Kedvesség? Igen, emberek, lehet gyakorolni!


Sokkal nehezebb kedvesnek lenni, mint okosnak vagy gyorsnak, a kedvesség világnapján azonban mindenki gyakorolhatja egy kicsit.

Nyilván mindenki fel tud idézni az életében olyan történetet, amikor valamely adottságával elbűvölte, vagy éppen megbántotta a szeretteit, de abban mindannyian egyetérthetünk, hogy egy kis kedvesség mindenkiből pozitív hatást vált ki.

Jeff Bezos, az Amazon alapítóját idézve: "Az adottságokkal könnyű, hiszen végső soron kapjuk őket. A választások már sokkal nehezebbek."

Mark Twain így fogalmazta meg: "A kedvesség egy olyan nyelv, amit a süketek hallanak, a vakok pedig látnak..."Kedvességet adni és kapni is jó, mindkét félben kellemes érzést kelt, viszont a szürke hétköznapokban erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Hogy ne feledkezzünk meg erről, nemzetközi mozgalom is létrejött, hogy gyakorolhassuk a kedvességet.

1963-ban Japánban indult a kezdeményezés, majd fokozatosan egyre több ország csatlakozott az ötlethez. William Wan, a szingapúri szervezet főtitkára így foglalta össze tavaly az Origonak: "A kedvesség világnapja különleges alkalom, amely arra figyelmeztet minket, hogy lépjünk túl a köztünk lévő különbségeken, és nagyobb együttérzéssel és kedvességgel viszonyuljunk egymáshoz. Azt üzente, hogy nincs szükség grandiózus gesztusokra, mert a legelemibb dolgok is ugyanúgy hatásosak. A kedvesség az ő meghatározása szerint arról szól, hogy egy időre a másik embert helyezzük a középpontba: gondolunk rá, segítünk neki, és reméljük, hogy ettől jobb napja lesz."Hogy miért éri meg kedvesnek lenni?

Ha valaki kedves hozzánk, az boldogsághormont, endorfint termel. A boldogság a hosszú élet titka.

Hogy milyen egyszerű az egész?

Egy mosoly, egy köszönés, egy apró figyelmesség - például tartani valakinek az ajtót. Semmibe nem kerül egyik sem, mégis - akár adjuk, akár kapjuk - , nagy hasznunk van belőle.

Rajta hát, kedvességre fel!


Ha tetszett ez az írás, olvasd el korábbi cikkünket is: Egy mosoly szeretettel!


Szerző:  Aletta - Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

dolog, amit az igaz barátok másképp csinálnak

Mi az, amit megtesznek egymásért egy jó barátságban? Öt pontban összefoglaljuk neked, amire - szerintünk - megéri odafigyelni.

Év végi agytakarítás: 8 dolog, amit még idén pucolj ki az életedből!

Az utóbbi időben többször is felvetődött, hogy az emberek miért tesznek különös dolgokat akkor is, ha attól cseppet sem lesznek sem boldogabbak, sem elégedettebbek, sőt egyenes károsan hatnak rájuk ezek a szokások.

Életre szóló élmény egy kisfiúnak: Messi nagyon emberi gesztusa az elzavart kis drukker felé

Ami a világ egyik legnagyobb focistájának egy pillanat, az egy kisfiúnak hatalmas, életre szóló élmény. Messi gesztusa nagyon emberi, érdemes megnézni! :)

Svédországban annyira dübörög az újrahasznosítás, hogy kifogytak a szemétből

Annyira jól működik Svédországban az újrahasznosítás, hogy évek óta külföldről importálják a szemetet. A svéd háztartási hulladékok kevesebb mint egy százaléka került hulladéklerakókba 2011 óta.

A jövő képlete: kevesebb munka, több élet

Ha kevesebbet dolgoznánk, az megmenthetné a gazdaságunkat, a józan eszünket, és a bolygónkat is. Égbekiáltó ellentmondás, vagy tényleg ez lehet a jövő képlete?


NAPI BOLDOGSÁG