Franciaországban jóval érzékenyebb borkóstolót fejlesztettek ki már évekkel ezelőtt. A "bororr" nemcsak azt képes pontosan meghatározni, hogy egy adott borhoz hol termett a szőlő, hanem még azt is, hogy a nedű melyik hordóban érlelődött. Japánban is alkottak bordetektort, méghozzá "fényes" sikerrel. Az a készülék nem kóstolással vagy szaglással dolgozik, hanem annak elemzésével, hogy mennyire nyeli el az adott bor az infravörös fényt. A módszerrel meg tudják határozni a bor fajtáját és azt is, hogy pontosan milyen szőlőfajtákból készült.
Mi van akkor, ha nincs "napi boldogság"?!
Rendkívül mély, őszinte írás Annitól, a péntek este Párizsban történtekről. Magunk sem ölthettük volna jobban mondatokba gondolatainkat ezekben a napokban. Egyetértünk és érzéseink megegyeznek a napiboldogsag.com bloggerrével. Minden, magát pozitívnak tartó embernek, érdemes elolvasnia!