Egy mosoly, szeretettel!

"Dönts szíved szerint: aki szeretettel közelít a világ dolgaihoz, mindig jól dönt", szól az örök érvényű idézet Tatiosztól. Tapasztald meg Te is a saját életedben, hogy ez mennyire igaz. A legegyszerűbb kifejezési módja annak, hogy a szívedben szeretet van, a mosoly.


Plusz a mindennapi rutinban

Ilyen egyszerű!
Közösségben élünk, dolgozunk, telnek mindennapjaink. Emberek között létezünk, és akarva vagy épp akaratlanul is interakciók sokaságát éljünk meg - mi, együtt, embertársainkkal. Éppen ezért fontos az, hogy milyen kapcsolatot ápolsz a környezeteddel, azokkal az emberekkel, akik körülvesznek. Morogva nézel a buszvezetőre, mert 2 perccel később érkezett? Idegesen kéred a reggeli szokásos péksüteményed? Vajon elhagyja-e egyetlen mosoly is az arcod, mikor megköszönöd a kávét, átveszed az újságot a trafikban, vagy fizetsz egy csokor virágért?

 
Sugározz kedvességet, és az visszasugárzik rád

Ha eddig magad elé meredve jártál-keltél, gondoltad át a napi teendőket, vagy éppen a bevásárlási listát magoltad, próbáld ki akár csak egyetlen napra azt, hogy mosolyogsz az emberekre.
Bárhol, bármikor, bárkire. Mindenkire!


Nem kell fogat villogtatnod vagy ijesztően vigyorognod, egyszerűen csak nézz a szemébe a bolti eladónak, a recepciós kisasszonynak, a liftben melletted állónak, és adj neki a mosolyodból. Igen, ez adás. Adni pedig mindennél nagyobb öröm, még ha csak egy mosolyt is. Egyúttal te magad is kapsz. Jókedvet, elégedettségérzetet, és valami furcsa bizsergést, hogy kiszakadsz a mindennapi gondokból és kedvességet árasztasz valaki olyan felé, akit lehet, hogy soha többet nem látsz.
 
Semmibe sem kerül

A saját magaddal való jó kapcsolat után az emberi kapcsolataid a legfontosabb dolog. Ne fukarkodj a kedvességgel, bármilyen rossz napod van, mert ezzel nemcsak mások, hanem a saját búskomorságod is elűzheted. A mosoly ingyen van és nagyon nagy dologra képesek az apróságok is. Ne járj hát lehajtott fejjel, nézz bátran az emberek szemébe, és a kedves mosolyoddal csalj mások arcára is egy kis vidámságot. 


Szerző: Uzsu - Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Előre szólunk, gombóc nő az ember torkában: 2017 legszebb esküvői képei

A Fearless Awards kiválasztotta a legjobb esküvői fotókat a 2017-es évből, mi pedig ezekből szemezgettünk. Ezek a képek bizonyítják, hogy milyen csodák rejlenek egy-egy jól elkapott pillanatban.

A legjobb apa-baba pillanatok +VIDEÓ

Az apukák és babák közös produkciói mindig különösen szívet melengetőek. Anyaként pedig nem a gyomrunkon, hanem a gyerekünkön keresztül vezet az út a szívünkhöz. Elhoztuk most nektek a legaranyosabb apa-baba videót az internet nagy tengeréből, hogy mindenkinek mosolyt csaljunk az arcára.

Videón, ahogy kirobban az öröm egy 11 éves kislányból, amikor megtudja, örökbe fogadhatják

Az amerikai kislány megható reakcióját egy térfigyelő kamera vette fel az iskolájában. "Az őszinte öröm legtisztább megnyilvánulása." Így jellemezte a Utah államban található American Heritage iskola munkatársa a 11 éves lány reakcióját a hírre, hogy nevelőszülei hivatalosan is örökbe fogadhatják.

Világunkban a boldogság joggá vált, amit hajszolunk. Pedig a felé vezető út optimista hozzáállással van kikövezve...

Vannak, akik természetüknél fogva sokkal pozitívabbak az átlagnál, de az optimizmus nem állandó tulajdonság. Ez választás kérdése, ami felett kontrollunk van. Minden reggel megvan az irány a jókedv, vagy a morcosság felé. Kutatások igazolják, hogy hosszú távon az optimista embereknek áll a világ, hiszen ők jobban kezelik a stresszt, ritkábban betegednek meg, hosszabb ideig élnek, boldogabbak és sikeresebbek, mint pesszimista társaik.

Ilyenek az emberek egy csók előtt és csók után (képriport)

Johanna Siring fotós annak járt utána, hogyan szabadíthat fel egyetlen csók. Nos, így néznek ki az emberek egy csók előtt és csók után!


NAPI BOLDOGSÁG