Óceáni hulladékból sportcipő... Már ez is lehetséges! (Sőt, meg is kezdődött a tömegtermelése)Miután az Adidas már mutatott néhány prototípust a Parley nevű óceánmentő szervezettel közös, tengeri hulladékból készített lépőiből, most itt jön az első tömeggyártott széria. A Parley x adidas UltraBOOST Uncaged nevű modellből a hónap folyamán valamikortól hétezer pár lesz elérhető a háromcsíkos márka honlapján.


Mindeközben ráadásul a Real Madrid és a Bayern Munchen focicsapata is olyan mezeket fog kapni, ami szintén az óceánokat szennyező műanyag hulladékokból lett előállítva. Sőt, még a cipőkön túlmutatva, a mezek esetében a logókat környezetbarát vízbázisú nyomtatással viszik fel.Az UltraBOOSTok felső része egyébként 95 százalékban alapul óceáni hulladékra, a maradék újrahasznosított poliészter. Míg a talp- és a többi rész szintén teljes egészében a recycling jótékony folyamatán alapul.

De hogyan lesz a szemétből cipő? Azt hadd mutassa meg ez a videó:


Eric Liedtke az Adidas képviselője egyébként arról is beszélt, hogy itt még nem állnak meg, 2017-re cipők millióit akarják majd ilyen eljárással elkészíteni. A végső céljuk pedig az, hogy teljesen eliminálják a szűz műanyagot a termelési folyamatukból.

Cyrill Gutsch a Parley alapítója pedig azt emelte ki, hogy elértünk oda, ahol már nem elég a tudatosság, és tettekre van szükség. Cselekednünk kell tehát, hogy a műanyag-szennyezettséget visszafordíthassuk. Emellett persze mindenkit biztat, hogy az ő programjukon keresztül álljanak bele ebbe a mozgalomba.


Források: UrbanPlayer.hu / Hypebeast / Adidas 


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ezt adod a gyerekednek, ha sportolni küldöd

Elgondolkodtató írás terjed arról, mit adsz a gyermekednek, ha sportolni küldöd Nem csak erőnlétet vagy jó kondíciót, hanem annál sokkal többet...

Négy kiegészítő, amivel biztosan lenyűgöz egy férfi

Egy férfinak is ugyanolyan fontos elegáns és megnyerő kiegészítőket viselni, mint egy nőnek, hiszen ezáltal sokkal vonzóbb lesz a megjelenése és sokkal magabiztosabbnak fog látszani. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk négy olyan kiegészítőt, amivel biztosan le vesz egy férfi a lábadról még a legrosszabb napjaidon is.

Olyan kincsre leltünk a 80-as évekből, amitől kifekszel: A nap, mit, a hónap poén videója!

No kérem, az aki még emlékszik Jane Fonda lábszármelegítős aerobic-videóira, dobjon el mindent, kincset leltünk...

A kutyának se kellett az Adidasnál ez a reklám, amit egy diák csinált, már bánhatják (+videó)

Egy filmes hallgató szebb reklámot készített az Adidasnak, mint amilyenről azok álmodhatnának, de nem fogadták el! Már bánhatják. mivel valószínű ez lett volna az eddigi legszebb filmje a sportmárkának.

Svédországban annyira dübörög az újrahasznosítás, hogy kifogytak a szemétből

Annyira jól működik Svédországban az újrahasznosítás, hogy évek óta külföldről importálják a szemetet. A svéd háztartási hulladékok kevesebb mint egy százaléka került hulladéklerakókba 2011 óta.


NAPI BOLDOGSÁG