Felejtsd el a megszokottat és pláne a szelfit... A legjobb fotózási tippek nyaraláshoz!

A mai világban az az óriási szerencse ér minket, hogy nincs szükségünk százezer forintos fényképezőgépre ahhoz, hogy egy nyaraláson jó fotókat tudjunk készíteni. Sőt, tovább megyünk! Egy jó fotóhoz elegendő egy jobb mobiltelefon is, hiszen a minőség csak rajtad múlik! 

Nézzük tehát, hogy dobhatod fel a nyaraláson készült fotóidat!


1. Gondolkodj másképp!

Az első és legfontosabb, hogy gondolkodj másképp. Felejtsd el azt, hogy látsz valamit, és máris fotózol. Mindent. Ugyanúgy. Szánj rá 5 másodpercet hogy kigondold, hogyan lehet jobbá és érdekesebbé tenni a képet. 


2. Játék a szögekkel 

Egy teljesen általános tárgyat vagy élőlényt le lehet fotózni úgy is, hogy az szokatlan és kreatív legyen. Mindehhez csupán a szöget kell megváltoztatnunk. Nézzünk szét, és ne féljünk arrébb menni azért, hogy megtaláljuk a legjobb szöget. Egy strandon ha valamiért nem áll össze a látkép, keressünk az előtérbe néhány csónakot, hálót vagy sziklát. Sokszor térdmagasságból fotózva is érdekes eredmények születnek.


3. Érdekes emberek

Gyakran előfordul, hogy a látogatásunk tárgyát képező helyszínen az emberek legalább olyan érdekesek, mint a látnivalók. Mivel az emberek is remek tárgyai lehetnek egy-egy fotónak, ezért ne féljünk célba venni azokat, akik az utcán bóklásznak, pihennek vagy dolgoznak. Természetesen nem mindenki szeretné, ha lefényképeznék, ezért udvariasságból kérjünk engedélyt a kép készítése előtt. Ehhez persze a helyi nyelvet mindig érdemes tanulmányozni - már csak a válasz miatt is -, és a döntést tiszteletben tartani.


4. Sötétség és reggel

Azért, mert már nincs napsütés, a fényképezőt nem muszáj eltenni. Este és éjszaka nagyon jól lehet kísérletezni a hosszabb záridejű képekkel, amelyeknek remek tárgyát adhatják az autók fényszórói az utakon. Mindehhez persze nem árt egy állvány vagy valamilyen biztos tartást adó alap, illetve a közelben sétálókra is figyelni kell.


Íme egy érdekes videó a témában, amely nagyon jó példa arra, hogy egy kis kreativitással bármit elérhetünk:Pozitív Nap


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Alighanem ez az ország legkülönösebb fája

A napokban a Facebookon tettek közzé egy fotót Ceglédbercel egyik fájáról, ami nemcsak pompás színezetével, hanem egyedülálló formájával is lenyűgözi az arra járókat.

100 éves ikerpár receptje a boldogsághoz

Mindketten édesanyák, nagymamák és dédnagymamák. Az ikerpár (saját bevallásuk szerint) megízlelte már az élet minden aspektusát: a nehézségeket, a próbatételeket, a könnyed boldogság érzését, az örömöt és a család által megélhető szeretetet. 6 dolog alapvető szerintük az élethez!

12 érdekes tény Európa Amazonasáról

Duna folyónkhoz mindannyian kötődünk, legalább egy történetet el tudunk mesélni róla, még akkor is, ha az ország teljesen más táján élünk.

Fotókon a testi gyönyör legmagasabb foka: az orgazmus

Általában nem szeretjük kiteregetni egymás előtt még a lelki életünk szennyesét sem, nemhogy a szexuális kapcsolatunkról beszéljünk másokkal. Lefényképeztetni meg aztán végképp nem!

Igazán különleges állatok, akikről el sem hiszed, hogy léteznek

A természet nagy mókamester. Ugyan tudjuk, hogy a dolgoknak csak véges számú kombinációja létezhet, azért a jó öreg Anyatermészet időről időre meglep minket.


NAPI BOLDOGSÁG