.

A magyar solar-ház kívül...

A madridi verseny a város és Európa legnagyobb, Casa De Campo nevű parkjában lesz felállítva, ahol az összes, mind a 20 házat megépítik, ez hétfőn már kezdetét vette. Erre 9 napja lesz csupán a csapatoknak, de maga a rendezvény 2 héten át programokat kínál a látogatóknak.

... és belül.

Fiúk, lányok gratulálunk! 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Sikerfilmek törölt jelenetei, amelyek úgy átírnák a sztorit, hogy rájuk sem ismernél

Az egyikben csak egy mondatot változtattak meg, a másiknak a végét írták át, a harmadikból perceket vágtak ki. A lényeg, hogy a végeredmény mindegyik esetben más lett, mint amit eredetileg terveztek.

Olyan kincsre leltünk a 80-as évekből, amitől kifekszel: A nap, mit, a hónap poén videója!

No kérem, az aki még emlékszik Jane Fonda lábszármelegítős aerobic-videóira, dobjon el mindent, kincset leltünk...

Ezek 2016 legjobb drónfotói

A Hong Kong-i SkyPixel 2016-os légifotó pályázatára 27 ezer pazar kép érkezett. Ezeket választották a legjobbnak közülük, és a képek láttán erősen elgondolkoztunk, hogy veszünk egy drónt mi is.

6 csodálatos ok, hogy minden reggel 6 órakor kelj ki az ágyadból!

A sikeres emberek már korán reggel talpon vannak, és frissen vetik bele magukat az aznap rájuk váró feladatokba. Eghosa Aihie blogger két éven keresztül, minden reggel 6 órakor kelt fel, azóta élete teljesen megváltozott. Lássuk milyen változásokat idéz elő a korai ébredés.

Egyszerre hat magyar vízilabdázó lett halhatatlan

Hat magyar vízilabdázót választottak be a sportág halhatatlanjai közé Mindannyian háromszoros olimpiai bajnokok, mostantól pedig a Hírességek Csarnokának is tagjai.


NAPI BOLDOGSÁG