Lecsóskert Újratöltve – Van még remény saját kiskertre a városban! (+videó)

Bár rengeteg jelentkező közül sorsolt ki a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) 95 szerencsésnek 5-8nm-es földterületeket a Millenáris parkban, a kert szerelmeseinek nem kell lemondania a városi konyhakertről.


Ahogy már írtuk, a programra való nagy érdeklődés miatt az Ébresztő program keretében kisorsolt 95 parcellán kívül 3 újabb helyszínnel kapcsolatos tárgyalások vannak folyamatban. Sikeres tárgyalások esetén a KÉK idén tavaszi indulással ugyanilyen projekteket a VII. kerület Belső-Erzsébetváros, VIII. kerület (Corvin sétány, a Leonardo utca és Tömő utca sarkán), illetve a XI. kerület (Fraknó utca) területére tervez.

Kedvet kaptál saját kiskerthez? Budapesti vagy és magad szeretnéd megtermelni a zöldségeket, de ehhez szükséged van még segítségre, földterületre, támogatásra? Van időd, kedved, energiád a kertészkedéssel foglalkozni?


A folytatás következik!

A legjobban a VIII. kerület, Corvin sétány körüli terület áll (a Leonardo és a Tömő utca sarkán), de biztos indulási időpontot nem tudunk még – mondta Schanz Judit, a KÉK Alapítvány munkatársa. Mindhárom területre a parcellák konkrét meghirdetésig a kozossegikertek@kek.org.hu e-mail címen folyamatosan lehet jelentkezni. Így a Lecsós kertből kimaradtak és a most kedvet kapó kiskertészeknek is van még lehetősége városi földterülethez jutni.

Mi kell ahhoz, hogy jó parcella tulajdonos legyél?

A KÉK mindenképpen felelősségteljes, elhivatott jelentkezőket vár, mert a kiskerti munkálatok sok időt és odafigyelést kívánnak 5-8nm földterületen is. A földnek szüksége van rád. Érdemes számolni azzal, hogy nyáron akár napi rendszerességgel le kell majd járni locsolni és az egyéb növény specifikus munkákat elvégezni.
Élj a lehetőséggel, a KÉK által biztosított szaktanácsadással, földterülettel és vízellátással. Tanuljatok egymástól a közösségi eseményeken és szakmai programokon! Tanuljátok meg a komposztálás és az esővíz felhasználásának fortélyait a saját kertetekben!

Cserébe a kerthasználati szabályzat betartásával végzett aktív munka, a felelősségteljes kerthasználat, a vegyszerek kerülése, komposztálás szabályainak betartása, betegségek, kártevők megjelenésének jelzése, közös megoldása és a projekt támogatásaként az éves parcellahasználati díj befizetése a dolgod.

Ha ezeket átgondolva kedvet kaptál, a csatlakozáshoz, ne habozz! Jelentkezz a kozossegikertek@kek.org.hu e-mail címen. De ha még tájékozódnál, a most futó projekt kiírását itt megtalálod.


Kertészkedni jó, közösségben lenni jó - ötvözzük a kettőt! Szerző: Kocsák Zsuzsanna Gabriella - Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

RAGYOGÁS: ilyen mesés a város ilyenkor

A nagy rohanásban is érdemes néhány percre megállni, és csak a fényekre koncentrálni...

ZSIMÜ: Összművészeti zsongás egy hétig Budapesten

Számtalan értékes program várja az érdeklődőket, mi most közülük hármat ajánlunk nektek, amik (szerintünk) ütősen és tartalmasan pezsdítik a főváros tavaszi zsongását!

Budapest: az egyik legélhetőbb és a legszebb város a kontinensen (videók, amiktől még budapestiként is lehidalsz)

Legalábbis az Expedia utazási oldal szerint a magyar főváros nem kevesebb mint a legszebb és legélhetőbb a vén Európa kontinensén. Nos, mi ezzel biztosan nem fogunk vitatkozni!

A betondzsungel ösvényein - Ha még nem ismered, akkor ezt nagyon sürgősen pótold!

A Betondzsungel Ösvényein a nagyvárosi élet mindennapjait veszi a célkeresztbe. Jivens O. Breewenses "természetfilm" sorozata, arra vállalkozik, hogy tudományos igényességgel, közelről mutassa be a nagyvárosi emberek különböző csoportjait.

Elképesztő 145 éves titok lappang Kőbánya alatt - vess rá te is egy pillantást!

Kőbánya roppant izgalmas környék, csak igyekszik ezt a lehető legjobban titkolni. Az itt lévő Dreher Sörgyár csak egy, a nevezetességei közül.


NAPI BOLDOGSÁG