Óceáni hulladékból sportcipő... Már ez is lehetséges! (Sőt, meg is kezdődött a tömegtermelése)

Megkezdődött az óceáni hulladékból gyúrt Adidas sneakerek tömegtermelése!Miután az Adidas már mutatott néhány prototípust a Parley nevű óceánmentő szervezettel közös, tengeri hulladékból készített lépőiből, most itt jön az első tömeggyártott széria. A Parley x adidas UltraBOOST Uncaged nevű modellből a hónap folyamán valamikortól hétezer pár lesz elérhető a háromcsíkos márka honlapján.


Mindeközben ráadásul a Real Madrid és a Bayern Munchen focicsapata is olyan mezeket fog kapni, ami szintén az óceánokat szennyező műanyag hulladékokból lett előállítva. Sőt, még a cipőkön túlmutatva, a mezek esetében a logókat környezetbarát vízbázisú nyomtatással viszik fel.Az UltraBOOSTok felső része egyébként 95 százalékban alapul óceáni hulladékra, a maradék újrahasznosított poliészter. Míg a talp- és a többi rész szintén teljes egészében a recycling jótékony folyamatán alapul.

De hogyan lesz a szemétből cipő? Azt hadd mutassa meg ez a videó:


Eric Liedtke az Adidas képviselője egyébként arról is beszélt, hogy itt még nem állnak meg, 2017-re cipők millióit akarják majd ilyen eljárással elkészíteni. A végső céljuk pedig az, hogy teljesen eliminálják a szűz műanyagot a termelési folyamatukból.

Cyrill Gutsch a Parley alapítója pedig azt emelte ki, hogy elértünk oda, ahol már nem elég a tudatosság, és tettekre van szükség. Cselekednünk kell tehát, hogy a műanyag-szennyezettséget visszafordíthassuk. Emellett persze mindenkit biztat, hogy az ő programjukon keresztül álljanak bele ebbe a mozgalomba.


Források: UrbanPlayer.hu / Hypebeast / Adidas 


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Olyan kincsre leltünk a 80-as évekből, amitől kifekszel: A nap, mit, a hónap poén videója!

No kérem, az aki még emlékszik Jane Fonda lábszármelegítős aerobic-videóira, dobjon el mindent, kincset leltünk...

A kutyának se kellett az Adidasnál ez a reklám, amit egy diák csinált, most mégis erről beszél mindenki (+videó)

Egy filmes hallgató szebb reklámot készített az Adidasnak, mint amilyenről azok álmodhatnának, de nem fogadták el! Már bánhatják. mivel valószínű ez lett volna az eddigi legszebb filmje a sportmárkának.

Svédországban annyira dübörög az újrahasznosítás, hogy kifogytak a szemétből

Annyira jól működik Svédországban az újrahasznosítás, hogy évek óta külföldről importálják a szemetet. A svéd háztartási hulladékok kevesebb mint egy százaléka került hulladéklerakókba 2011 óta.

A jövő képlete: kevesebb munka, több élet

Ha kevesebbet dolgoznánk, az megmenthetné a gazdaságunkat, a józan eszünket, és a bolygónkat is. Égbekiáltó ellentmondás, vagy tényleg ez lehet a jövő képlete?

Kedvesség? Igen, emberek, lehet gyakorolni!

Bizony a kedvességnek is van világnapja - egészen pontosan november 13-a az. S bár minden nap illik gyakorolni, azért szánjunk most (hogy gyalogolunk bele az ünnepekbe) kiemelt figyelmet neki!


NAPI BOLDOGSÁG