Együtt a tiszta környezetért - Indul a TeSzedd!


A május 15. és 17. között szervezett hulladékgyűjtési programra előzetesen május 7-éig lehetett regisztrálni, ám az akcióhoz mindhárom napon a helyszínen is lehet csatlakozni, így a korábbi évek tapasztalatai alapján akár 60-70 ezerrel is többen vehetnek részt a munkában, mint ahányan előzetesen jelentkeztek. Pénteken Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Bornemissza János, Poroszló polgármestere nyitja meg az akciót a Heves megyei településen, ezen a napon Szolnokon, Kiskunhalason, Szentgotthárdon, és Budapesten is lesznek rendezvények.


Az akcióban országszerte több mint háromszáz honvédségi dolgozó is részt vesz, országszerte 14 honvédségi alakulat csatlakozott. A fővárosból regisztrált például a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, a Ludovika Zászlóalj, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum több dolgozója is. A katonák több vidéki városban - Szolnokon, Szentesen, Veszprémben, Székesfehérváron, Győrben, Tatán, Szentendrén és Kecskeméten - is segítenek a környezet megtisztításában pénteken.


MTI

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Svédországban annyira dübörög az újrahasznosítás, hogy kifogytak a szemétből

Annyira jól működik Svédországban az újrahasznosítás, hogy évek óta külföldről importálják a szemetet. A svéd háztartási hulladékok kevesebb mint egy százaléka került hulladéklerakókba 2011 óta.

Óceáni hulladékból sportcipő... Már ez is lehetséges! (Sőt, meg is kezdődött a tömegtermelése)

Megkezdődött az óceáni hulladékból gyúrt Adidas sneakerek tömegtermelése!

Négyszázezer hektár esőerdőtvett egy svéd milliomos, csak azért, hogy ne vágják ki

Johan Eliasch cirka tizennégy millió dollárt fizetett az amazonasi esőerdő egy részéért a helyi fafeldolgozó cégnek. Egyetlen egy szándék vezérelte: hogy ne vágják ki a fákat.

Egy nagyszerű életcél: megörökíti a veszélyeztetett állatokat, mielőtt örökre eltűnnének (+videók)

Joel Sartore fotós életcélja, hogy portréfotót készítsen a Földön élő ritka, kihalásra ítélt állatokról.

Skandináv házak, melyek mintha most léptekvolna le egy mesekönyv lapjairól

A zöld tetők visszaadnak egy darabot a természetnek, amit az építkezéssel elvettünk tőle.


NAPI BOLDOGSÁG