Természetes fájdalomcsillapítás növényekkel

Fáj a fejem, az ízületeim, a hátam és még sorolhatnám. Ugye ismerősen csengnek ezek a szavak? Mindannyian tudjuk, hogy a fájdalomcsillapító gyógyszerekhez nagyon könnyű hozzászokni, és akkor is csak ideig-óráig hatnak. Ezért javaslom a természetes fájdalomcsillapítást, növények formájában.


A növényekben lévő fájdalomcsökkentő hatásfokát nagymértékben befolyásolja a táplálkozásunk milyensége.  Gyümölcseink, zöldségeink, fűszereink nagy része rendelkezik fájdalommérséklő hatással. Azonban a táplálkozásunkban felhasznált élelmiszerek között megtalálhatóak a gyulladást felerősítő és fenntartó élelmiszerek is. Ezekre nem árt odafigyelnünk és kivonni az étrendünkből. 

Egyre gyakoribbak a krónikus tünetek és megnőtt a fájdalomtól szenvedők száma is. Sokan szenvednek különböző fájdalmaktól legyen az fej, hát, vagy éppen ízületi fájdalom.


 Manapság annyi fájdalomcsillapító létezik, hogy néha már nehéz közülük kiválasztani az éppen megfelelőt, ha egyáltalán létezik ilyen. Valójában a fájdalmainkat is csak ideiglenesen oldja, magát a problémát nem gyógyítja meg. Ráadásul könnyedén hozzászokhatunk és kialakulhat egy úgynevezett függőségi állapot. 

Nem kell rögtön pirulák után nyúlni, van természetes segítség is.

Akik változtatni szeretnének ezen és szívesen megszüntetnék, a gyógyszer függőségüket azoknak el kell távolítaniuk a felhalmozódott mérgeket a szervezetükből. Amennyiben gyógyszerek helyett a természetes fájdalomcsillapítási módszert kívánják alkalmazni a különböző fájdalmakkal szemben, azoknak tisztító kúrát kell tartaniuk. Több ilyen lehetőség közül lehet választani, ezt itt most a hely szűke miatt nem részletezem.  

De első körben mindenképpen ki kell vonni a táplálkozásunkból a finomított szénhidrátot, kenyeret, tésztát, cukrot, gabonapelyhet és az összes készételt.  Ezek az élelmiszerek egy külön fejezetet érdemelnek.  Itt még megemlítem a húst, ami szintén sarkalatos pontja az étkezésünknek. Már az itt felsorolt élelmiszerek elhagyásával is szűnnek a gyulladásos és fájdalommal járó panaszaink, tüneteink. A testünkben felhalmozódott mérgek távozásával a növények jótékony fájdalomcsillapító hatása kifejtődik a szervezetünkre.
   
Ajánlott a napi minimum 2,5 liter tiszta víz vagy forrásvíz bevitele. Ez elengedhetetlen azok számára, akik az egészséget választják.


Most jöjjön néhány a fájdalomcsökkentő növények közül, a teljesség igénye nélkül:

Fejfájás, migrén, és gyomor fájdalmának és gyulladásgátlásának kezelésére a gyömbér kiválóan alkalmas. Belereszelhetjük italainkba vagy vékonyan felszeletelve 15 percen át főzve teaként is fogyasztható. 

Ízületi gyulladásra, izomfájdalomra napi 0,2 kg cseresznye elfogyasztása hatásos a tünetek csökkentésére. Sajnálatos, hogy csak rövid ideig fogyaszthatjuk szezonálisan. 

Cseresznye

Gyomor és bélfekély fájdalmaink csökkentésére, valamint gyógyítására napi egy pohár áfonya lé elfogyasztása adhat megoldást. 

Ízületi fájdalom, vastagbélgyulladásra a kurkuma is kiválóan alkalmas. Ajánlott a napi egy kávéskanál tünetek csillapítására és vagy megszüntetésére. A currynek az egyik alapja a kurkuma.
    
Megemlítem még a kávét, ami szintén megelőzi és csökkenti a fejfájást. Természetesen csak mértékkel. 

Figyeljünk oda jobban magunkra és ne engedelmeskedjünk különböző külső behatásokra. Ne szedjünk mindenre gyógyszert, ne mérgezzük a testünket feleslegesen. Szabaduljunk meg ettől a rossz szokásunktól.
 

 Szerző: Antics Katalin, okleveles növényorvos - Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

6 pozitív hatás, amiért érdemes kávét innod

Évek óta megy a vita, egészséges-e a kávé, vagy sem. Az egy dolog, hogy nem mindenki szereti a kávét, de aki igen, azt folyamatosan olyan hiedelmekkel riogatják, hogy nem jó kávét fogyasztani.

Már meg is van a legtündéribb szurkoló a vizes vb-n

Egykori olimpiai bajnokunk kisbabája elvitte a show-t hétfő este a Hajós Alfréd Uszodában.

A legjobb frissítő, akár már reggelire is: jegeskávék egyszerűen, házilag

Évszázadok óta a kávé az egyetlen ital, amely nem megy ki a divatból. Nem csoda, hiszen rengeteg jó tulajdonsággal bír, például: élénkít, antibakteriális, izomstimuláló és még sorolhatnám. Ellenben a kávét alapvetően forrón fogyasztjuk. Csak, hogy ebben a nyárias időben, már nem szívesen hevítjük tovább amúgy is átmelegedett testünket. Ezért itt egy pár csíny a friss jegeskávé elkészítéséhez.

Az itató aljába rejtett egy kamerát, hogy olyan nézőpontból láthassuk az állatokat, amiből nemigen szoktuk! (+videó)

Az itató aljába rejtett kamera a legújabb szenzáció a neten! Mutatjuk azt a videót, amin az látszik, ahogy állatok isznak. Valaki ugyanis elrejtett az itató aljába egy kamerát, hogy olyan formában nézhessük meg őket, ahogy még soha nem láthattuk.

Bámulatos felvételeket készít a vizslákról egy magyar fotós

A kutyák is egyéniségek, Göblyös Péter képei is ezt igazolják. Fotóit most egy jótékony célú vizslafotó kiállításon láthatjuk, Érden.


NAPI BOLDOGSÁG