Megvan az idei évben is az ország tortája

Háromfordulós zsűrizési körben kiválasztották Magyarország 2016-os győztes tortáját.A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete - együttműködve az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal - a "Magyarország Cukormentes Tortája 2016" verseny győztes tortájáról is döntött - olvasható acukraszat.netweboldalon.


Egyelőre mindkét nyertest hétpecsétes titokként őrzik

Hivatalos sajtótájékoztatót 2016. augusztus 2-án tartanak a Parlament Vadásztermében. Addig az időpontig a nyertes torták neveit és készítőit nem hozzák nyilvánosságra.


Augusztus 20-ig titkosak a receptek is

A tortákat 2016. augusztus 20-tól árusíthatják a cukrászdák, s a receptek is ettől a naptól lesznek nyilvánosak. Augusztus 20-a előtt a recepteket - titoktartási kötelezettség mellett - kizárólag azoknak a cukrászdáknak adják ki, amelyek a nemzeti ünnepen felveszik kínálatukba azokat.

Az előző években is több mint háromszáz cukrászda jelentkezett, és a visszajelzések alapján nagyon sikeresek voltak az előző torták, melyek a napi kínálat részévé váltak. Reméljük, hogy az idei torták is hasonlóan keresettek lesznek.


Közülük választottak

Mint korábban megírtuk, a Magyarország tortája 2016 döntőjébe a Zuzorka (Szó Gellért - G&D Kézműves Cukrászat, Salgótarján), az Őrség Zöld Aranya (Szó Gellért - G&D Kézműves Cukrászda, Salgótarján) és az Aranyos Körtetorta (Tóth Norbert - Tóth Cukrászda, Dunaföldvár). A győztes e három közül került ki. Róluk bővebben itt olvashattok! 

A Magyarország Cukormentes Tortáját 2016-ban meggyes-málnás, feketeribizlis vagy erdei gyümölcsös torták közül választotta ki a zsűri. 


Forrás: cukrászat.net / sokszinuvidek.24.hu  Címfotó: sutichef.hu


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Az ősz slágere: a tészta nélküli sütőtökös túrótorta

A sütőtök sokak kedvence, és süteményekhez is felhasználható. A ketkes.com alábbi receptjének elkészítése után garantáltan a család kedvence lesz.

Olyan kincsre leltünk a 80-as évekből, amitől kifekszel: A nap, mit, a hónap poén videója!

No kérem, az aki még emlékszik Jane Fonda lábszármelegítős aerobic-videóira, dobjon el mindent, kincset leltünk...

Példát mutat emberségből az országtorta verseny kétszeres győztese

A Szó testvérek figyelmet szentelnek azokra, akiknek nem mindig jut élelem az asztalukra.

Ezek 2016 legjobb drónfotói

A Hong Kong-i SkyPixel 2016-os légifotó pályázatára 27 ezer pazar kép érkezett. Ezeket választották a legjobbnak közülük, és a képek láttán erősen elgondolkoztunk, hogy veszünk egy drónt mi is.

Ilyen az igazi sportszellem - félájult testvérét cipelte a sportoló a vb-címért!

A testvérek között lévő kötelék az egyik legerősebb és legcsodálatosabb dolog a világon. Testvérünkért képesek vagyunk lemondani saját céljainkról is, akárcsak a Brownlee fivérek.


NAPI BOLDOGSÁG