10 trükk, hogyan takarékoskodj az élelmiszerrel

Aki sajnálja kidobni a megmaradt élelmiszert, vagy nincs szíve a kukában látni a félig elfogyasztott gyümölcsöt, az biztosan hasznát veszi az alábbi apró trükköknek, amelyek által újrahasznosíthatjuk az élelmiszert.

1. Csokikrém: semmiképp se dobjuk el a csokoládés üveget, ha már alig maradt benne tartalom. Töltsünk az üvegbe felforralt tejet, rázzuk össze, és mennyei ízű italt kapunk.

2. Sárgarépa, banán, alma, stb.: ha maradt némi felesleg ezekből, ne dobjuk ki, hisz könnyen felhasználhatók desszertkészítésénél, süteménynél.


3. Petrezselyem: ha megmaradt egy kevés petrezselyemzöld, keverjük össze olívaolajjal, majd tegyük be a fagyasztóba. A kis kockákat később felhasználhatjuk különböző ételek elkészítésekor.


4. Ne hagyjunk méz- vagy csokinyomokat a kanálon: mielőtt mézet, csokit, szirupot veszünk ki egy üvegből, előtte mártsuk olajba a kanalat, így nem marad rajta a termék.

5. Kenyérmaradék: a világért se dobjuk ki a kenyérmaradékot, hanem készítsünk belőle krutont. Fokhagymás olívaolajban süssük ki a kenyérfalatokat, kitűnő kiegészítő saláták, levesek, krémek mellé.

6. Ecettel a penész ellen: az erdei gyümölcsöket érdemes ecettel leöblíteni, hogy megelőzzük a penészesedést. A gyümölcsök így tovább tartanak, ecetszaguk viszont nem lesz.

7. Ne tároljuk egy helyen a hagymát és a krumplit: a hagyma és a gyümölcs egy helyen való tárolása gyorsabb romlást eredményez. A krumpli ugyanakkor tovább marad friss, ha 1-2 almát teszünk közéjük.

A további trükkökért kattints a cikk folytatására!

Érdekel, hogyan használhatod fel az almahéjat és a teafiltert okosan? Kattints!


Forrás: filantropikum.com

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Nagyszüleink még tudták... 10 alapvető tudás, amit újra meg kell tanulnunk

Nagyszüleink még tudták, mára viszont kiveszőben a praktikus megoldások

Ha azt hiszed, hogy a tűzifa csak égetni való, akkor ezeken a házakon ámulni fogsz!

Ha olcsón szeretél jó minőségű építőanyagból házat felhúzni, akkor nem kell tovább keresned, itt a tökéletes alapanyag: a tűzifa!

10 élelmiszer, ami megmentheti a hétköznapokat - kamrába velük!

A legtöbb kamra, konyhaszekrény tartalmaz alapvető élelmiszereket, melyek szükségesek a mindennapi főzéshez. Ki akarna naponta lisztért vagy olajért rohangálni? Nyilván senki.

Egyszerre fertőtlenít és gombaölő: a teafaolaj

A teafaolaj eredetileg Ausztráliából származik, ahol az őslakosok évezredek óta használják gyógyításra. Rendkívül sokoldalú, elsősorban fertőtlenítő és gombaölő hatása miatt érdemes kipróbálni. A teafaolaj az Ausztráliában őshonos Melaleuca alternifolia leveleiből préselt illóolaj, melynek jellegzetes, friss, kámforos illata és halvány sárgás színe van (de teljesen színtelen, átlátszó is lehet). Az őslakosok hosszú ideje használták a teafaolajat, a világ azonban csak a huszadik század második felében ismerte meg igazán ezt a rendkívül sokoldalú illóolajat.

Házi csodaszer a ráncok és bőrhibák ellen: a nyers burgonya

A burgonyáról egészen biztosan nem az jut eszünkbe elsőre, hogy milyen jó kis ránctalanító lenne belőle. Szinte nap mint nap fogyasztjuk, számtalan formában elkészíthető, de ezen túl nyersen az egyik leghatásosabb arcápoló készülhet belőle.


NAPI BOLDOGSÁG