Tortaforradalom: a kis nógrádi cukrászat csodát csinált - másodjára is övék az országtorta

"Nem kell külföldre menni, az álmok Magyarországon is megvalósíthatók" - mondták tavaly a válasz.hu-nak adott interjúban, és úgy tűnik, nem a levegőbe beszéltek. Ajánljuk az alábbi videóriportot jó szívvel.

Az országtorta-verseny történetében először győzött nem budapesti vagy nyugat-magyarországi recept - írta a válasz.hu a 2015-ös országtorta-verseny eredményhirdetése után, amikor interjút is készítettek a salgótarjáni S&G Cukrászat vezetőivel. 

Nos, Szó Gellért és Szó Dániel idén is megcsinálták: megint az ő pályamunkájuk nyert, úgyhogy a pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta után a Tolkien-i hangzású Őrség Zöld Aranya fantázianevű édesség is az ő konyhájukból indul hódító útjára

(A torta ismertetőjében ez áll: az őrség aranyának nevezett tökmagolajjal és mandulaliszttel készült tészta csodálatos ízkombinációt alkot a málnazselével, a fehércsokoládés ganache-sal, valamint a hántolt ostya és tökmag praliné felhasználásával kialakított ropogós réteggel. A különböző textúrák a tökmagolajos tükörzselével fedve izgalmas gasztronómiai élményben részesítik a torta kóstolóját.)

Az első, tavalyi diadal után készült videóinterjú, most még inkább aktuális. Szívből ajánljuk nektekForrás: válasz.hu 


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Sikerfilmek törölt jelenetei, amelyek úgy átírnák a sztorit, hogy rájuk sem ismernél

Az egyikben csak egy mondatot változtattak meg, a másiknak a végét írták át, a harmadikból perceket vágtak ki. A lényeg, hogy a végeredmény mindegyik esetben más lett, mint amit eredetileg terveztek.

Példát mutat emberségből az országtorta verseny kétszeres győztese

A Szó testvérek figyelmet szentelnek azokra, akiknek nem mindig jut élelem az asztalukra.

6 csodálatos ok, hogy minden reggel 6 órakor kelj ki az ágyadból!

A sikeres emberek már korán reggel talpon vannak, és frissen vetik bele magukat az aznap rájuk váró feladatokba. Eghosa Aihie blogger két éven keresztül, minden reggel 6 órakor kelt fel, azóta élete teljesen megváltozott. Lássuk milyen változásokat idéz elő a korai ébredés.

Egyszerre hat magyar vízilabdázó lett halhatatlan

Hat magyar vízilabdázót választottak be a sportág halhatatlanjai közé Mindannyian háromszoros olimpiai bajnokok, mostantól pedig a Hírességek Csarnokának is tagjai.

Ezt tanulhattuk meg az idei Olimpián

A szabadidő hasznos eltöltése korunk sarkalatos pontja. A modern kor vívmányai között a négy fal közé ragadtunk, s azt az illúziót kergetjük, hogy aktívan élünk. A négyévente megrendezett Olimpia.


NAPI BOLDOGSÁG