Belépés

A háromgyermekes ultrafutó sikerei - Lubics Szilvia 245 km-es ultramaratont nyert


Lubics Szilvia a legendás Athéntől Spártáig tartó 245,3 kilométeres Spartathlont 29 óra 7 perc 39 másodperc alatt teljesítette, és ezzel nyert a nők között, a magyarok közül elsőként. Lubics kiváló futásával a magyar férfi indulóknál is gyorsabb volt.

Az ultarmaratont 1983 óta rendezik az ókori athéni hírvivő Pheidippidész emlékére, a történetírók szerint egy nap alatt elfutott Athénból Spártába, hogy fegyverbe hívja a spártaiakat. A Spartathlonon már a célbaérés is hatalmas teljesítmény, a táv során több hegyet, köztük az 1200 méter Parthenio-csúcsot is meg kell mászni, és gyakran elviselhetetlen a hőség. A táv teljesítésére 36 órájuk van a futóknak, de az ellenőrző pontoknál is limitidők vannak, aki nem ér be addig, kizárják a versenyből. Lubics végig jól futott, 195 kilométernél közel két és fél órával vezetett a második előtt. A végére is jócskán maradt előnye, győzelme nem volt veszélyben. A magyar idő szerint 11:07-kor beérő Lubicson kívül még nem finiselt női versenyző.
dr. Lubics Szilvia magyar ultramaratonfutó bajnok. Gartulálunk a sikerhez! (Fotó:http://kanizsaifutoklub.shp.hu)
A három gyermekes "spártai hős" amatőrként fut, maratonokra és ultarmaratonokra specializálódott. Júniusban 24 óra 30 perccel nyerte a 212 kilométeres Ultrabalatont, és szeptember 10-én Balatonalmádiban 75770 métert futott egy hatórás versenyen, amivel világranglista harmadik lett. A Spartathlonon tavaly is célba ért, 35:32:12-es idejét most több mint hat órával megjavította. A Sparthatlonon minden évben részt vesznek a magyar ultrafutók, eddig egyetlen győzelmük volt, Bogár János 1991-ben nyert. A verseny legendáját az is erősíti, hogy nem osztanak pénzdijakat, a célba érkezők olajág-koszorút és emlékérmet kapnak. A spártai lányok pedig az Evrotasz folyó vizével kínálják a kitikkadt futókat.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

100 éves a torontói maraton sztárja

100 éves és sikeres futó, most éppen a torontói maratont teljesítette elképesztő kitartással! ...

Bécs-Pozsony-Budapest Ultramaraton - megvan az ...

Az ötödik nap végéhez érve, a félmaratoni táv teljesítését követően Németh Csabát hirdették ki ...


Népszerű termékek
Kalocsai mintás szappan
1189 Ft

Kalocsai mintával díszített szappan díszcsomagolásban.

Megnézem a terméket
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése