Kedvesség? Igen, emberek, lehet gyakorolni!

Bizony a kedvességnek is van világnapja - egészen pontosan november 13-a az. S bár minden nap illik gyakorolni, azért szánjunk most (hogy gyalogolunk bele az ünnepekbe) kiemelt figyelmet neki!


Sokkal nehezebb kedvesnek lenni, mint okosnak vagy gyorsnak, a kedvesség világnapján azonban mindenki gyakorolhatja egy kicsit.

Nyilván mindenki fel tud idézni az életében olyan történetet, amikor valamely adottságával elbűvölte, vagy éppen megbántotta a szeretteit, de abban mindannyian egyetérthetünk, hogy egy kis kedvesség mindenkiből pozitív hatást vált ki.

Jeff Bezos, az Amazon alapítóját idézve: "Az adottságokkal könnyű, hiszen végső soron kapjuk őket. A választások már sokkal nehezebbek."

Mark Twain így fogalmazta meg: "A kedvesség egy olyan nyelv, amit a süketek hallanak, a vakok pedig látnak..."Kedvességet adni és kapni is jó, mindkét félben kellemes érzést kelt, viszont a szürke hétköznapokban erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Hogy ne feledkezzünk meg erről, nemzetközi mozgalom is létrejött, hogy gyakorolhassuk a kedvességet.

1963-ban Japánban indult a kezdeményezés, majd fokozatosan egyre több ország csatlakozott az ötlethez. William Wan, a szingapúri szervezet főtitkára így foglalta össze tavaly az Origonak: "A kedvesség világnapja különleges alkalom, amely arra figyelmeztet minket, hogy lépjünk túl a köztünk lévő különbségeken, és nagyobb együttérzéssel és kedvességgel viszonyuljunk egymáshoz. Azt üzente, hogy nincs szükség grandiózus gesztusokra, mert a legelemibb dolgok is ugyanúgy hatásosak. A kedvesség az ő meghatározása szerint arról szól, hogy egy időre a másik embert helyezzük a középpontba: gondolunk rá, segítünk neki, és reméljük, hogy ettől jobb napja lesz."Hogy miért éri meg kedvesnek lenni?

Ha valaki kedves hozzánk, az boldogsághormont, endorfint termel. A boldogság a hosszú élet titka.

Hogy milyen egyszerű az egész?

Egy mosoly, egy köszönés, egy apró figyelmesség - például tartani valakinek az ajtót. Semmibe nem kerül egyik sem, mégis - akár adjuk, akár kapjuk - , nagy hasznunk van belőle.

Rajta hát, kedvességre fel!


Ha tetszett ez az írás, olvasd el korábbi cikkünket is: Egy mosoly szeretettel!


Szerző:  Aletta - Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Életre szóló élmény egy kisfiúnak: Messi nagyon emberi gesztusa az elzavart kis drukker felé

Ami a világ egyik legnagyobb focistájának egy pillanat, az egy kisfiúnak hatalmas, életre szóló élmény. Messi gesztusa nagyon emberi, érdemes megnézni! :)

Svédországban annyira dübörög az újrahasznosítás, hogy kifogytak a szemétből

Annyira jól működik Svédországban az újrahasznosítás, hogy évek óta külföldről importálják a szemetet. A svéd háztartási hulladékok kevesebb mint egy százaléka került hulladéklerakókba 2011 óta.

A jövő képlete: kevesebb munka, több élet

Ha kevesebbet dolgoznánk, az megmenthetné a gazdaságunkat, a józan eszünket, és a bolygónkat is. Égbekiáltó ellentmondás, vagy tényleg ez lehet a jövő képlete?

Idén ez lett a legjobb karácsonyi videó (szerintünk)

Bár még van idő advent beköszöntéig, a világ egyre korábban kezdi a karácsonyi készülődést. Mondhatnánk, hogy ez mind csak biznisz, és van is benne valóságtartalom, nem is kicsi. De tény, a szürke novemberben is már jólesik a lelkünknek minden, ami az ünnep örömét, melegét felénk leheli. Most is belefutottunk egy ilyen lélekmelegítő kisfilmbe.

Óceáni hulladékból sportcipő... Már ez is lehetséges! (Sőt, meg is kezdődött a tömegtermelése)

Megkezdődött az óceáni hulladékból gyúrt Adidas sneakerek tömegtermelése!


NAPI BOLDOGSÁG